Girona

Préstecs amb retorns

En línies generals, el Girona ha tret força profit de les cessions dels seus jugadors en diferents categories

Alguns dels més joves faran la pretemporada a les ordres de Míchel i d’altres tornaran a ser cedits

Com és una pràctica habitual en tots els equips, el Girona ha tingut aquesta temporada diversos jugadors cedits a diferents clubs de categories variades. Si hi sumem el fet que el conjunt blanc-i-vermell té l’equip filial a tercera FEF, quatre esglaons per sota del primer equip, la fórmula de la cessió per als futbolistes joves amb projecció sense lloc a les ordres de Míchel és la més emprada per garantir el seu creixement. Enguany, els gironins, amb l’equip a la màxima categoria, han ampliat la xarxa fins als onze jugadors. Ramon Terrats, al Vila-real; Òscar Ureña, al Cartagena; Manu Vallejo, a l’Oviedo; Èric Monjonell, al Lommel; Gabri Martínez i Ilyas Chaira, al San Fernando; Pau Víctor i Àlex Sala, al Sabadell; Arnau Ortiz, al Múrcia; Mateo Enríquez, al Badalona, i Sergi Solans, al Peralada són els futbolistes que han tornat a la disciplina del club una vegada les categories en les quals han competit han acabat. I el rendiment de cada un ha estat dispar, tot i que en línies generals el creixement de tots ha quedat palès. De fet, el mateix director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va admetre que alguns d’ells disputaran la pretemporada amb el primer equip per tornar a ser avaluats per Míchel i el seu cos tècnic.

Ramon Terrats ha estat una de les sorpreses pel que fa al rendiment mostrat a totes les parts. El Girona i el mateix jugador van acceptar la cessió al filial del Vila-real però els contratemps dels groguets en forma de lesió en la medul·lar del primer equip van catapultar el barceloní a tenir un paper important a les ordres de Quique Setién, cosa que li ha permès enfilar-se fins als 18 partits (12 com a titular), comptant la lliga i la Conference League.

Ureña i Manu Vallejo, que han jugat a segona A, han tingut un paper dispar als seus equips. El figuerenc ha estat frenat per les lesions tot i començar a un gran nivell, i l’andalús ha pogut marcar quatre gols i ser partícip d’una bona segona volta al conjunt d’Álvaro Cervera. L’aventura belga de Monjonell també ha estat alterada per una lesió al turmell. Quan ha estat disponible, el central ha tingut força participació en l’equip del també gironí Àlex Granell.

Pel que fa al bloc de futbolistes cedits a primera FEF, una categoria prou competitiva per sota del futbol professional, també han aprofitat bé la cessió. Gabri Martínez, ja amb alguna oferta de segona A, i Ilyas Chaira han estat fixos en l’atac del San Fernando (cinc i onze dianes i més de trenta partits disputats); Pau Víctor i Àlex Sala, fins a l’aparició d’una lesió, també han tingut un paper protagonista al Sabadell (set gols pel primer), i Arnau Ortiz ha ofert bones sensacions al Múrcia (cinc dianes en 1.643 minuts).

En la segona FEF, Mateo Enríquez ha estat un jugador força utilitzat al Badalona Futur d’Oriol Alsina i, tot i no ser atacant, ha pogut fer cinc gols al conjunt escapulat, mentre que Sergi Solans ha estat un dels futbolistes més destacats en la faceta golejadora al grup català de la tercera FEF amb el Peralada gràcies a les onze dianes en total que han ajudat els de l’Alt Empordà a accedir al play-off d’ascens a segona FEF.

I ara, què?

La situació esportiva dels jugadors en el futur pròxim anirà lligada a la situació contractual que tinguin amb el Girona. Entre els que més criden l’atenció pel rendiment i la projecció, Ilyas Chaira, amb renom a la primera FEF i fins i tot a segona A, acaba el contracte el 2024, igual que Arnau Ortiz i Pau Víctor, un fet que complica una nova cessió abans que renovin el contracte –en cas de no fer-ho, el club podria optar per una fórmula semblant a la que va utilitzar amb Dubasin i els podria alliberar en forma de traspàs o quedant-se un percentatge dels drets per tenir-ne un control.

Pel que fa a Gabri Martínez, el Mirandés ja ha preguntat pel jugador i sembla clar que el pròxim pas serà escalar una categoria per endinsar-se al futbol professional, mentre que en el cas de Manu Vallejo, en propietat del Girona després de la seva sortida l’estiu passat del València, la millor opció serà rescindir el contracte de mutu acord (acaba el 2025) per tal que pugui fitxar per l’equip que vulgui.

En tot cas, i mentre el seu futur estigui pendent d’una renovació, una altra cessió o una rescissió, alguns seran citats el 10 de juliol per fer les revisions mèdiques i el 12 per començar la pretemporada.

DE NOTA

Terrats, que anava a sumar minuts al filial del Vila-real, ha acabat jugant al primer equip

PROBLEMES

Alguns dels més joves acaben contracte el 2024 i si no renoven no podran anar cedits

ELS JUGADORS CEDITS PEL GIRONA

Terrats
(Vila-real, 1a i 2a A)
Partits (titular) 18 (12) + 5(5)
Minuts 899 + 445
Gols 1
M. Vallejo
(Oviedo, 2a A)
Partits (titular) 16 (9)
Minuts 790
Gols 4
Ò. Ureña
(Cartagena, 2a A)
Partits (titular) 10 (8)
Minuts 651
Gols 0
Monjonell
(Lommel, 1a)
Partits (titular) 19 (13)
Minuts 1.229
Gols 1
Gabri
(San Fernando, 1a FEF)
Partits (titular) 36 (33)
Minuts 2573
Gols 5
Ilyas
(San Fernando, 1a FEF)
Partits (titular) 31 (26)
Minuts 2.059
Gols 11
Pau Víctor
(Sabadell, 1a FEF)
Partits (titular) 36 (30)
Minuts 2744
Gols 7
Àlex Sala
(Sabadell, 1a FEF)
Partits (titular) 24 (19)
Minuts 1.733
Gols 0
Arnau Ortiz
(Múrcia, 1a FEF)
Partits (titular) 32 (19)
Minuts 1.643
Gols 5
Mateo
(Badalona F., 2a FEF)
Partits (titular) 31 (22)
Minuts 1.987
Gols 5
S. Solans
(Peralada, 3a FEF)
Partits (titular) 27 (25)
Minuts 2.091
Gols 11
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)