Girona

Javi Hernández

Jugador del Girona

“Sent setens és el moment de somiar”

“Ara que estem en la setena posició l’objectiu és acabar entre els deu primers, però lluitarem per entrar a Europa i ens ho creiem”

“Havia d’agafar minuts i experiència a la categoria i per això és bo sentir-se important, i tinc ganes de continuar gaudint de minuts”

Míchel des del principi ens deia que aquest equip havia d’acabar sí o sí entre els deu primers
És una bogeria haver guanyat sis dels últims set partits a casa, però l’equip està capacitat per fer-ho
No sé què passarà. Ningú del Girona ha parlat amb mi. Tinc contracte amb el Leganés però l’objectiu és jugar a primera

Javi Hernández (Jerez de la Frontera, 2/5/1998) és un de la llarga llista de jugadors que han debutat a primera divisió aquesta temporada amb el Girona. El lateral, cedit pel Leganés, ha anat de menys a més durant tot el curs i està arribant a aquesta recta final amb protagonisme, i té clar que els blanc-i-vermells han d’aspirar a acabar setens i jugar a Europa ara que només queden quatre jornades de lliga. Sobre el seu futur Javi Hernández no sap si passarà pel Girona, però el que té clar és que vol continuar a primera divisió.

Queden quatre jornades, són setens i han sumat deu punts dels últims 12 en joc. Es viu eufòria al vestidor?
El vestidor està tranquil i motivat. Tenim ganes de disputar aquests quatre partits en què tenim l’oportunitat de poder entrar a Europa i lluitarem per això, és clar. En aquests quatre partits hem d’aconseguir el màxim de punts possible. Crec que estant en la setena posició és el moment de somiar per un nou objectiu, un cop ja hem aconseguit el de la permanència.
Fa unes tres setmanes deia que seria molt bonic acabar entre els deu primers. Ara el discurs ja es fa mirant més amunt, pel que diu.
Sí, és el que té anar aconseguint els objectius marcats i que l’equip tingui aquesta gana i vulgui aconseguir més coses. És normal que es marquin objectius nous. L’equip ha fet una grandíssima feina aconseguint certificar la permanència com més aviat millor i per poder estar en aquesta setena posició. Ara que la tenim podem dir que l’objectiu és acabar entre els deu primers, però el somni és clar que és entrar a Europa.
Dins del vestidor s’han anat marcant aquests petits objectius tot el curs?
Nosaltres sempre hem tingut al cap que l’objectiu del club era la permanència, però aquest tram final de lliga ens dona la possibilitat de lluitar per altres objectius com el de jugar a Europa. Per què no ho podem aconseguir?
Estan lluitant contra equips com l’Athletic o el Sevilla. S’ho podien arribar a imaginar?
Quan comença la lliga no t’ho planteges ni t’ho creus, però vas veient que ets capaç de plantar cara a qualsevol equip. Vas al Camp Nou i empates, ve el Madrid aquí i li marques quatre gols en un partidàs i una gran victòria... Nosaltres hem d’anar pas a pas, sense creure que som millors ni pitjors que ningú. Hem jugat de tu a tu contra els millors equips de la lliga i ara ens ho creiem perquè tenim la possibilitat de fer-ho.
S’ha parlat molt de l’estil de joc, però com es va veure al Reale Arena després d’estar perdent 2-0, l’esperit competitiu també és una virtut de l’equip.
Sí, com a equip no ens vam donar mai per vençuts. És veritat que vam començar molt malament, amb un penal molt rigorós, i després et poses al camp de la Real Sociedad, que és un dels camps més difícils de la lliga, perdent 2-0. Sembla que perdràs el partit, però mai abaixem els braços jugant amb el nostre estil, i d’aquesta manera van arribar les ocasions per poder empatar el partit. Sempre tenim possibilitats de sumar.
En aquest sentit, són un dels equips que més punts han sumat després d’estar perdent. D’on es treu aquesta capacitat?
