Girona

Montilivi té la clau de l’èxit

El Girona rep demà l’Almeria per fer oblidar l’ensopegada a Cadis i recuperar la millor versió, que ha demostrat sempre jugant a casa

Els de Míchel són, de moment, el setè millor local de la categoria amb 18 punts en 11 partits

El Girona rep demà la visita de l’Almeria obligat a deixar enrere el cop que va suposar la derrota a Cadis divendres (2-0), i és que els de Míchel Sánchez tenen una nova oportunitat per obrir forat amb la zona de descens contra un rival directe en la lluita per la permanència com és el conjunt andalús, que arriba a la cita amb 22 punts, dos menys que els gironins. Amb la novetat de tornar a tenir el tècnic madrileny a la banqueta després de complir dos partits de sanció contra el València i el Cadis, el Girona no es pot permetre una nova ensopegada, i és que si una cosa han d’aconseguir els blanc-i-vermells d’aquí al final de temporada és convertir Montilivi en un autèntic fortí. A més, els gironins hauran d’afrontar dos partits consecutius fora de cosa després de la cita de demà, amb les visites a l’Athletic i al Getafe.

Amb només sis punts en els 10 partits disputats a domicili, ha quedat clar que el Girona té molts problemes aquesta temporada per sumar fora de casa, i és que només ha estat capaç de guanyar al camp del cuer, l’Elx, i d’empatar als camps del Mallorca, el Madrid i l’Espanyol. Per això el rendiment que està tenint l’equip com a local ha de continuar sent igual de bo. Fins ara el Girona ha sumat 18 punts en els 11 partits disputats a Montilivi, amb un balanç de cinc victòries, tres empats i tres derrotes. Unes xifres que el situen com el setè millor local de primera divisió, amb l’asterisc d’haver jugat un partit més a casa que bona part dels equips de la lliga i de quatre equips que han sumat 17 punts en 10 partits disputats com a locals. Més enllà dels punts, a Montilivi el Girona és on també ha mostrat la seva millor versió, demostrant una total comunió amb l’afició.

No hi ha cap dubte que Montilivi està sent un factor clau per al Girona aquesta temporada, i és que de moment els gironins han puntuat sempre contra els rivals directes de la zona baixa, excepte contra el Celta (0-1), i és que les altres dues derrotes contra el Barça (0-1) i la Real Sociedad (3-5) són més que assumibles. En canvi, les victòries contra el Getafe (3-1), el Valladolid (2-1), el Sevilla (2-1) i el València (2-1) han permès als gironins mantenir a ratlla equips que es troben en la zona baixa de la taula, a més del triomf aconseguit contra l’Athletic (2-10), que també va servir per impulsar els de Míchel.

Dos blocs molt marcats

El de demà contra l’Almeria serà el primer dels vuit partits que li resten, al Girona, per jugar a Montilivi abans d’acabar la lliga. Vuit partits en què, en cas de mantenir el ritme de puntuació que els de Míchel han tingut fins ara a casa, farien que l’equip sumés 13 punts, i això voldria dir que, amb 37 punts, el Girona només hauria d’evitar un desastre absolut a domicili per no aconseguir la permanència. Per tant, els gironins són conscients que en aquests vuit partits com a locals tenen més de mitja permanència a les mans i no la poden deixar escapar.

Per complir amb aquest escenari el partit contra l’Almeria és clau, i és que el calendari que espera al Girona a casa no és gens fàcil. De fet, els vuit partits que resten a Montilivi es poden dividir en dos grans blocs. L’un amb quatre partits contra equips cridats a lluitar per entrar a la Champions, o fins i tot per guanyar la lliga, i l’altre amb quatre partits contra equips de la zona mitjana baixa de la taula, que poden ser rivals directes en la lluita per la permanència.

En aquest sentit el Girona faria bé de no deixar la feina per al final, i és que els dos últims partits que els de Míchel jugaran a Montilivi aquesta temporada seran contra el Vila-real, en la jornada 35, i contra el Betis, en la jornada 37, que poden ser dos duels clau pel rival per assegurar la seva presència a Europa. Abans d’aquests dos duels els gironins també rebran la visita de l’Atlético, en el següent partit després del de l’Almeria a casa el dilluns 13 de març a les 21 h, i la del Madrid, en la jornada 31 l’últim cap de setmana d’abril.

Fora d’aquests quatre duels de màxima exigència per al Girona, Montilivi també viurà d’aquí al final de lliga el segon duel català de la temporada, amb la visita de l’Espanyol en la jornada 27; el partit contra el cuer, l’Elx, en la jornada 29, que suposarà també el retorn de Pablo Machín a Montilivi, si és que el tècnic de Sòria continua a la banqueta, i per acabar la visita del Mallorca en la jornada 33, un equip que si continua com fins ara és molt probable que arribi al tram final de lliga sense gaires coses en joc, ja que pot estar molt lluny de les posicions europees i amb la permanència virtualment assegurada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)