Girona

Marc Bartra, en la llista de desitjos del Girona

Costarà. El club gironí ha posat els ulls en el central, que va ser traspassat l’estiu passat del Betis al Trabzonspor (1,25 milions d’euros). Els turcs no ho posaran fàcil

El Girona té una llarga llista de desitjos i objectius per reforçar la plantilla per afrontar la temporada 2023/24. Un d’aquests és el central Marc Bartra, format al futbol de base del Barça i amb passat al primer equip blaugrana, el Borussia de Dortmund i el Betis, que actualment juga al Trabzonspor, club que va pagar l’estiu passat 1,25 milions d’euros al conjunt bètic i que probablement farà el fort per treure’n algun profit i recuperar la mínima inversió. I és aquí on el Girona es trobarà amb les dificultats més grans per esquivar per molt que el jugador tingui ganes de tornar a LaLiga i senti atracció pel projecte gironí comandat pel City Football Group i pel qual han passat amics seus de tota una vida com el lloretenc Marc Muniesa.

Experiència i garanties

Tot i que el darrer traspàs el va allunyar de les grans lligues europees –el Betis havia de fer lloc dins la seva massa salarial i per això en va acceptar la venda–, Marc Bartra és un central que ofereix garanties i una adaptació immediata a la competició, però també a l’estil que Míchel vol per al seu equip i concretament els seus centrals. Tenir bona sortida de pilota i rapidesa per anar al tall i a les disputes individuals és un element que el de Sant Jaume dels Domenys té de sobres. Aquesta campanya, Bartra ha jugat 40 partits entre totes les competicions possibles i ha fet quatre gols –sol ser protagonista en la pilota aturada ofensiva i, naturalment, en la defensiva–, i a primera acumula un total de 180 enfrontaments.

L’estira-i-arronsa que hi pugui haver entre el futbolista i el seu actual club per rescindir, o entre els turcs i el Girona, per un acord de traspàs, serà l’escull més gran en una operació que il·lusiona.

Sortida per a un dels centrals

Que el Girona pensi a reforçar l’eix de la defensa amb Bartra o amb qualsevol altre jugador indica que algun dels cinc centrals actuals de la plantilla amb contracte no té la posició garantida el curs vinent. Santi Bueno, David López i Juanpe Ramírez tenen un lloc més que garantit a dins l’equip. Bernardo, acabat de renovar, a priori també, llevat que pugui rebre alguna proposta atractiva –com la resta–, però qui pot tenir una posició més dèbil respecte als altres és Callens, que des que ha arribat al club no ha gaudit de continuïtat, en gran part per culpa d’una lesió. El central peruà ha pogut debutar a la màxima categoria estatal però només ha disputat sis enfrontaments i ha acumulat 116 minuts de joc. Callens és un home vinculat des de fa anys al City Football Group a través del New York City, i des de la xarxa del club anglès podria trobar una sortida amb relativa facilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)