Girona

El tren s’escapa en el 94’

El Girona torna a fer un bon partit i domina el Vila-real, li planta cara i iguala un 0-1, però acaba caient en l’afegit per culpa d’un gol del perpetuenc Gerard Moreno

La setena plaça ja és a dos punts i el somni d’accedir a la Conference es complica a falta de tres partits

El Girona va perdre un tren en direcció a Europa en l’afegit del duel que l’enfrontava al Vila-real a l’estadi de Montilivi (1-2). Una diana de Gerard Moreno en el 94’ va deixar glaçats els aficionats blanc-i-vermells, conscients que bona part de les opcions per anar a la Conference League es dilapidaven en l’últim instant d’un partit en què els seus jugadors no van merèixer, ni de bon tros, acabar amb les mans buides. L’equip de Míchel Sánchez va eixugar una diana inicial de Yeremi Pino (10’) gràcies al tercer gol en la lliga de David López (24’). Amb igualtat, moltes fases del matx van ser de domini gironí amb un Vila-real que es tancava bé i que esperava la seva oportunitat de robar en zona compromesa i accelerar amb la velocitat dels seus atacants per fer mal a la defensa local –Yeremi, Chuckwueze o Jackson imposaven més respecte que maldecaps–. En el 94’, un cos a cos en una contra entre un cansat i desfet Iván Martín i el jove talent Nicolás Jackson va acabar amb el davanter trepitjant àrea i servint en safata al segon pal la diana a Gerard Moreno. La setena plaça ja és a dos punts ja que l’Athletic Club va superar a San Mamés el Celta, precisament el proper rival del Girona, i recuperar la posició privilegiada costarà Deu i ajuda, ja que l’equip pot caure avui a l’onzena posició.

El partit va començar amb un Vila-real amb la intenció d’imposar el ritme i tenir la possessió. Un hàbitat que controla i que sap que podia fer mal al Girona. Tot just en el minut 10, Santi Bueno va intentar fer una passada enrere a Gazzaniga després d’un refús llarg de la defensa grogueta però el de Montevideo no va impactar bé amb l’esfèrica i Jackson va iniciar un un contra un a camp obert fins que quan es va trobar a l’altura del porter gironí va assistir al segon pal a l’arribada de Yeremi, que va estirar la cama per fer pujar el 0-1 sense oposició. L’errada va ser clara i el cop prou dur per necessitar uns minuts de reacció però els de Míchel van posar-se a carburar conscients que l’escenari d’anar al darrere en el marcador ha estat una constant durant el curs. Taty, ahir més apagat, en una rematada des de terra i Riquelme, després de fer un eslàlom marca de la casa, ja van avisar Reina (20’ i 22’), tot i que va ser David López, el relleu d’Oriol Romeu al mig avançant la posició des del centre de la defensa, qui va estar encertat gràcies a una assistència d’Arnau després d’una falta lateral servida per Riquelme que el va deixar sol per establir l’1-1.

Insistència sense premi

La segona part va començar amb el Girona més incisiu i amb un caràcter més dominador. Només les imprecisions blanc-i-vermelles permetien al Vila-real sortir amb perill i plantar-se a camp local –en comptades ocasions–. Iván Martín va poder generar perill després de superar Reina, ja sense angle, el Taty va provar un xut en posició franca bloquejat per la defensa i Tsygankov fins i tot va superar Reina, tot i que amb fora de joc previ de Stuani, amb qui havia fet una paret que l’havia deixat sol davant del porter –l’ucraïnès havia marcat amb la punta de la bota (69’).

En el tram final, segurament per la innocència però també l’ambició gironina, el partit es va convertir en un seguit d’anades i vingudes que van reactivar el Vila-real, un punyal en les transicions. Gazzaniga va aturar tres rematades seguides dels castellonencs –les més perilloses una pentinada de Gerard Moreno (86’) i un xutàs des de la frontal de Trigueros (91’)–, però no va poder fer res per evitar la diana final del perpetuenc en el 94’ després que Jackson deixés enrere Iván Martín, de nou a camp obert i li servís un 1-2 amb sensació de comiat del somni d’Europa per al Girona.

DAVID LÓPEZ AL MIG

El barceloní, habitual central, va ser l’encarregat de substituir Oriol Romeu com a pivot

REACCIÓ RÀPIDA

Yeremi va fer l’1-0 en el 10’ però els de Míchel van igualar de nou tot just en el 24’

JACKSON, DECISIU

L’ariet va guanyar un cos a cos amb un cansat Iván Martín i va assistir Gerard Moreno
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)