Exhibició blanc-i-vermella a Montilivi

El Girona ha passat per sobre de l’Almeria en una primera part antològica que serà recordada per tots els aficionats presents a Montilivi. Els de Míchel han marxat al descans manant 4-0 en el marcador i oferint un recital ofensiu, sobretot, entre el 34 i el 43. El Taty Castellanos ha obert la llauna en el 8 rematant amb el cap una centrada d’Arnau, en el 34, Tsygankov s’ha estrenat com a golejador amb el Girona aprofitant una assistència de Riquelme, l’autor del 3-0 en el 36. Ja en el 43, Javi Hernández ha fet boníssima una passada amb l’esperó de Tsygankov, que ha ofert un recital de recursos en la seva primera titularitat.

En la segona s’han vist quatre dianes més. L’Almeria ha retallat distàncies amb el 4-1 però Iván Martín i Stuani han tornat a posar distància amb dos gols més i el 6-1. El Bilal ha fet el 6-2 definitiu.

El partit ha començat de meravella pel Girona, que tot just en el minut 7, en la primera ocasió clara de gol, ha pogut desequilibrar el matx al seu favor gràcies a una diana de Taty Castellanos, que ha aprofitat molt bé amb el cap una centrada precisa d’Arnau Martínez des de la dreta (8’). El gol ha anat de meravella als de Míchel, que han passat a controlar totalment el ritme del partit i la possessió. De fet, el matx ha rebaixat la intensitat fins que en el 25 l’equip blanc-i-vermell ha fet el segon però el VAR ha assenyalat fora de joc de Tsygankov en l’inici d’una jugada que havia acabat rematant Taty, de nou, al fons de la xarxa.

El matx ha entrat en una fase de somnolència fins que el Girona ho ha tornat a agitar tot per deixar estabornir a l’Almeria. Primer Aleix Garcia ha fet una centrada molt bona al segon pal que Riquelme, amb el cap, ha acomodat al pal contrari on arribava sol Tsygankov, que no ha perdonat a portaria buida (34’). Només dos minuts després, Aleix ha recuperat una esfèrica a la zona de tres quarts, ha fet una conducció veloç i ha cedit a la cursa de Riquelme, que amb la dreta i la punta de la bota ha superat Fernando per baix fent esclatar Montilivi, que ha hagut de celebrar el gol dues vegades perquè l’assistent havia aixecat la banderola per un suposat fora de joc de l’atacant cedit per l’Atlético que no era (36’).

La gana gironina no ha acabat amb el 3-0, el resultat que l’Almeria va firmar en el partit de la primera volta al Power Horse en 38 minuts, i és que, Tsygakov ha tornat a trepitjar l’àrea per cedir amb l’esperó a l’arribada de Javi Hernández, que ha clava l’esfèrica al fons de la xarxa (43’) establint un 4-0 com una catedral en el primer acte.

Amb el fre posat

En la segona part, el Girona no ha afluixat en la fase inicial i ha continuat avisant a la defensa rival. en el 48, Riquelme ha fet una internada marca de la casa des de l’esquerra que el Taty ha aconseguit rematar en una posició forçada obligant a intervenir de manera providencial a Fernando (48’). Poc després, Borja ha intentat un xut des d’e la frontal que ha marxat gairebé al palco dels sastres.

A partir de l’hora de joc, la intensitat gironina ha anat a menys i això ho ha aprofitat l’Almeria per fer el gol de l’honor després d’una bona jugada de Robertone, que ha arribat fins a la ratlla de fons i ha cedit cap a Ramazani per tal que afuselles Gazzaniga (66’).

Quan semblava que amb el gol andalús els de Míchel decidirien guardar la roba, un altre canvi de ritme blanc-i-vermell ha deixat bocabadat al rival. Primer Toni Villa ha fet la centrada des de l’esquerra i Iván Martín, en la primera pilota que tocava ha fet el 5-1 (77’) i, només dos minuts després, Stuani no ha faltat a la cita amb el gol per marcar el 6-1 després d’una nova centrada de Villa que Iván Martín ha intentat rematar amb l’esperó però ha acabat assistint al charrúa que ha superat per dalt a Fernando (79’).

El Bilal, amb una cursa a l’espai guanyant l’esquena als centrals ha establert el 6-2 definitiu en el 81’, un gol que no ha fet ni mal als aficionats, que han acabat cantant i fent l’onada sabedors que el Girona marxava a casa amb un marge provisional de set punts amb el descens.