Una derrota que pot ser indolora

El Girona ha perdut contra el Betis (1-2) però manté intactes les opcions d’entrar a Europa gràcies a les derrotes dels seus rivals més directes, l’Osasuna i l’Athletic Club. Les ensopegades dels tres equips mantenen també amb opcions al Rayo Vallecano i el Sevilla però els de Míchel ho tenen clar. Han de guanyar a l’Osasuna en l’última jornada a El Sadar i esperar que l’Athletic no sumi els tres punts al Santiago Bernabéu. Fàcil. I factible.

Els gironins s’han avançat 1-0 en el primer acte gràcies a una diana de Miguel tot i que el Betis era dominador del joc, però en la segona part, quan segurament el Girona estava fent un joc més fluid no ha pogut aturar un equip andalús més eficaç que, a través de Borja Iglesias, amb un doblet, ha capgirat el marcador (47’ i 77’).

Tot i que ha acabat amb avantatge gironina, la primera part ha estat dominada pel Betis, que s’ha posicionat molt millor damunt del terreny de joc. Gràcies a això, els bètics han gaudit de més i millors ocasions que han neguitejat als aficionats que omplien les graderies de Montilivi. Al minut 10, Edgar ha estat a punt de desviar una rematada creuada de Willam Carvalho després de rebre una centrada de Borja Iglesias. La més clara, l’ha tingut Ayoze, que ha encarat tot sol Gazzaniga després d’una cessió defensiva de Valery incomprensible. El canari ha intentat batre a l’argentí però el porter gironí s’ha estirat de manera increïble i ha refusat el perill providencialment (22’)

Quan millor estava el Betis i més terreny menjava al Girona –també més possessió tenia–, Miguel Gutiérrez s’ha decidit a trencar línies i generar caos. El lateral esquerre ha fet una paret amb Reinier que l’ha deixat sol a dins de l’àrea i ha creuat una rematada que ha superat Claudio Bravo (36’) fent esclatar d’eufòria als aficionats blanc-i-vermells. El gol ha tranquil·litzat als de Míchel, que han pogut tenir més possessió en un tram final de la primera part sense ocasions per cap dels dos equips.

Remuntada bètica

La segona part ha començat de la pitjor manera pel Girona. I és que, el Betis ha fet l’empat tot just en el tercer minut de joc quan Canales ha guanyat l’esquena de la defensa gironina amb molta facilitat i ha fet la centrada de la mort al punt de penal on hi havia Borja Iglesias, que no ha perdonat davant Gazzaniga (47’).

El gol ha deixat estabornit al Girona, que ha hagut de refer el pla traçat per Míchel i tornar a començar. Quan es disposava a sortir a la contra i a combinar entre Canales, Ayoze i Borja Iglesias generava dubtes i perill. Al 63, els visitants han tingut una doble ocasió. La primera a les botes d’Edgar, que havia acompanyat la contra dels seus companys i que ha obligat a Gazzaniga a enviar a corner. En el servei de cantonada Canales ha fet una centrada a rosca canviada que Borja Iglesias ha rematat amb el cap al travesser (64’).

El Girona, per fi, s’ha activat i ha reaccionat generar ocasions de gol. La primera l’ha tingut David López, que ha rebut una passada filtrada del Taty però Claudio Bravo li ha refusat el perill en última instància (65’). Cinc minuts després, Miguel ha provat una centrada que el Taty ha rematat al segon pal sense angle i la pilota s’ha passejat per davant de la porteria andalusa (70’). I si quan millor estava el Betis en la primera part, el Girona ha marcat, en la segona ha passat el contrari i els bètics han culminat la remuntada quan més atacava i millor estaven els de Míchel. Miranda ha arribat fins a la ratlla de fons i ha fet una centrada al primer pal que Borja Iglesias ha rematat en boca de gol sense que Gazzaniga pogués fer-hi res (77’).

Els blanc-i-vermells han intentat treure l’orgull i la poca energia que tenien a dins i, de fet, el Taty ha pogut empatar a la sortida d’un corner executat per Aleix Garcia. L’argentí ha rematat molt bé la centrada del seu company però Claudio Bravo ha refusat amb una mà increïble quan tothom cantava gol. El Girona ho ha intentat tot però ha acabat perdent davant la seva gent en la festa prèvia a la cloenda del curs. El millor és que encara queden opcions d’entrar a la Conference League a falta de només una jornada per acabar la lliga.