Girona

De moment, molt fred

Arnau Martínez posarà diumenge el punt final al curs amb la final de l’Eurocopa sub 21, on té menys minuts dels esperats, i obrirà la carpeta del seu futur, tot i que de moment ningú ofereix els 20 milions d’euros de la seva clàusula

El Girona tornarà dilluns a la feina per passar les pertinents proves mèdiques d’inici de pretemporada i començar els entrenaments a La Vinya, on els de Míchel s’entrenaran la primera setmana abans de fer una estada al Training Center de Royalverd a la Vall d’en Bas entre el 17 i el 22 de juliol, amb els amistosos contra l’Olot –19 de juliol– i l’Andorra –22 de juliol– inclosos.

En aquests primers dies de preparació del curs 2023/24 hi haurà algunes absències importants, com les dels lesionats Toni Villa –serà baixa com a mínim fins al febrer– i Santi Bueno –hauria d’estar recuperat al setembre–, i la d’Arnau Martínez. El jove lateral de Premià de Dalt és un cas a part dins la plantilla aquest estiu, i és que fins diumenge no posarà el punt final a la temporada. Serà amb la final de l’Eurocopa sub 21 que es disputa a Geòrgia i Romania i en què la selecció espanyola lluitarà pel títol contra Anglaterra. Lògicament, aquest compromís internacional condicionarà la pretemporada del defensa blanc-i-vermell, que començarà les vacances el dia que la resta de l’equip torni a la feina i tindrà dues o tres setmanes de descans abans d’incorporar-se als entrenaments.

Parlar del futur

Més enllà de marcar el final de la temporada per a Arnau Martínez, la final de l’Eurocopa sub 21 servirà també per posar sobre la taula les opcions de futur que té el futbolista. I és que tant el club com el maresmenc tenen molt clar que hi ha una llarga llista d’equips interessats en el seu fitxatge aquest estiu, però des del primer moment Arnau Martínez va dir que no en volia saber res fins que posés el punt final a la temporada amb els compromisos de la selecció espanyola. Per tant, a partir de dilluns serà quan els representants del jugador podrien començar a moure fitxa i a valorar una possible sortida del Girona.

Dit això, la realitat és que cada vegada sembla més complicat que aquest estiu es pugui produir la sortida d’Arnau Martínez, amb contracte fins al 2025 amb el conjunt gironí. I és que la posició del club ha estat claríssima des del primer moment. O ve un equip amb una oferta que s’acosti moltíssim als 20 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió o Arnau Martínez no es mourà aquest estiu de Montilivi, i és que el Girona té molt clar que el defensa és una de les peces més importants de l’equip i, com passa amb el cas d’Oriol Romeu, no el deixarà escapar si no arriba una oferta irrebutjable, confiant també que la projecció d’Arnau Martínez ha de fer que el seu valor de mercat encara creixi més de cara a l’estiu que ve.

En aquest sentit, l’Eurocopa sub 21 havia de ser un grandíssim aparador per al defensa blanc-i-vermell, però a l’hora de la veritat no ha acabat sent així. Després que el nom d’Arnau Martínez formés part fins i tot de les travesses per anar convocat amb la selecció espanyola absoluta des de l’arribada del seleccionador Luis de la Fuente, pocs dubtaven que Arnau seria una peça clau de la selecció espanyola sub 21, però durant l’europeu el seleccionador Santi Denia ha anat apostant cada vegada més pel català de l’Sporting de Braga Víctor Gómez. Arnau va arrencar sent titular contra Romania, però contra Croàcia Denia ja va apostar per Víctor Gómez. A partir de llavors el defensa del Girona va ser titular per tancar la fase de grups contra Ucraïna, en un partit amb moltes rotacions, però en els quarts de final i en la semifinal va començar els partits des de la banqueta, i de fet, en la semifinal de dimecres no va jugar cap minut.

Opcions complicades

Lògicament, el fet que Arnau Martínez hagi perdut pes en el moment important del torneig no ajuda a fer que algun equip que podia tenir certs dubtes decideixi fer una aposta ferma pel futbolista i ofereixi els 20 milions d’euros que demana el Girona. De fet, un dels equips que més clar tenia fer l’aposta per Arnau Martínez sembla que es retira de la cursa. És el cas de l’Atlético, qui més s’ha interessat per Arnau durant l’últim any i que fins i tot no descartava incloure Rodrigo Riquelme en l’operació. El conjunt matalasser, però, ja fa dies que no veu clar fer una oferta que s’acosti als 20 milions d’euros i, a més, ahir va tancar el fitxatge de César Azpilicueta. Amb aquest fitxatge el seu interès per Arnau Martínez encara es refreda molt més i no està previst que comenci a negociar amb el Girona. L’única cosa que podria canviar aquesta situació és si acaba sortint Nahuel Molina, que té una oferta molt potent de la Juventus. Si fos el cas, lògicament l’Atlético necessitaria un lateral dret i Arnau tornaria a entrar a escena.

A banda de l’Atlético, el Barça també té el futbolista en la seva agenda, però amb la delicada situació econòmica del club blaugrana ara mateix no hi ha cap intenció d’obrir les negociacions, i encara menys amb el cas d’Oriol Romeu sobre la taula.

Per tant, quan encara queden pràcticament dos mesos de mercat i no es pot donar ni de bon tros res per segur, el que és clar és que la sortida d’Arnau del Girona aquest estiu sembla cada vegada menys probable. Tot i que amb vint milions a la caixa es podria créixer notablement, això és una molt bona notícia per a un Girona que mantindria una peça fonamental a l’equip.

SENSE APARADOR

Víctor Gómez li ha robat el lloc en el moment decisiu a la selecció espanyola sub 21

ES COMPLICA

L’Atlético fitxa Azpilicueta i si no surt Nahuel Molina no insistirà en Arnau

POSICIÓ CLARA

El Girona no acceptarà un traspàs sense una oferta de gairebé 20 milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)