De la pilota aturada en surt or

El Girona no va poder evitar la dolorosa derrota en l’últim sospir contra el Vila-real (1-2). El gol decisiu va arribar en el minut 94, quan Gerard Moreno va culminar un contraatac després d’una falta lateral a favor del Girona, en què pràcticament tots els gironins van pujar a buscar la rematada. I no n’hi havia per menys, perquè si per a una cosa va servir el matx de dissabte contra el conjunt groguet és per demostrar que el Girona és, ara mateix, l’equip més perillós de la lliga a pilota aturada. De fet, el gol de l’empat a un, de David López, havia arribat en una falta lateral que va despenjar Arnau i que David López va convertir en gol.

La diana del barceloní contra el Vila-real allarga la ratxa golejadora dels gironins en accions d’estratègia, perquè els últims cinc partits sempre han vist porteria a pilota aturada. Contra el Madrid, Taty va marcar el 4-1 després d’un córner servit en curt; contra el Sevilla, Juanpe va marcar el 0-1 a la sortida d’un córner; contra el Mallorca, Bernardo va marcar en una falta lateral, igual que ho van fer Stuani contra la Real Sociedad i David López en l’esmentat partit de dissabte.

Amb aquesta ratxa, el Girona s’ha convertit en l’equip de la lliga que més gols marca a pilota aturada, amb un total de 13 gols: 8 han arribat en faltes indirectes i 5 han estat de córner (de què 2 en segones jugades). A més, el Girona augmenta l’estadística amb els 2 gols que ha marcat seguidament d’un servei de banda i els set gols que ha fet de penal.