Girona

El ple, la via per somiar

El Girona, que demà visita el Celta, no perd l’esperança gràcies als resultats de la jornada d’ahir, però necessita guanyar els tres partits que resten i que l’Athletic ensopegui per acabar setè i jugar el curs que ve a Europa

El Girona vivia immers en un núvol les últimes setmanes per la gran dinàmica que portava i que li havia permès assaltar una setena posició que donarà accés a la Conference League la temporada que ve. Però la derrota de dissabte contra el Vila-real (1-2), amb el gol de Gerard Moreno en l’últim sospir, ha fet tocar lleugerament de peus a terra. Lògicament, passi el que passi d’aquí al final, la temporada del Girona és de notable alt, o fins i tot d’excel·lent, però no hi ha discussió que, un cop posats a somiar amb la possibilitat de jugar a Europa per primera vegada en la història, aconseguir-ho seria posar el colofó perfecte, tot i les dificultats que suposés a l’hora de dissenyar el projecte esportiu per a un equip que encara no està consolidat en primera divisió.

L’efecte anímic que tindrà la derrota contra el Vila-real només el poden saber des de dins del vestidor, ja que no hi ha gaire temps per assimilar el cop, perquè demà el Girona afrontarà un altre partit complicat al camp del Celta. Els gironins es trobaran un rival que s’hi juga la vida, i és que els gallecs estan immersos en una ratxa nefasta de resultats i no aconsegueixen certificar una permanència que semblava feta, però que, estant només quatre punts per sobre de la zona de descens, han d’acabar de segellar.

L’efecte principal de la derrota contra el Vila-real, però, és que el Girona ja no depèn de si mateix per acabar en la setena posició. De fet, en va deixar de dependre el mateix dissabte, un cop l’Athletic va guanyar el seu partit, precisament contra el Celta. I és que si una cosa bona li ha passat al conjunt blanc-i-vermell aquesta jornada és que la resta d’equips que el perseguien de ben a prop en la classificació no han aprofitat l’ensopegada dels de Míchel. L’Osasuna i el Rayo Vallecano van perdre, ahir, contra l’Atlético i l’Espanyol, respectivament, mentre que el Sevilla no va passar de l’empat en el derbi contra el Betis que tancava la jornada. El punt fa que els andalusos empatin a punts amb el Girona, però els de Míchel mantenen la vuitena posició gràcies a la diferència de gols particular.

Hauran de fallar

Per molt que els tres equips que podien superar ahir el Girona no ho fessin, la realitat és que la classificació dels gironins per a la Conference League s’ha encarit, i molt. “Encara no s’ha acabat. L’equip continuarà fins a l’últim partit, perquè encara queden tres jornades i podem sumar els nou punts. Lluitarem per acabar la temporada tan amunt com sigui possible”, deia Miguel Gutiérrez minuts després d’acabar el partit contra el Vila-real. Això vol dir guanyar demà a Balaídos contra el Celta (19.30 h), diumenge en l’últim partit de la temporada a Montilivi contra el Betis (19 h) i al camp de l’Osasuna en l’última jornada el diumenge 4 de juny (19 h).

Guanyar aquests tres partits, lògicament, no serà gens fàcil, perquè tots s’hi estan jugant coses. A banda del Celta, que s’hi juga la permanència, els gironins podrien tenir la sort de cara en els altres dos partits si el Betis arriba a la penúltima jornada amb una posició d’Europa League assegurada i sense cap opció de jugar la Champions i l’Osasuna arriba a l’última jornada sense opcions d’entrar a Europa.

Sigui com sigui, aquesta pot ser pràcticament l’única via possible perquè el Girona pugui recuperar la setena posició. Bàsicament, si el Girona és capaç de guanyar aquests tres partits que li resten, no hi ha dubte que tindrà possibilitats fins a l’última jornada esperant que l’Athletic ensopegui en un dels tres partits que li resten. I és que el calendari que tenen els de Bilbao tampoc és gens fàcil: dijous, visitaran l’Osasuna, que apurarà les possibilitats d’assolir la setena posició; diumenge, amb poc descans, rebran l’Elx, en el partit més assequible, i tancaran la lliga amb el partit més complicat de tots, ja que visitaran el Santiago Bernabéu.

Més enllà d’aquesta via, si el Girona ensopega una vegada més, per jugar a Europa el curs que ve necessitarà que l’Athletic no guanyi en dos partits i que l’Osasuna, el Sevilla i el Rayo Vallecano no sumin els nou punts que resten per disputar.

7è ATHLETIC (50)
J. 36- OSASUNA- ATHLETIC
Dijous, 25/5 (19.30h)
J. 37-ATHLETIC - ELX
Diumenge, 28/5 (19 h)
J. 38- REAL MADRID- ATHLETIC
Diumenge, 4/6 (19 h)
8è GIRONA (48)
J. 36- CELTA- GIRONA
Demà (19.30 h)
J. 37- GIRONA - BETIS
Diumenge, 28/5 (19 h)
J. 38- OSASUNA- GIRONA
Diumenge, 4/6 (19 h)
9è SEVILLA (48)
J. 36- ELX- SEVILLA
Dimecres, 24/5 (19.30 h)
J. 37- SEVILLA - REAL MADRID
Diumenge, 28/5 (19 h)
J. 38- REAL SOCIEDAD- SEVILLA
Diumenge, 4/6 (19 h)
10è OSASUNA (47)
J. 36- OSASUNA- ATHLETIC
Dijous, 25/5 (19.30 h)
J. 37- GETAFE - OSASUNA
Diumenge, 28/5 (19 h)
J. 38- OSASUNA- GIRONA
Diumenge, 4/6 (19 h)
11è RAYO V. (46)
J. 36- REAL MADRID- RAYO V.
Dimecres, 24/5 (22 h)
J. 37- RAYO V.- VILA-REAL
Diumenge, 28/5 (19 h)
J. 38- MALLORCA- RAYO V.
Diumenge, 4/6 (19 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)