Girona

Aquest no es pot escapar

aixecar-se ·

Després del partit nefast a Cadis, el Girona rep aquesta nit a Montilivi l’Almeria (21 h, GOL), un altre rival directe en la lluita per la permanència, buscant tres punts que permetin fer un gran salt endavant

Els gironins han de millorar els registres a dalt –un gol en quatre partits– contra un mal visitant

La derrota a Cadis (2-0) és aigua passada. Una setmana després el Girona torna a competir i els de Míchel poden estar satisfets que la transcendència en la classificació de la desfeta al Nuevo Mirandilla no ha passat factura. Per això, aquesta nit (21 h) a Montilivi contra l’Almeria el Girona té una nova oportunitat de fer un pas molt important cap a la permanència, i és que en cas de guanyar els gironins tindran set punts d’avantatge respecte a la zona de descens fins dilluns, quan es disputarà un trepidant Getafe-València entre els dos equips que es troben en zona de descens a banda de l’Elx, enfonsat a la cua de la classificació.

Més enllà del coixí que podria aconseguir el Girona en cas de sumar avui els tres punts, la cita contra l’Almeria té una importància capital per als gironins, i és que encadenar dues ensopegades contra rivals directes en aquest inici de segona volta seria un molt mal símptoma per afrontar la recta final de temporada. Per això, els blanc-i-vermells necessiten retrobar-se amb la seva millor versió i tornar a convèncer sobre la gespa. Tal com van fer contra el València fa 15 dies a Montilivi (1-0), i com també havien fet en les derrotes contra el Vila-real i el Barça, amb les derrotes per la mínima, tot i que el joc de l’equip no fos del tot recognoscible. En aquest sentit Montilivi ha de jugar un paper important, i és que el Girona ha demostrat aquesta temporada que jugant com a local és com se sent més còmode.

Lògicament, si el Girona torna a demostrar la solidesa defensiva que va demostrar en el partit contra el València, l’únic del curs en què ha deixat la porteria a zero, els de Míchel tindran molt de guanyat. Però avui el repte és doble, i és que els gironins necessiten tornar a fer un pas endavant en l’aspecte golejador. Bàsicament, perquè en els últims quatre partits de lliga el Girona només ha aconseguit marcar un gol, en la victòria contra el València, i s’ha quedat a zero contra el Vila-real, el Barça i el Cadis. Un bagatge massa pobre per a un equip que, durant diverses jornades, va ser el tercer màxim golejador de la lliga només darrere del Madrid i el Barça.

L’oportunitat dels gironins és d’aquelles que no es poden deixar escapar, i és que al davant es trobarà un Almeria que és, conjuntament amb l’Elx, el pitjor visitant de la lliga. Els de Rubi només han sumat tres punts, gràcies a tres empats, en els 10 partits que han jugat a domicili. A més, els andalusos tampoc viuen el seu millor moment de la temporada, i és que només han estat capaços de guanyar un partit en les últimes set jornades, que va ser contra l’Espanyol (3-1).

Dubtes en la defensa

Una de les grans novetats d’avui serà el retorn del tècnic Míchel Sánchez a la banqueta després de complir els dos partits de sanció contra el València i el Cadis. El madrileny dirigirà els seus homes des de la banda, però abans d’afinar amb l’onze inicial, en què no hi podrà ser Miguel, sancionat. La baixa del lateral esquerre obre el gran interrogant de l’alineació, i és que qui té més números d’ocupar el seu lloc és Javi Hernández, el seu recanvi natural, però el jugador cedit pel Leganés no juga cap minut des del novembre. Per això Míchel es podria plantejar recuperar els tres centrals, tot i que no sembla el més probable. Qui sí que té números per entrar a l’onze és Callens, que sumaria velocitat al darrere per tapar les transicions del conjunt andalús.

L’INTERROGANT

La baixa de Miguel obre la porta a Javi Hernández o, fins i tot, al retorn als tres centrals

ELS HI COSTA

L’Almeria és, amb l’Elx, l’únic equip de la lliga que encara no ha guanyat a domicili

Empat global contra Rubi

J.S.

El d’avui serà el catorzè partit en què el Girona s’enfronta a Rubi, qui va ser tècnic dels gironins el curs 2012/13, i fins ara els precedents contra el tècnic de Vilassar estan molt igualats. Els gironins, que s’han enfrontat a Rubi quan dirigia el Sabadell, l’Espanyol B, el Valladolid, l’Espanyol i ara l’Almeria, han guanyat sis d’aquests partits contra el maresmenc, però també n’han perdut sis i n’han empatat un, tot i que va valdre com un triomf perquè va ser en la tornada del play-off d’ascens del curs 2020/21 després de guanyar per 3-0 l’Almeria a Montilivi.

Amb el partit d’avui el Girona també es convertirà en l’equip al qual més vegades s’ha enfrontat Rubi com a entrenador, i és que fins ara comparteix aquest lideratge amb l’Sporting, amb 13 partits.

Tornen Reinier i David López

J.S.

Respecte al partit a Cadis, Míchel perd Miguel per sanció, però el tècnic madrileny podrà fer una llista amb més efectius, ja que, a més del retorn de Stuani un cop complerta la sanció, Reinier i David López han entrenat amb normalitat aquesta setmana i ja estan recuperats de les seves respectives lesions. El brasiler, que ja ha patit tres lesions aquesta temporada, no juga des d’abans de l’aturada pel mundial, concretament des del 30 d’octubre en la dotzena jornada al camp del Madrid, mentre que el central barceloní s’ha perdut les últimes quatre jornades per una lesió muscular que es va fer contra el Sevilla. Ibra Kebé, Valery, Yan Couto i Yangel continuen de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)