Crec que de la mentalitat dels jugadors i de l’equip. Cadascun tenim la mentalitat de no donar per perdut el partit fins que s’acabi. Sempre hem disputat els partits fins al xiulet final i hem acabat guanyant partits en els últims minuts. És la mentalitat de tots nosaltres, que mai perdem l’esperança i sempre pensem que podem aconseguir alguna cosa positiva.
Per tenir aquesta mentalitat, veu alguna cosa en aquest vestidor que el faci diferent d’altres on havia estat?
Pot ser que sigui diferent. Hi ha jugadors molt joves que tenen molta gana, però també tenim el contrari perquè hi ha l’experiència de jugadors com David López, Stuani o Bernardo. Són jugadors que tenen una experiència que et marca una mica el camí, i la gana dels joves et treu en alguns aspectes, però et dona moltíssim. Aquesta connexió és fonamental i crec que és la base de la mentalitat que té aquest equip a l’hora de competir.
El mèrit afegit és estar lluitant a dalt amb moltes baixes.
La part bona d’aquest equip és que tots els jugadors poden jugar. Tots competeixen molt bé perquè tots quan s’entrenen competeixen per buscar un lloc a l’onze titular. Això és positiu per a l’equip, perquè encara que tinguem una plaga de lesions han sortit jugadors que ho han fet igual de bé que qui estava jugant i això és fonamental. Tenir 24 o 25 jugadors que poden estar a l’onze és primordial. La gana que té cadascú per jugar és fonamental. No hi ha ningú a que li importi menys tenir minuts, perquè tots volem estar a l’onze i jugar el màxim possible. Això fa que l’equip millori i vagi endavant. És la millor manera perquè l’equip vagi pel bon camí.
Míchel sempre ha destacat aquest factor. La seva gestió és fonamental perquè així sigui?
És clar que té molt pes i bona part de culpa de tenir aquest ambient i aquest bon estar de l’equip. És una feina fonamental que ha de fer l’entrenador perquè l’equip funcioni i tots els jugadors estiguin endollats.
Ell ha estat el que els ha anat estirant i els ha fet creure que podien aspirar a més?
Ell sempre ha cregut en aquest equip. Des del principi deia que aquest equip havia de quedar sí o sí entre els deu primers per com veia el nivell de la plantilla. Ell és qui millor sap l’equip que té i és veritat que hi ha cregut sempre. Ara, amb els peus a terra, buscarem aquest nou objectiu.
Ara toca el Vila-real, un altre partit complicat. Ja no en queda cap de fàcil, no?
Mai hi ha hagut partits fàcils i menys ara, quan tots els equips s’estan jugant coses importants. Tothom vol estar com més amunt millor.
Quin partit espera?
Crec que serà un partit molt atractiu perquè el Vila-real vol tenir el control de la pilota, igual que nosaltres. Qui aconsegueixi tenir la possessió tindrà una base important per al partit. Ells tenen jugadors que miren molt endavant, però nosaltres també en tenim. Hem de sobreposar-nos al guió i marcar com més aviat millor el nostre estil de joc.
Per la pressió que posen els equips que tenen darrere, tenen la sensació que pot ser un partit clau?
És evident que és un partit clau perquè la classificació està molt igualada. Ells s’hi estan jugant molt i nosaltres també. Cada partit dels que venen ara serà molt important.
El factor Montilivi, on són imparables, tindrà molta importància?
És un factor molt important per a nosaltres. La nostra afició a casa ens empeny moltíssim, perquè nosaltres els donem motius i ells ens en donen a nosaltres. Aquesta és la connexió perfecta per fer alguna cosa important. És una bogeria haver guanyat sis dels últims set partits que hem jugat a casa, però el millor és que l’equip està capacitat per fer-ho i ho estem fent. Hem de continuar per aquest camí i aconseguir el màxim de victòries possible d’aquí al final.
Des del punt de vista personal està tenint força protagonisme en les últimes jornades. Com es troba?
Estic molt motivat. Tinc ganes de continuar tenint minuts i gaudir d’aquestes oportunitats. Miguel també ho està fent bé i és una competència molt maca. El que és important és que tots dos estiguem endollats i ajudem al màxim l’equip.
