Girona

LA CONTRACRÒNICA

Montilivi, història en present

Els 13.306 espectadors, un centenar menys que contra el Barça, s’entreguen a l’exhibició de Taty Castellanos i de tot l’equip
El Girona de Machín va sorprendre tothom amb una energia que es menjava els rivals, i el Girona de Míchel enamora

No era Sant Narcís, no s’havia fet cap proclamació d’independència ni a Madrid s’havien atrevit a posar en dubte el viatge del conjunt blanc per l’ambient que l’esperava a Girona. Aquell 2-1 del 2017 va ser irrepetible. Però la història té espai per a molts capítols. I a Montilivi, en una tarda-vespre entre setmana, se’n va viure un d’èpic. L’actuació gloriosa de Taty Castellanos, que relleva el Robert Lewandowski de fa deu anys com a jugador que marca quatre gols en un partit al Madrid, quedarà per sempre més. I el recital del Girona, que no podia trobar millor manera de certificar la continuïtat a l’elit, és de pell de gallina. Els 13.306 espectadors que eren a l’estadi ho podran explicar anys i anys.

No va ser la millor entrada de la temporada –n’hi havia un centenar més contra el Barça–, però per més estrany que fossin el dia i l’hora del partit, de seguida es va veure que era un partit especial. Hi havia moltes samarretes del Madrid, ja a l’hora d’esperar que l’autobús arribés al pàrquing. Perquè tenien més pressa, perquè havien arribat amb més antelació o perquè per una vegada els accessos van funcionar com tocaria, el partit va arrencar amb tota l’afició, o gairebé, a lloc. També els que eren al “palco dels sastres”, que hauria pogut penjar el cartell de complet. A la graderia, tot i haver-hi diversitat de samarretes, no va passar com quan n’hi va haver de blanc-i-blaves. I tot i que des del córner visitant van intentar arrencar els primers crits, van entendre que no era el seu dia. Manaven els blanc-i-vermells, conscients que quan ve el Madrid s’han d’apujar els decibels des del primer minut.

El guió va ser ideal per mantenir viu el caliu durant tot el partit. Generós com ningú, Vinícius va atreure puntualment l’afició amb un gest rere l’altre. La paciència d’Iglesias Villanueva va durar 36 minuts, els que va trigar el brasiler a veure la primera groga. La hi hauria pogut ensenyar molt abans, i li hauria d’haver mostrat el camí dels vestidors després. A l’extrem només li faltava assistir a l’enèsima exhibició de Santi Bueno –un central que té de tot i ho fa tot bé– per acabar de desesperar-se. Però el xou de Vinícius va quedar eclipsat perquè Taty Castellanos, l’home que va desactivar les xarxes socials després de fallar un gol al Camp Nou, va embogir i va deixar retratats Militão i companyia.

Era dia d’aparicions, i s’hi va afegir la pluja. Que no va espatllar res, és clar, perquè ningú pot maleir l’aigua avui dia. El festival va ser continu. Taty va transformar en or tot el que va tocar i, com era previsible, es va endur l’ovació del vespre quan Míchel el va treure. L’afició, això sí, no es va estalviar l’uruguasho, uruguasho unànime quan l’argentí va cedir el lloc al seu millor soci, confident i líder, Cristhian Ricardo Stuani.

El Girona de Machín va sorprendre tothom quan va arribar a primera amb una energia que es menjava els rivals –també el Madrid–, i el Girona de Míchel enamora. L’autor de l’obra és capaç de jugar contra el campió d’Europa amb cinc jugadors de vocació ofensiva i un sol mig de perfil defensiu –és un de sol, Oriol Romeu?– i de no arronsar-se contra ningú. Atabalat per la càrrega mediàtica de Madrid després d’haver dit que preferia que guanyés el Manchester City la semifinal de Champions, Míchel va guiar i guia de meravella un equip que ja té garantida la permanència. El 25 d’abril del 2023, el Girona va escriure un altre capítol d’or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)