El Girona perd a Valladolid i frena la bona dinàmica (1-0)

El Girona no ha pogut rascar un empat en un tram final on ha disposat de les millors accions. Sobretot per les bandes que no han pogut connectar amb la rematada. Més enllà de la derrota, la mala notícia del matx han sigut les lesions de Toni Villa i Aleix García al primer temps (1-0).

Els primers minuts dels gironins no han sigut bons. Sobretot en els duels a camp propi on Larin o Plata s’han fet un fart de guanyar segones accions. Més enllà de les males sensacions que ha transmès l’equip a sobre la gespa, Míchel ha hagut de canviar a Villa, per un cop dur al genoll i al cap, i a Aleix García amb molèsties musculars. Dues aturades que han permès al Valladolid agafar al Girona en reestructuració. En una acció de rebot defensiu, Larin ha estat més ràpid que la defensa gironina per guanyar la pilota a la línea de fons i asistir a Monchu per anotar el gol local. La pilota ha entrat plorant al pal llarg de la porteria de Gazzaniga.

Fins al minut 27, els catalans no han fet un el primer xut entre els tres Pals. Ha sigut Javi Hernández que ha fet lluir a Jordi Masip. Els locals es sentien cómodes aprofitant les errades en la pasada dels de Míchel. La poca contundencia en els duels ha estat una de les Claus de la primera mitja hora de joc.

De mica en mica, els blanc-i-vermells han fet un pas endavant i és quan han pogut sotmetre més als de Pucela. Sobretot en accions de pilota aturada en unes jugades on Stuani ha pogut fer l’empat. Juanpe, al minut 37, ha tingut la més clara pels gironins aprofitant un rebot en la sortida d’un córner. Després de cinc minuts d’afegit, l’àrbitre ha assenyalat el final de la primera part.

A la represa, el Girona ha fet un pas endavant, si més no amb la velocitat de la pilota. Els de Míchel han fet més mal aprofitant les jugades de superioritat per banda. Primer amb un Tsygankov actiu a banda dreta, on no ha pogut trobar a Stuani en la centrada, i després en l’acció més important en el quart d’hora de joc. Des de la banda dreta, Arnau ha posat una pilota tensa al segon pal i Fresneda ha tret l’esfèrica de les botes de Valery. Una jugada molt clara que els gironins han fregat el gol. Al setanta-sis, Míchel ha efectuat un triple canvi, Couto, d’extrem, Artero i Riquelme han donat un plus en el joc per banda.

Els últims minuts de partit han sigut un voler i no poder per part del Girona. El Valladolid enfonsat i traient les centrades inofensives dels de Míchel. En un contracop, Juanpe ha perdut el duel a camp obert amb Larin i Gazzaniga, atent, ha pogut desfer la gran acció local. El partit s’ha posat de cares per un Valladolid que volia mossegar en la transició. El porter argentí ha tret una bona mà en un xut des de la frontal d’Aguado al vuitanta-nou.

El partit ha arribat fins al minut noranta-sis i Stuani ha disposat ha fregat el gol en una despenjada de Reinier, però el charrúa no ha connectat bé amb la pilota. El matx ha acabat amb la bona dinàmica del Girona que ha caigut per la mínima.