Aquesta competència amb Miguel l’ha fet créixer com a jugador, potenciant les virtuts i millorant en altres aspectes?
Segur. Entrenant cadascú es fixa en com entrena l’altre i ho intentes potenciar tot. Míchel en cada entrenament vol treure el millor de cada jugador i ens colla molt. És important tenir aquesta competència perquè és la manera que t’exigeixis més.
Tots dos han demanat el canvi en diversos partits per desgast. És físicament molt exigent el rol?
Crec que sí. En la posició de lateral hem de treballar en la sortida de joc des del darrere amb tres i també hem d’estar a dalt. És un desgast físic important, però treballem bé en els entrenaments. Ara també és qüestió de les càrregues que portem, però estem bé físicament tots dos.
En aquest últim tram de lliga s’ha alliberat una mica com a jugador?
Una mica sí. Havia d’agafar minuts i experiència a la categoria perquè és el meu primer any al Girona i a primera divisió. És bo tenir aquesta continuïtat per agafar confiança, sentir-se important i continuar creixent com a jugador.
Va arribar a passar algun moment difícil quan no gaudia de tants minuts?
Sí. Quan un no té oportunitats de jugar és normal que perdi confiança i l’ànim, però mai he deixat de treballar i els companys sempre ajuden. La lesió també em va afectar. Sempre es tenen moments complicats durant el curs, però treballant i sent humil sempre arriba.
La lesió la va tenir quan se’l veia molt bé en la pretemporada després del mundial. Va ser el pitjor moment?
En aquell moment ho estava fent bé perquè era quan millor em trobava anímicament i físicament; per tant, sí que va ser el pitjor moment. Els companys sempre t’animen en aquests moments i és molt important.
Està cedit pel Leganés. Té clar què passarà un cop acabi la temporada?
No tinc res clar. Encara no sé què passarà. Tinc un any més de contracte allà i s’haurà de parlar amb ells per veure quina és la millor solució per a tots.
Algú del Girona o el mateix Míchel li ha dit que els agradaria que continués?
No, de moment no hi ha hagut res. Encara queden quatre partits de lliga i crec que estan centrats a acabar la temporada, que és el més important ara mateix.
En tot cas, el Leganés continuarà a segona divisió A. Entenc que el desig des del punt de vista personal és continuar a primera divisió.
És clar. El meu objectiu és continuar a primera divisió, la veritat. Tinc clar aquest objectiu i intentarem que s’arribi a un acord amb algun club de primera. Si no, tinc un any més de contracte i això farem.
Sempre ha dit que està molt a gust a Girona, igual que molts companys. Quin és l’atractiu d’aquest club?
És veritat que s’està molt a gust a Girona, més que res per l’equip i tot el que engloba el club. Les bones persones que hi treballen, el bon ambient dels jugadors i el cos tècnic, la manera com es treballa al gimnàs, al camp... És una manera de treballar atractiva. A més, a la ciutat s’hi viu molt bé, és molt tranquil·la. Són coses molt importants per a un jugador.
D’aquesta manera de treballar que parla, quina diferència destaca respecte al que havia viscut en altres clubs?
La diferència també la marca que et toqui un entrenador més o menys tàctic. En aquest cas Míchel és més tàctic i li agrada treballar això. Després hi ha el preparador físic David Porcel, amb tot l’equip de preparadors i readaptadors, que es treballa molt bé al gimnàs el tema de la força i aquestes coses. És un aspecte important i aquí es treballa molt bé.
Parlant de dinàmiques de treball, es comenta al vestidor el projecte de la ciutat esportiva?
No gaire, la veritat. Estem esperant que es faci i ja veurem com serà. És clar que és un projecte il·lusionant per al club i per als jugadors també ho serà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)