Girona

Quique Cárcel: “Volem conservar el gruix de la plantilla”

El director esportiu del Girona ha valorat el curs 2022/23 i ha analitzat el mercat d’estiu que ve

El director esportiu del Girona Quique Cárcel ha comparegut aquest migdia en roda de premsa per valorar la temporada 2022/23 i analitzar quina és la previsió per al mercat d’estiu, en què els gironins ja han fet el primer moviment amb la incorporació, en propietat, del porter Paolo Gazzaniga. Aquestes han estat les seves declaracions principals.

La nota de la temporada

“La valoració és de notable. Òbviament hi ha hagut moments de tot durant el curs, però des de l’inici s’ha vist la idea que tenia aquest equip comptenit contra equips molt potents. Els equips de Míchel a la segona volta sempre van a més i és el que ha acabat passant. Després del mundial l’equip va fer un pas endavant i penso que el conjunt de la plantilla ha estat a molt bon nivell. Tots han tingut els seus moments i penso que han estat a bon nivell. Hi ha hagut lesions i sancions i no era fàcil, però Míchel ho ha sabut conduir bé per tenir un bon resultat. Té molt de mèrit acabar desens i el més important és fent un bon futbol.”

El somni d’Europa

“Quan vam fer els 41 punts i després del dia del Madrid ja es demanava. Jo creia que no teníem opcions. Míchel havia marcat el repte dels 53 i jo pensava que era molt difícil. En aquell moment ho veia inviable i ara penso que som el segon pressupost més baix i no millorarem molt aquesta posició la temporada que ve. Plantejar-nos jugar tres competicions és excessiu per l’objectiu més important que és consolidar l’equip a primera. Quan ens vam veure amb opcions jo sóc un guanyador, com Míchel i els jugadors, i vull intentar guanyar-ho tot. Si ho haguéssim assolit ho hauríem intentat. El més important, però, és consolidar l’equip a primera.”

Els deures

“Hem deixat el llistó molt alt aquesta temporada, arribant amb opcions de jugar a Europa i fent un bon futbol, guanyant equips importants. El curs que ve hi haurà aquest llistó i vull enviar un missatge de cautela i realisme. Volem millorar l’equip i fer un pas endavant, però les condicions seran les que seran. Esperem consolidar la plantilla que teníem, que ha demostrar ser compensada. Els deures que venen ara és intentar projectar una altra plantilla que estigui preparada i que pugui lluitar per continuar a primera divisió fent un bon futbol.”

La millor plantilla

“Sempre quan acaba el mercat penso que hi ha una plantilla compensada i aquesta vegada s’ha demostrat. Sobretot perquè crec que no es pot identificar un onze claríssim. Hi ha hagut jugadors amb més pes, però hi ha hagut moments en què tothom ha estat a un bon nivell. En aquest sentit el cos tècnic i Míchel són claus, perquè han tret els valors per treure el màxim profit. Sí que penso que era una plantilla que era molt bona i que té molt valor el que ha fet. També recordo la del primer any a primera, que va fer un any excel·lent. No s’ha de comparar i aquest any hem d’estar orgullosos. Hem d’intentar millorar per estar preparats pel que ens ve.”

Els perfils necessaris

“Hem de veure amb què ens quedarem d’aquesta plantilla. Hem hagut de tirar molt de cessions i ara hi ha jugadors que tornen als seus clubs. Valorem que puguin tornar i volem mantenir el gruix. Si hi ha baixes, que n’hi haurà, compensar-les portant jugadors del mateix nivell que teníem. Lògicament estan identificades perquè hi ha unes necessitats més clares que altres. La nostra intenció és mantenir el màxim de gruix possible d’aquesta plantilla.”

Taty i Riquelme

“Òbviament si destaques, problemes. Els que no han destacat tenen més opcions de tornar perquè tindran menys ofertes o els clubs propietaris no se’ls quedaran. Riquelme torna a l’Atlético i ha de veure quina plantilla fa i si continua o no. Si continua no tindrem cap opció i si no ens posicionarem, perquè hem demostrat que el podem fer créixer. El cas de Taty és diferent perquè és del City i s’haurà de prendre decisions segons com estigui el mercat. Ell està feliç a Girona i tornar pensa que seria bo, però a la vegada el mercat serà el que determinarà el seu destí.”

Borja i Juan Carlos

“Fa tres o quatre mesos es parlava de Bernardo, Juanpe i altres. Alguns han renovat i jo no tanco la porta del que passarà en un futur. El mercat és el que és i valorem la gent implicada en el projecte perquè són molt importants i el seu renidment ens ha sumat molt. Jo no tanco les portes a que continuï ningú perquè dependrà del mercat.”

