Girona

Els factors reincidents

El Girona esgarrapa un punt de Vallecas en un partit que hauria pogut perdre en una mala primera part, però també guanyar si el VAR hagués assenyalat mans de Salvi en l’afegit

Tsygankov, amb un doblet, torna a fer evident que el seu fitxatge és d’un nivell excels

Rayo Vallecano 2 Girona 2

RAYO VALLECANO:Dimitrievski; Mario (Mumin,66’), Catena, Lejeune, Fran García; Valentín, Comesaña (Salvi, 79’); Isi (Ciss, 79’), Trejo (De Tomás, 57’), Álvaro; i Camello (Unai López, 66’). .GIRONA:Gazzaniga; Arnau, Santi Bueno, David López, Miquel (Javi Hernández, 46’); Oriol Romeu, Ivan Martín, Borja Garcia (Reinier, 89’); Tsygankov, Riquelme (Villa, 46’) i Taty (Stuani, 85’). .GOLS:1-0 (23’) Isi Palazón. 1-1 (29’) Tsygankov. 2-1 (34’) Trejo. 2-2 (52’) Tsygankov.ÀRBITRE:González Fuertes (col·legi asturià).VAR:Jaime Latre (col·legi aragonès).T.G.:Catena (7’) i Mario (18’), del Rayo Vallecano; Arnau (37’) i David López (71’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:12.263 espectadors a l’estadi de Vallecas

El Girona va empatar a Vallecas en un partit que hauria pogut perdre perfectament ja en el primer temps, però que hauria pogut guanyar, també amb justícia, en el segon. Isi i Trejo van avançar els madrilenys en dues ocasions, però entre tots dos van deixar amb vida els gironins amb un penal errat per l’argentí i un indirecte mal executat en la repetició d’aquest. Tsygankov va eixugar primer l’1-0 i després el 2-1 amb dues dianes en cada acte, i hi hauria pogut haver una tercera si el VAR hagués assenyalat penal en l’afegit per unes mans que solen ser infracció habitualment. El punt permet a l’equip dirigit per Míchel dormir a cinc punts del descens i marxar al parèntesi amb una relativa calma que sempre serà tensa.

La pressió dels d’Iraola va ser asfixiant quan ho havia de ser, i la primera arribada local amb cara i ulls va generar-se a través de la pilota aturada que tants bons fruits dona als de Vallecas gràcies als seus espigats centrals (i als bons col·locadors de pilota que té). De fet, entre Catena i Lejeune van fer bo un córner que l’ex del Girona va rematar al pal amb el cap (13’). El Girona no va immutar-se tot i l’avís i va apropar-se a camp rival mitjançant la possessió. Per l’esquerra, Miguel i Riquelme intentaven exigir Mario, habitual suplent d’Ivan Balliu. Va ser per la dreta, però, des d’on Riquelme va generar una bona ocasió que Iván Martín no va saber rematar sol al primer pal (20’). Només una genialitat va desequilibrar el matx i el va revolucionar. I l’obra d’art va ser d’Isi Palazón, un martiri sempre que ha jugat contra el Girona. L’extrem va poder conduir en diagonal i es va treure de la màniga un xutàs que va entrar per l’escaire dret de Gazzaniga (23’). Imparable. Els de Míchel van saber i poder reaccionar de seguida i sis minuts després. Riquelme va fer una centrada a rosca canviada per l’esquerra que el Taty va rematar amb el cap ben a prop de Dimitrievski, que va poder refusar en primera instància però no en la segona, ja que Tsygankov va seguir molt bé la jugada per empatar de nou (29’).

Bogeria i vida extra

Amb l’empat semblava que el conjunt gironí podia tornar a aplicar el ritme de joc que més li convenia, però un desajustament defensiu –David López va sortir a tapar Isi i Miguel, ben perdut, va haver d’ocupar la seva posició– va ser molt ben aprofitat pels locals. Trejo i Camello van combinar dins l’àrea i el mitjapunta va clavar l’esfèrica també per l’escaire (34’). Només tres minuts després, el Girona va semblar patir una de les seves desconnexions, desgraciadament cada vegada més habituals, i Arnau va cometre un innocent penal sobre Álvaro García. I a Vallecas es va viure un situació insòlita que va permetre als de Míchel aconseguir una vida extra. Primer Trejo va veure com Gazzaniga li aturava el llançament amb una mà brillant, però des del VAR van fer repetir la pena màxima per l’entrada abans d’hora de Riquelme. En el segon intent, Trejo i Isi van intentar un penal indirecte al pur estil Olsen i Cruyff, o Messi i Suárez, però la cosa no va sortir bé, per a sort gironina.

En la segona part, el Girona va aprofitar que el rival el va deixar amb vida per refer-se als vestidors, reajustar aspectes tàctics a través del tècnic i empatar de seguida un partit que semblava que se li posava de cara gràcies a l’empenta moral que li donava tot. Toni Villa va fer un servei de banda ràpid, de murri, i Javi Hernández va fer una centrada que Tsygankov va rematar a la frontal de la petita amb un toc de primeres brillant (52’). Quedava un món, el Rayo ja no atacava amb tanta facilitat, però els gironins no es van tornar bojos, potser per la por d’estirar-se massa i descuidar-se al darrere, on més fràgil és i ha estat sempre. Els madrilenys no van generar perill en tot el segon acte i el Girona va poder fer el 2-3 primer en una volea del Taty a centrada de Tsygankov (60’), o un xut des de la frontal d’Iván Martín (77’). També en l’afegit després de reclamar unes mans de Salvi dins l’àrea a rematada de Stuani. Unes mans que s’han xiulat a grapats des que va començar la lliga però que González Fuertes no va atrevir-se a assenyalar, ni tampoc Jaime Latre, reincidents tots dos a l’hora de perjudicar els blanc-i-vermells.

LA DECISIÓ

Iván Martín va ser qui va fer d’Aleix Garcia i va saber connectar-se amb Borja García

UN MALSON

Isi (quatre gols en vuit partits contra el Girona) va obrir la llauna amb un golàs per l’escaire

AMB 2-1

Després de fallar un primer penal, Romeu en va evitar un d’indirecte entre Trejo i Isi

BRILLANT

Tsygankov va excel·lir per fer el 2-2 i el Girona va reclamar penal per mans en el 94’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)