Girona

La ciutat esportiva serà una realitat

Tancat. El Girona tanca la compra dels terrenys de La Massana de Vilablareix, on construirà l’espai que anhelava des de feia anys per als entrenaments i el planter. Avui en donarà detalls

Ara sí, el Girona ha fet el pas definitiu per a la construcció de la ciutat esportiva, un dels pilars del projecte des que hi ha el City Football Group al capdavant. De fet, era un desig recurrent dels responsables del club des que va arribar a la Lliga de Futbol Professional, però no hi havia manera d’avançar mentre l’equip anava fent de nòmada per entrenar-se en nombrosos camps de la demarcació. L’entesa amb el PGA va marcar un punt i a part, però sempre amb la voluntat de futur per part del club d’acabar fent-se un espai propi. I, tot i que s’ha fet esperar, el Girona se n’ha sortit. Els màxims responsables de l’entitat i la propietat, amb el director executiu del City Football Group, Ferran Soriano, i el president del consell d’administració del Girona, Pere Guardiola, al capdavant –i el president, Delfí Geli, i el director general, Ignasi Mas-Bagà–, exposaran aquest migdia els detalls d’una obra que consolidarà la voluntat de solidesa del projecte.

La ciutat esportiva del Girona es construirà en uns terrenys de la zona de La Massana de Vilablareix. L’acord s’havia anat encarrilant els darrers mesos, amb alguns entrebancs, demores –els terrenys són de diversos propietaris– i queixes de veïns, i la setmana passada es va concretar la venda. Els responsables del club van presentar ahir el projecte a l’equip de govern i als grups de l’oposició de l’Ajuntament de Vilablareix.

L’acord amb CVC

L’ascens a primera reforçava l’aposta per l’obra, però un impuls fonamental és l’acord amb el fons CVC, com la majoria de clubs de LaLiga, segons el qual s’ha de destinar un 70% del que reben –en el cas del Girona, 22,4 milions dels 32 que li pertoquen– a “inversions vinculades a infraestructures, desenvolupament internacional, desenvolupament de marca i producte, estratègia de comunicació, pla d’innovació i tecnologia i desenvolupament de continguts”. Hi entra de ple la ciutat esportiva, que serà una realitat en una zona ideal per connexions i proximitat. Els terrenys adquirits pel club inclouen una masia, que podria acabar sent la zona on s’acabi instal·lant l’àrea de negoci, perquè la intenció a llarg termini és concentrar tota l’activitat diària a la mateixa zona.

El club en donarà avui els detalls, però l’espai permet desenvolupar-hi un projecte de gran magnitud, amb camps de diferents mides i necessitats, per concentrar-hi l’activitat del primer equip (entrenaments) i de tota la base (també partits). Es farà per fases, i la primera serà amb camps d’entrenament, similars als del PGA on s’entrena de moment el primer equip.

A VILABLAREIX

L’acord s’ha demorat i ha tingut oposició de veïns, però s’ha desencallat

PER ETAPES

En una primera fase, es faran camps per als entrenaments del primer equip

AL DESCOBERT

Ferran Soriano, Pere Guardiola, Geli i Mas-Bagà exposen avui el projecte

L’ÚLTIM PAS

El Girona va presentar ahir el projecte a l’Ajuntament i a l’oposició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)