Girona

No es pot caure en la trampa

El Girona rep l’Elx (14 h, Movistar LaLiga), conscient que si manté la bona dinàmica i suma els tres punts deixarà la permanència encara més encarrilada

El pas del líder al cuer, amb el canvi de mentalitat que comporta, és el gran hàndicap que hauran de superar els de Míchel amb el suport de Montilivi

Després d’haver empatat també al Santiago Bernabéu, l’empat al Camp Nou (0-0) de dilluns passat, el segon a la història a can Barça en tres visites a l’elit, va ser màgic per als gironins, que van sortir reforçats pel punt, per la imatge mostrada i, sobretot, pel valor que té deixar la porteria a zero contra el líder destacat de la lliga. El temps per gaudir-ne, però, s’ha acabat, ja que la temporada continua i el Girona encara ha de rematar la feina per poder segellar la permanència com més aviat millor i no haver de patir en les deu jornades que falten per acabar la lliga. Per això, l’empat contra el Barça no haurà servit absolutament de res si avui, en un partit molt més assequible sobre el paper, els de Míchel no el fan bo. I és que el Girona rep a Montilivi la visita del cuer, l’Elx (14 h, Movistar LaLiga), i pràcticament tothom dona per fet que els blanc-i-vermells sumaran els tres punts. Ara bé, la teoria no val per a res i el Girona ho ha de convertir aquesta tarda en una realitat, amb la dificultat que suposa intentar no canviar la mentalitat competitiva amb què es va afrontar el partit contra el líder, el Barça, a domicili, respecte a la que es tingui avui a Montilivi contra el cuer, l’Elx.

Qui pensi que el conjunt il·licità vindrà a Montilivi a passejar-se està del tot equivocat, perquè l’Elx ha demostrat que, encara que per salvar-se necessiti un miracle i gairebé ningú s’ho cregui, està disposat a fer la guitza a més d’un rival d’aquí a final de temporada. A principis de març ja va ser capaç de guanyar al camp del Mallorca (0-1) i d’empatar a casa contra el Valladolid (1-1), dos equips que també lluiten per salvar la categoria, i després ha posat en dificultats, jugant a domicili, la Real Sociedad, que no va poder sentenciar fins al temps afegit (2-0), i l’Osasuna, que va haver de remuntar (2-1). Entremig també va caure golejat contra el Barça (0-4), en la que era l’estrena de Sebastián Beccacece a la banqueta després de rellevar Pablo Machín, però l’equip tampoc es va desfer fins al tram final. Aquests avisos, més les dificultats històriques que ha tingut el Girona contra l’Elx, han de ser motius suficients perquè el Girona estigui alerta i no salti a la gespa de Montilivi amb la guàrdia baixa.

La línia a seguir

El millor remei que té el Girona per evitar caure en la trampa que suposa el partit d’avui és el de mantenir la línia de les últimes jornades. La fortalesa a Montilivi, on des de l’octubre només hi han guanyat el Barça i l’Atlético, ha de continuar sent el principal valor dels gironins per tancar el camí cap a la permanència, tal com es va demostrar fa quinze dies contra l’Espanyol (2-1). A aquestes bones sensacions com a local el Girona farà bé de sumar-hi la solidesa defensiva que va demostrar l’equip al Camp Nou, aconseguint la segona porteria a zero de la temporada.

Per això, cal esperar que avui Míchel no es reservi res i faci pocs canvis a l’onze inicial respecte als dos últims partits. Javi Hernández té més números que Miguel per ocupar el lateral esquerre i acompanyar Arnau, Santi Bueno i David López, que estan amenaçats i si veuen la targeta groga no jugaran a Valladolid –igual que Taty–. El que és més probable és que Aleix Garcia torni a l’onze inicial en detriment de Borja García o d’Iván Martín. D’altra banda, Riquelme és dubte fins a última hora i en qualsevol cas si entra a la llista no serà titular.

CAP NOVETAT

Míchel no recupera cap lesionat i tindrà el dubte de Riquelme fins a l’últim moment

ADVERTITS

Arnau, Taty, Santi Bueno i David López no jugaran a Valladolid si veuen la groga

Borja García pot igualar Granell

El partit d’avui pot tenir un component molt especial per al mitjapunta madrileny Borja García, ja que contra el Barça va disputar el seu partit número 232 amb la samarreta del Girona en el futbol professional i, en cas de disputar algun minut avui contra l’Elx, igualarà el migcampista gironí Àlex Granell com el futbolista que més partits ha jugat amb el Girona al futbol professional amb 233 partits, una xifra que si no passa res estrany de segur que superarà en els partits que queden –cal recordar que és un dels jugadors que, de moment, acaba contracte al final de temporada–. Això sí, Borja García podria ser un dels jugadors que caigui avui de l’onze, ja que dilluns al Camp Nou ja es va haver de retirar abans d’hora per unes molèsties que té des de fa algunes setmanes.

Mancances de l’Elx a les dues àrees

Si el Girona només ha pogut deixar dues vegades la porteria a zero aquesta temporada, l’Elx encara menys, i és que els il·licitans tan sols han acabat sense encaixar en un partit i va ser fa poc, en la victòria al camp del Mallorca la jornada 24 (0-1). És la clara mostra de les deficiències defensives del cuer de la lliga, que és, de llarg, l’equip més golejat de la categoria amb 57 gols en 28 partits, nou més dels que ha encaixat l’Almeria, el segon –el Girona, 42–. El que és més sagnant, i que lògicament s’ha traduït en la mancança de punts que té en la classificació, és que l’Elx també és l’equip de la lliga que menys gols ha marcat, amb només 20 dianes en 28 partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)