Girona

Terrats trenca els esquemes

El migcampista viu el seu millor moment i s’ha consolidat com a titular al primer equip del Vila-real durant la seva cessió

El Girona té una desena més de cedits que estan aprofitant força bé la temporada

El Girona va arrencar la temporada sense cedir cap jugador amb possibilitats de tenir un forat, per petit que fos, al primer equip i per això només va cedir futbolistes que Míchel no veia amb possibilitats de jugar cap minut al primer equip però als quals el filial, a tercera divisió FEF, se’ls feia petit. Va ser el cas d’Eric Monjonell, Arnau Ortiz, Gabri, Ilyas, Àlex Sala, Pau Víctor, Mate i Sergi Solans. En el mercat d’hivern, però, el club va haver de canviar el plantejament perquè alguns jugadors demanaven més minuts dels que tenien al primer equip i per això es van acabar tancant les cessions d’Óscar Ureña, Manu Vallejo i Ramon Terrats. És aquesta última cessió la que més maldecaps està generant al Girona en aquest segon tram de temporada, i és que la recent lesió d’Aleix Garcia no ha fet altra cosa que demostrar que els gironins van curts d’efectius en la posició de pivot.

Irrupció espectacular

La cessió de Terrats al Vila-real B havia de servir perquè el migcampista barceloní tingués al filial groguet –un equip acostumat a mimar la pilota com fa el Girona– els minuts necessaris per continuar el creixement que havia fet els darrers anys, que l’havia convertit en un home de la confiança de Míchel. De fet, el tècnic de Vallecas sempre havia cregut en ell i així ho ha defensat sempre públicament, però també és cert que el gran rendiment ofert per Oriol Romeu i Aleix Garcia al centre del camp havia convertit Terrats més en una alternativa que en una opció real per a l’onze inicial.

Un cop aterrat a Vilareal al final del mercat d’hivern, Terrats ha demostrat que està preparat per ser titular a primera divisió sense cap mena de dubte. Després de jugar els primers partits amb el filial, la lesió de Coquelin va deixar un forat al centre del camp del primer equip i Terrats l’ha aprofitat. A les ordres de Quique Setién el barceloní ja ha disputat cinc partits de lliga, quatre dels quals de titular, i dos de la Conference League, en un dels quals ha estat titular. A més dels minuts, Terrats ha estat un dels més destacats del submarí groc en els últims partits i el seu rendiment és espectacular en un equip amb més potencial que el Girona.

Aquest rendiment de Terrats fa que el seu futur al Girona sigui ara mateix una incògnita, i és que el Vila-real té una opció de compra sobre el migcampista d’uns 2,5 milions d’euros que, vist el seu rendiment, podria decidir exercir per quedar-se’l en propietat un cop acabi la temporada en curs. Si no és el cas, no hi ha dubte que Terrats tornarà molt més madur i preparat a Montilivi i el Girona, com ja se sabia, tindrà un gran valor de futur a la plantilla.

Cessions productives

Ramon Terrats és el cas més exagerat dels onze jugadors que té cedits el Girona actualment, però el cert és que tots i cadascun d’ells estan aprofitant bé aquesta temporada, o mitja en alguns casos, fora del club. És el cas de Manu Vallejo i Óscar Ureña, que com Terrats van sortir cedits en el mercat d’hivern a l’Oviedo i al Cartagena, respectivament. Tots dos han aconseguit fer-se un lloc com a titulars per tenir a segona divisió A els minuts que no aconseguien tenir amb el Girona. L’extrem gadità ha disputat set partits, sis com a titular, i ha marcat un gol, mentre que Óscar Ureña és un dels jugadors més utilitzats pel Cartagena des que hi va arribar i ha jugat nou partits, vuit com a titular.

Per fer el salt

A banda d’aquests tres casos de jugadors que estaven en dinàmica del primer equip a Montilivi, el Girona té vuit jugadors cedits en procés de creixement per fer-se un lloc al primer equip en un futur. El cas més clar és el d’Eric Monjonell, i és que el central va tenir un gran rendiment en la pretemporada i va sortir cedit al Lommel SK, de la segona divisió belga i del grup City, on també juga Àlex Granell. El defensa ara està lesionat, però ha tingut un pes important a l’equip, en què ha disputat 15 partits, 11 com a titular, i ha marcat un gol amb l’actual líder destacat de la categoria.

Pel que fa als altres jugadors de futur del Girona cedits, la majoria són a primera divisió FEF i tots gaudeixen d’un bon grapat de minuts. El més destacat és l’extrem Ilyas Chaira, que al San Fernando ha jugat 21 partits i ha marcat set gols en la que és la seva tercera cessió. Al club andalús no està sol, ja que també hi ha un altre extrem, Gabri, que suma 27 partits i dos gols. Una altra parella és la d’Àlex Sala i Pau Víctor, que s’han consolidat com a titulars al Sabadell i el davanter ja ha marcat cinc dianes aquesta temporada. Qui menys minuts té a primera divisió FEF és Arnau Ortiz, però també està acumulant un bon grapat d’experiència amb el Múrcia, amb qui ha disputat 21 partits –deu com a titular– i ha marcat tres gols.

Els dos últims cedits que té el Girona, en una escala més inferior, són Mateo Enríquez, Mate, indiscutible al Badalona Futur, a segona divisió FEF, amb quatre gols en 24 partits, i Sergi Solans, una peça clau a l’atac del Peralada, a tercera divisió FEF, amb deu gols en 23 partits jugats.

MIG PERDUT

El Vila-real té una opció de compra d’uns 2,5 milions sobre Terrats que podria exercir

TITULARS

Manu Vallejo i Ureña tenen molt de protagonisme a l’Oviedo i al Cartagena a 2a A

A L’ESTRANGER

Monjonell, ara lesionat, s’havia fet un lloc al Lommel SK, líder de la segona belga

MINUTS PER A TOTS

Arnau Ortiz, que suma 21 partits i 10 com a titular al Múrcia, és qui menys ha jugat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)