La sortida d’Arnau

“Com a jugador jove i de talent, amb el que ha demostrat, hi ha clubs que han preguntat la seva situació. Hi podria haver alguna oferta que pugui ser interessant per totes les parts, però també és un jugador que necessita continua creixent i crec que està en el millor lloc per fer-ho. Tots volem céixer professionalment, però a vegades un s’ha d’adonar que has de tenir participació per créixer. Està preparat per fer un salt perquè ho ha demostrat, però si no li passa aquest any li passarà més endavant. Si arriba una oferta important bona pel club estarem oberts que passi. Volem ser un club venedor, però no sortirà barat perquè té un potencial molt alt.”

Terrats i Iván Martín

“En el futbol no hi ha canvis de cromos, perquè és un negoci i sempre hi ha clàusules com la que té Ramon. S’ha donat una situació que és particualr en el sentit que Terrats va a Vila-real amb una cessió, que es posa una opció de compra, i la sensació és que l’executin. Amb Iván no tenim aquesta opció i hem de negociar, perquè és un jugador que ens ha donat molt i ens aporta versatilitat. Míchel sempre ha cregut que li pot donar riqueses tàctiques i n’estem parlant amb el Vila-real, però són casos separats.”

El perfil dels fitxatges

“Jo no miro ni el DNI ni que tinguin nom o no. Han de ser jugadors que ens facin fer un pas endavant i que li donin a Míchel el que vol sobre el camp. Poden ser jugadors joves de talent o jugadors amb experiència, que aportin riquesa tàctica. Ara sortiran molts noms, però busquem el perfil per fer un pas endavant.”

Bartra

“No puc parlar de Marc bartra. Lògicament és un jugador molt bo i amb un perfil que segur que agrada a Míchel, perquè té molt bona sortida de pilota, però dependrà una mica del mercat, del que tenim i del que necessitem. Pot ser que tingui difícil encaix.”

Número de fitxatges

“Sempre dic un número i sempre es diu que no hi arribo. Prefereixo no marcar un número perquè dependrà dels jugadors que tornin. El que valoro és el que tenim aquí. De la plantilla hi ha situacions que no estan clares i hem d’esperar a veure què passa. El que vull fer és un equip molt competitiu amb dos jugadors per posició de nivell semblant. És la meva manera de treballar.”

Els cedits a altres clubs

“Aquest any hem tingut encert en aquestes cessions. Hi ha sis jugadors que han sortit amb cessions a fora i a tots els hi ha anat molt bé i han fet un pas endavant. La nostra idea és buscar en cadascun d’ells quin és el seu següent pas, que serà diferent. Alguns necessiten un pas més de creixement, per demostrar que continuen millorant, algun podrà fer pretemporada per valorar en directe, però estem molt contents amb tots.”

Temps per planificar

“Tinc la sensació que l’equip ha fet un pas endavant. La diferència respecte l’altra any és que l’entrenador continua, i aquesta és una gran diferència. La plantilla està bastant feta, amb jugadors importants que continuen i això em dona tranquil·litat. El temps també fa que puguis regular millor el mercat, però sempre busques les primeres espases i no arriben ràpid. Aquí és on estic ara. Tenim clares les necessitats i si hi ha una situació real de mercat la tirarem endavant. Hi ha gruix per començar la pretemporada. L’any passat el primer dia de pretemporada eren tot jugadors de la base. Ara estic més tranquil.”

Els centrals

“Si trobo situacions que ens poden fer millorar pot haver-hi alguna venta o sortida, perquè això és futbol. Però estem contents amb els centrals d’aquest any i si no trobem una cosa que faci clarament un pas endavant estem contents. Estem a l’inici de mercat i poden passar moltes coses.”

Els cedits del City

“Els jugadors es mostren cada any i demostren quin és el següent pas que han de fer. Hi ha jugadors que poden fer un pas endavant i que ens poden donar rendiment de cara l’any que ve. Si jo i Míchel ho creiem intentarem que passin, però hi ha circumstàncies en cadascun d’ells que no dependrà només de nosaltres, però no perquè un jugador es cregui que no mereix continuar no ho farà, perquè sé el rendiment que ens poden donar i que no sempre tot surt com voldríem.”

La posició més important

“És el cas de sempre. Si Taty i Riquelme tornen no em preocuparan aquestes posicions, però si no no. Com amb Arnau, Bueno o qui sigui. Dependrà del mercat. Javi torna al Leganés i haurem de fer un lateral esquerre.”

“A mi l’equip m’ha agradat. L’any passat estava clar que es necessitava firmar un porter, però això ens tranquil·litza. Al mig del camp està Oriol, Aleix i el tema d’Iván que hem parlat. En l’extrem esquerra tenim la lesió de Toni Villa i Riquelme lesionat. Creiem en els joves i Joel Roca i Ureña hi seran, però haurem de firmar jugadors. És molt clara la base, hem de tenir opcions en cada posició de qualitat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)