Tres punts més cap a la permanència

El Girona ha superat al cuer, l’Elx, en un duel espès i pla a Montilivi, però suma tres punts vitals que l’allunyen momentàniament a onze punts del descens a falta que jugui la resta de rivals (2-0). Dues dianes del Taty Castellanos amb el cap en la primera part (45’) i d’Oriol Romeu, després de caçar un refús a la frontal (70’), han decantat la balança a favor d’un equip gironí que no ha tingut en cap moment claredat d’idees. Tot i això, l’estat d’ànim dels dos equips, ben diferent per la seva situació en la taula, ha estat clau i el Girona suma tres punts que el permeten arribar als 38 i situar-se a onze punts mirant de reüll el resultat del València, el divuitè, que rep el Sevilla a Mestalla.

La primera part ha estat plana i avorrida fins al seu tram final. L’ambient a Montilivi era fred tot i el sol de justícia, i el joc dels dos conjunts tampoc acompanyava a animar. El primer avís del duel l’ha fet l’Elx, que ha sortit bé al partit i amb intenció d’atacar a un Girona apàtic is ense les idees clares. Borja García, que ha igualat Granell com el jugador amb més partits amb el club gironí a LaLiga, ha abandonat el terreny de joc i Aleix Garcia l’ha substituït, però tampoc ha millorat l’equip. Gumbau ha provat una picadeta davant Gazzaniga (15’), en l’última arribada seriosa d’un conjunt il·licità que s’ha anat apagant a mesura que passaven els minuts.

Tampoc és que el Girona hagi fet grans mèrits, però amb una accelerada final n’ha tingut prou per avançar-se en el marcador. Aleix García ha estat a punt de marcar a través d’una falta centrada des de la llarga distància (26’), i Iván Martín ha estat lent després de rebre a la frontal de Tsygankov (37’) i en l’últim minut del primer acte, Toni Villa ha fet una brillant centrada a rosca tancada des de l’esquerra que el Taty Castellanos ha rematat amb el cap a dins de la porteria tot i que Werner havia tocat l’esfèrica (45’).

En la segona part, la tònica del partit s’ha mantingut igual. El Girona no semblava arrencar la maquinària per dominar i marcar el ritme del joc i això ha donat vida a un Elx que ha trepitjat terreny blanc-i-vermells. Collado ha fet lluir Gazzaniga amb un xut des del vèrtex que l’argentí ha refusat amb una bona mà a baix (55’). L’equip dirigit per Míchel ha intentat estirar línies per allunyar del seu camp al rival però la falta de profunditat i de claredat i precisió en les passades ho ha fet tot més complicat.

Tsygankov ha pogut fer el segon en una jugada embolicada amb més d’una rematada (68’) i Oriol Romeu ha fet la sentència amb un golàs des de la frontal després de caçar un refús. El d’Ulldecona no s’ho ha pensat i ha superat l’estirada de Werner (70’).

El tram final ha estat una passejada total amb alguna aproximació tímida dels dos equips i xuts sense perill que han acabat molt desviats i un de Tsygankov que ha aturat sense problemes Werner. Això sí, Montilivi ha acabat fent l’onada sabedors els aficionats que la permanència està cada vegada més aprop.