Girona

El record encara cou

Precedents. El Girona tornarà a rebre l’Elx després de la derrota en la final del ‘play-off’ d’ascens del curs 2019/20

La imatge, a la porteria del gol sud de Montilivi, de Fidel guanyant la banda a Diamanka i Maffeo i centrant al segon pal, on Pere Milla amb una rematada de cap picant a terra al primer pal superava Riesgo, és impossible d’oblidar, i això que per culpa de la pandèmia no hi havia ni un aficionat a l’estadi. Després de l’expulsió de Stuani (61’) el Girona no havia concedit res a l’Elx, però en aquella jugada, l’última del partit abans d’una hipotètica pròrroga (96’), els il·licitans van marcar el 0-1 en la tornada de la final del play-off d’ascens a primera divisió de la temporada 2019/20 i van segellar el seu retorn a l’elit, mentre el Girona es lamentava, un any després del descens, per haver de continuar un any més a la categoria de plata, que van acabar sent dos. Aquest mal record, encara ben present, és el de l’última vegada que l’Elx va visitar Montilivi. Ara, gairebé tres anys després, la situació dels dos equips és ben diferent, i és que mentre que el Girona té molt encarrilada la permanència a l’elit en la primera temporada després del seu retorn, el conjunt il·licità arribarà a Montilivi amb un peu i mig a segona divisió A després de gaudir de tres cursos en la màxima categoria, ja que els il·licitans són a 16 punts de la permanència quan en queden 30 en joc.

La patacada del Girona en aquell play-off d’ascens de la temporada 2019/20 no és un cas aïllat, i és que l’Elx és una de les principals bèsties negres de la història del conjunt gironí. En total, el Girona ha disputat 29 partits contra el conjunt il·licità i només n’ha aconseguit guanyar quatre. Un balanç molt pobre que es completa amb deu empats i 15 derrotes. A Montilivi les xifres són lleugerament esperançadores però no gaire millors, i és que dels 14 partits que s’hi han disputat el Girona n’ha guanyat tres, n’ha empatat cinc i n’ha perdut sis. En els sis últims, això sí, el Girona n’ha perdut cinc i s’ha quedat sense marcar en quatre, mentre que només ha aconseguit una victòria, en la temporada 2016/17 a segona divisió A, que va acabar amb l’ascens dels de Pablo Machín.

Per ser optimistes, els de Míchel ja van ser capaços en la primera volta de trencar aquesta mala ratxa històrica contra l’Elx, ja que van guanyar (1-2) per primer cop en la història al camp del conjunt il·licità en l’últim partit abans de l’aturada de la lliga per la disputa del mundial.

BALANÇ NEFAST

El Girona ha guanyat 4 dels 29 partits contra l’Elx i 3 dels 14 jugats com a local

PER TORNAR-HI

Els de Míchel van guanyar en la primera volta per primer cop al camp de l’Elx
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)