Girona

Moment per fer i desfer

El Girona tornarà a gaudir de més d’un mes de descans després de tres ‘play-off’ seguits que van escurçar-ho tot

La direcció esportiva pot deixar la incertesa i les presses a un costat

Els jugadors del Girona estan de vacances des que fa una setmana el col·legiat va xiular el final del partit a El Sadar contra l’Osasuna de l’última jornada de lliga. El cos tècnic i els futbolistes gaudiran de fins a 38 dies d’aturada i la direcció esportiva, l’àrea a la qual més feina se li gira, tindrà prou temps per planificar amb tranquil·litat, sense presses i amb la seguretat de saber la competició en què jugarà l’equip des de fa diverses setmanes. Si bé és cert que quan l’equip torni a l’activitat damunt del terreny de joc la plantilla no estarà tancada ni de bon tros, tornar a gaudir de més d’un mes de parèntesi per tractar totes les situacions i posar fil a l’agulla és un luxe que Quique Cárcel, el director esportiu del Girona, i el seu equip feia tres estius que no tenien.

Tot i que és un avantatge disposar de temps, el compàs del mercat serà el que marcarà realment el ritme amb el qual els gironins puguin anar tancant operacions i, desgraciadament, aquest sol ser progressiu per a tots els equips tant d’àmbit estatal com europeu. Internament sí que les reunions i la planificació de les diferents opcions segons les necessitats serà més lleugeres i concises i de temps per parlar amb les parts interessades n’hi haurà més que mai des de l’estiu del 2019: “El temps fa que pugui regular millor el mercat però els primeres espases no solen arribar ràpid. Pots anar a una segona, tercera o quarta i no saps si esperar la primera. Estem en aquest punt del mercat, tenim clares les necessitats, cada dia parlem amb Míchel i si hi ha situacions per executar les farem, però si no, esperarem”, va manifestar Quique Cárcel en la roda de premsa en la qual va fer balanç del curs davant dels mitjans.

El Girona, que com era d’esperar ja va anunciar el retorn dels set cedits als respectius clubs d’origen, té diversos fronts oberts iniciats. El mateix Cárcel ja va exposar que al club li interessa renovar la cessió d’algun dels futbolistes que ja ha estat a l’equip en aquesta condició; les renovacions de Juan Carlos i Borja García han d’avançar, o definitivament trencar-se, sobretot la del mitjapunta; i pentinar el mercat apropant-se a les diferents opcions que segur que estan apuntades a la pissarra de la direcció esportiva són focus que es mantindran oberts els propers dies i setmanes: “Estic content i tranquil, convençut que farem els deures. Tinc la sensació que l’equip aquest any ha fet un pas endavant i la diferència és que el conductor continua. És una gran diferència respecte a estius més recents. La plantilla està bastant perfilada pel que fa al nombre de jugadors de l’equip teòric titular que continuen i això em dona tranquil·litat”, va comentar Cárcel.

Després d’afrontar els tres darrers play-off d’ascens a primera arribant fins a la final de cada un d’aquests i allargant la temporada fins gairebé Sant Joan, el Girona ara deixa enrere fases d’incertesa en què no sabia, menys d’un mes abans de començar a treballar en el següent curs, ni la categoria en què jugaria ni, evidentment, el pressupost que podria arribar a tenir. Enrere doncs, queden aturades de 17 dies, en un estiu boig enmig de la pandèmia el 2020 i iniciant la competició per la tercera jornada perquè l’equip va acabar de competir un 23 d’agost o, sense anar més lluny, els escassos 22 dies que va tenir després d’assolir l’ascens.

CALMA

Com és habitual, quan l’equip torni a l’activitat (10 de juliol) la plantilla no estarà tancada

FRONTS OBERTS

Renovar Juan Carlos i Borja García o repescar algun cedit són feines a fer

POC ACOSTUMATS

El Girona deixa la incertesa dels estius en què fins a finals de juny no sabia ni on jugaria

LES REACCIONS

Els primeres espases solen arribar tard. Tenim clares les necessitats i si hi ha situacions per executar ho farem; si no, esperarem
La plantilla està bastant perfilada pel que fa al nombre de teòrics titulars que continuen
Quique Cárcel
Director Esportiu del Girona

LES ÚLTIMES DEU ATURADES

Aturada del 2014 39 dies
Aturada del 2015 31 dies
Aturada del 2016 34 dies
Aturada del 2017 37 dies
Aturada del 2018 51 dies
Aturada del 2019 53 dies
Aturada del 2020* 17 dies
Aturada del 2021 24 dies
Aturada del 2022 22 dies
Aturada del 2023 38 dies
*La pandèmia va fer acabar tard la competició i el Girona va gaudir de dies extra ja amb la lliga començada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)