Girona

Vèncer permet jugar una final

El Girona rep el Betis en el que serà l’adeu del curs a Montilivi (19.00 h, GOL) contra un rival exigent que té coll avall la seva participació en l’Europa League

Els de Míchel fa tres partits que no guanyen –dos empats i una derrota– però són tan sols a un punt de les posicions europees quan només en queden sis per disputar-se

El Girona rep la visita del Betis en el que serà el penúltim partit de la temporada, el darrer en un estadi de Montilivi que, passi el que passi, haurà estat a l’altura de les circumstàncies i que ha empès i ajudat els de Míchel a aconseguir el gran objectiu de la permanència un any més a primera divisió. A falta de només dos duels, tot i les baixes que erosionen la plantilla blanc-i-vermella, els rivals s’han entossudit a fer que l’equip lluiti fins a última hora per un repte majúscul com entrar en la Conference League, fins fa poc temps un somni però que pot ser una realitat si s’aconsegueixen els tres punts. Llavors només quedarà una jornada, que podria ser històrica, amb la visita a El Sadar per jugar contra un rival directíssim en la mateixa lluita com l’Osasuna, l’actual setè.

Montilivi té la clau per mantenir les esperances fins al final. I és que, tot i encadenar tres jornades de lliga sense guanyar –empats contra la Real Sociedad (2-2) i el Celta en l’última jornada (1-1) i derrota a casa contra el Vila-real (1-2)–, sumar els tres punts obriria les portes de bat a bat al somni. L’afició gironina s’ha erigit com un element vital per als de Míchel, que en la segona volta han guanyat sis dels vuit enfrontaments al seu estadi, i els dos que han perdut ho han fet en el temps afegit per culpa de les dianes de Morata, contra l’Atlético (0-1), i en l’últim partit, de Gerard Moreno, contra el Vila-real. Els números són excel·lents i la segona volta en general, també. El premi, un caramel que fins la temporada vinent no se sabrà si és enverinat.

Un rival irregular

El Betis ha firmat una bona temporada però en les últimes deu jornades ha perdut frescor i energia en part per culpa de les múltiples baixes que l’han perseguit. Els andalusos han vist com Fekir, un dels seus millors jugadors, es lesionava de gravetat al genoll; durant el mercat d’hivern van perdre el català Àlex Moreno, el lateral esquerre titular fitxat per l’Aston Villa, o la plantilla patia altres contratemps en forma de sanció que han passat factura –són l’equip amb més expulsats des de començament de campanya, amb catorze targetes vermelles.

En les últimes deu jornades, els de Pellegrini només han guanyat tres partits –contra l’Espanyol i el Rayo al Villamarín (3-1) i a San Mamés contra l’Athletic (0-1)– i arriben al matx de Montilivi amb la sisena plaça virtualment al sac –només la diferència de gols entre els bètics i l’Osasuna ho podria canviar, però ara la distància entre tots dos és abismal –+4 per al Betis i -5 per als navarresos.

En el Girona hi haurà alguna incògnita en l’onze inicial. Míchel podria mantenir el 4-2-3-1 dels darrers partits condicionat per les baixes. Si bé Borja García i Aleix Garcia tornaran a la llista, d’entrada en l’onze no hi seran. Es genera, doncs, l’oportunitat per a Yangel, que podria ocupar el lloc d’Iván Martín al costat d’Oriol Romeu, i els principals dubtes serien per l’esquerra. Com sempre, Miguel i Javi Hernández es disputaran el lateral esquerre i Valery, o fins i tot Reinier, a la mitjapunta. Com a referència, després que Stuani fos titular contra el Celta, i marqués de penal, podria tornar a ser l’hora del Taty.

Montilivi ha de ser una festa abans, durant i després del matx. El club hi ajudarà amb una fanzone completa amb actuacions musicals i altres activitats ja des del migdia. Els transistors i les informacions que vinguin d’altres estadis encara ho podria fer tot més especial.

HO TÉ FET

El Betis és el virtual sisè classificat i només una gran carambola el faria caure al setè lloc

ACABAR-HO BÉ

El Girona ha vençut en sis dels vuit duels que ha jugat a Montilivi durant la segona volta

Artero serà operat pel doctor Cugat

El club va anunciar que el migcampista de la Bisbal té una lesió al turmell que l’obligarà a passar per la sala d’operacions demà, dilluns. Ricard Artero es va regirar el turmell sol en el minut 75 del duel contra el Celta, però va continuar damunt del terreny de joc, ja que Míchel havia gastat les tres finestres permeses. Com a bona notícia, el tècnic de Vallecas va confirmar el retorn a la llista de Borja García i Aleix García, a més de David López, aquest després de sanció. A més d’Artero, tampoc hi seran Iván Martín, Santi Bueno, Toni Villa, Ibra, Riquelme ni Joel Roca.

Atents a San Mamés i al Coliseum

Tot i que hi ha fins a sis equips amb possibilitats d’assolir la setena posició de la taula i disputar així la Conference League la temporada vinent, l’equip dirigit per Míchel Sánchez sobretot tindrà un ull posat en els duels que han de jugar els dos conjunts que sumen tan sols un punt més en la classificació i que estan damunt seu encara per disputar la penúltima jornada. L’Athletic Club és qui ho té millor per sumar els tres punts, ja que rep la visita de l’Elx, l’únic equip ja descendit i cuer destacat des de l’inici del curs. Tot i que els il·licitans han millorat amb Beccacece com a tècnic –una sola derrota en cinc partits–, el duel per als bascos és a priori accessible. No ho serà el de l’Osasuna, que visita el Coliseum Alfonso Pérez per enfrontar-se al Getafe, un equip que està lluitant per evitar el descens i que amb un triomf podria deixar molt encarat el seu principal objectiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)