Girona

Pere Guardiola: “Si podem mantenir els bons jugadors, millor”

El president del Consell d’Administració del Girona i un dels propietaris del club valora la temporada 2022/23 i quins han de ser els propers passos a fer

Pere Guardiola, el president del Consell d’Administració del Girona i un dels màxims accionistes del club, és l’últim encarregat de fer balanç de la temporada 2022/23 i de marcar quins són els reptes que es marca el conjunt blanc-i-vermell per la temporada que ve. Lògicament, la sensació és de felicitat després del que s’ha aconseguit sobre la gespa. “És un balanç molt positiu i crec que hem d’estar molt orgullosos i contents de com ha anat la temporada. Ll’objectiu primordial era la permanència i ho vam aconseguir amb solvència”, diu Pere Guardiola, que no veu una decepció al fet de no anar a Europa: “Jo no parlaria de decepció. És una oportunitat que teníem al davant, però no és una decepció. Cada temporada t’has de forçar al màxim i hem tingut l’oportunitat de classificar-nos fins a l’última jornada i si ho haguéssim aconseguit com a club i des de la propietat hauríem estat encantats i hauríem hagut de fer una plantilla el més competitiva possible per competir en aquests objectius, però ara l’hem de fer igualment. Nosaltres hi anàvem amb tot.”

El que més satisfà a Pere Guardiola d’aquesta temporada és el joc de l’equip: “El millor és que hem pogut assolir els objectius fent un futbol que ens fa estar orgullosos i haver pogut afrontar cadascun dels partits volent ser dominadors del partit. Intentar guanyar amb el nostre joc. No hem tingut cap por durant la temporada en cap partit, fos a casa o fora i contra qualsevol rival, per jugar d’aquesta manera. No és un futbol poruc, és un futbol d’anar a buscar al rival i això és molt difícil de fer a aquest nivell. Tenim una bona plantilla, però voler fer aquest futbol i poder-ho assolir d’aquesta manera és doblement gratificant.”

Ara bé, si una cosa és clara, és que el curs que ve s’afronta amb cautela. “El perill és el canvi de temporada. La nostra experiència és curta, però ens diu que el segon any a vegades és el més complicat. El que ens va passar històricament hem de fer que no ens torni a passar, per tant l’objectiu torna a ser la permanència. L’any vinent hem de tornar a tocar de peus a terra més que mai i l’objectiu ha de ser salvar-nos. Per Míchel l’objectiu segur serà un altre i Quique Cárcel farà una plantilla collonuda i el més competitiva possible perquè el tècnic pugui tenir un objectiu més alt, però des del punt de vista del club el que hem de fer és anar pas a pas, i en aquest sentit l’objectiu primordial de nou és la permanència.”

Les possibles ventes

Un dels homes de pes dins del club envia un missatge clar sobre el fet que el Girona no vendrà jugadors perquè sí. “Jo sempre penso que si pots mantenir els bons, sense vendre’ls, i continuar creixent amb els teus jugadors, millor. Després hi ha moments en què les necessitats t’obliguen a vendre. No és una ciència certa que haguem de vendre per poder créixer. Hem de vendre si venem bé i ens ajuda a reinvertir i fer el següent pas que necessites. Però vendre per vendre, si els podem mantenir i no tenim una oferta important, l’objectiu del club per poder anar creixent és que la majoria dels jugadors siguin teus en propietat i que no els hagis de vendre fins que hi hagi una oferta molt important. Egoistament si ho podem fer voldrà dir que la plantilla cada vegada és millor. També hi ha jugadors que a vegades necessiten dos o tres anys per demostrar que poden ser jugadors d’una venta molt important. Nosaltres portem un any a primera divisió i hem fet un gran any, però les ventes importants no es fan només amb això. Els jugadors han de demostrar que són fiables un, dos i tres anys i que no és una flor d’un dia. Llavors, si venen ofertes importants i el club decideix fer-les perquè el preu és el correcte i aniran al lloc on han d’anar, perquè tenim el substitut d’aquest jugador, es faran. Però si no passa tot això, quiets i continuem, perquè al final l’actiu més gran que tenim són els nostres jugadors.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)