Girona

Montilivi, el darrer

Girona Joaquin

No fa falta gaire presentació per dir qui és Joaquín Sánchez. L’extravertit jugador i alhora líder del vestuari del Betis va anunciar que aquesta seria la seva última temporada com a futbolista professional. Entre l’afició verd-i-blanca, Joaquín és considerat una de les llegendes més grans del seu club. De fet, el futbolista nascut a El Puerto de Santa María, entre Cadis i Jerez, va aterrar al club sevillà el 1997 per jugar al planter. Tres temporades més tard, el 2000, va debutar amb el primer equip a segona divisió i fins al 2006 hi va estar jugant en una primera etapa en què es va guanyar el sobrenom del Pisha.

Després de 23 anys de carrera a l’elit del futbol, Joaquín ha vestit catorze temporades la samarreta del Betis i s’ha convertit en el jugador que ha vestit més vegades la samarreta dels verd-i-blancs, 526 enfrontaments entre primera, segona, la copa, l’Europa League, la Champions i la supercopa.

L’últim viatge, a Girona

Joaquín les ha vist de tots colors i a tots els llocs possibles. Pocs jugadors hauran visitat tants camps de futbol com el futbolista andalús. Ha jugat en dues etapes al Betis, al València (2006-2011), al Màlaga (2011-2013) i va tenir una aventura a Itàlia amb la Fiorentina (2011-2013), abans de tornar, de nou, al Villamarín. Quan falten dues jornades per concloure la temporada, Joaquín farà el seu últim viatge per jugar contra el Girona a Montilivi. Serà la seva última aventura abans de rebre un homenatge sentit al Villamarín davant de la seva afició. L’aficionat del conjunt gironí podrà veure, si Pellegrini ho creu oportú, les penúltimes passes del dorsal 17 del Betis en el futbol. Exceptuant el Sánchez Pizjúan, Joaquín ha estat ovacionat a tots els camps en què ha disputat minuts aquest curs.

Vorejant el rècord

Als 41 anys, Joaquin es quedarà a les portes d’igualar Andoni Zubizarreta com el jugador amb més partits disputats a la primera divisió, amb 622. Actualment, el futbolista n’ha disputat 619 i es quedaria a tan sols un matx del porter basc. Una lesió al Camp Nou l’ha apartat durant uns quants partits i li ha impedit poder batre un record que fa quaranta anys que Zubizarreta manté. Joaquín no podrà fer el rècord, però deixarà mil històries de futbol, alegria i d’un salero ADN de la casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)