Girona

Una joia polida a Les Hortes

Jastin està sent, sense discussió, un dels més destacats fins ara de la pretemporada del Girona

L’extrem del filial, al club des del 2019, demana a crits protagonisme en l’inici de la lliga

El Girona va fer un pas endavant en l’estada a Manchester gràcies a les bones sensacions que va donar en les victòries contra el Sheffield United (2-0) i el Blackburn Rovers (2-3), però més enllà de la valoració col·lectiva, hi ha un nom que ha passat per sobre de tots els altres. És el d’Antonino Jastin García López, més conegut per Jastin. L’extrem, de 19 anys, ha estat la gran irrupció de la pretemporada en clau gironina. Si el Barça té Fermín López, el Girona té Jastin García.

Jastin ja es va començar a deixar veure al camp de l’Olot, i és que des del primer moment que Míchel el va convocar per a la pretemporada ha demostrat que no té cap complex. Atrevit i descarat, ha estat una de les principals armes ofensives del Girona sempre que ha estat al camp, encarant-se una i altra vegada al seu defensa amb un molt bon un contra un. En cada partit, però, l’extrem ha anat sumant coses al seu repertori i ha anat meravellant a tothom. Míchel no va tenir cap més opció que endur-se’l a l’estada a Manchester i allà a Jastin tampoc li van tremolar les cames. De fet, contra el Blackburn va ser segurament el millor jugador d’un partit que ell mateix va posar cap per avall. L’assistència amb l’esperó a Daley Blind en l’acció de l’1-3 va ser espectacular i demostra fins a quin punt el nivell de confiança que ha anat agafant durant la pretemporada li permet jugar completament desacomplexat.

De moment, Jastin acumula 221 minuts en aquesta pretemporada i suma dues assistències, ja que a banda de la que va donar dissabte passat a Blind, ja n’havia fet una a Manu Vallejo en el partit contra l’Olot. Petites píndoles, o no tan petites, que Jastin va sumant cada vegada que Míchel li dona l’oportunitat sobre el camp i que el van consolidant com la gran revelació de la pretemporada.

Amb aquest rendiment Jastin està aprofitant de meravella l’escenari que se li ha obert en aquesta pretemporada. Primer perquè dos jugadors joves que segurament li haurien tret molts minuts, Joel Roca i Óscar Ureña, estan lesionats. I segon perquè l’extrem esquerre és una de les posicions que encara tenen un amo definit, ja que amb la baixa de Rodrigo Riquelme i la lesió de Toni Villa, el Girona no té cap extrem esquerre pur. Savinho hi podria acabar jugant, però de moment els minuts se’ls estan repartint Jastin amb Pablo Torre, que perfectament podria acabar jugant en una posició més centrada, com ja era la intenció dissabte passat a Blackburn.

Lògicament no ho tindrà fàcil i l’objectiu de Jastin és continuar oferint el mateix rendiment en els propers partits, però el lleidatà està demanant a crits tenir protagonisme durant l’inici de lliga i tenir una oportunitat de guanyar-se un lloc. “El nostre desig des del cos tècnic del filial ha de ser que aquest jugador no torni. Aquesta és la realitat amb què vivim en un club de planter i a nosaltres ens agradaria que es quedés al primer equip, però en cas que no sigui així, evidentment, els dies que estigui amb nosaltres l’ajudarem a créixer perquè en lloc de fer visites esporàdiques al primer equip s’hi pugui consolidar del tot”, diu Sergi Mora, tècnic del filial. En cas de consolidar-se al primer equip, el Girona faria bé de negociar un nou contracte ja que, tot i tenir contracte fins al 2024, caldria corregir la clàusula i altres aspectes.

Creixement a casa

Ben pocs es podien esperar l’impacte que ha tingut la presència de Jastin al primer equip. L’extrem, nascut a Lleida i amb orígens familiars portuguesos, va arribar al Girona procedent del Lleida amb 15 anys, l’any 2019, per jugar al cadet A. Des de llavors, la seva trajectòria ha estat ascendent, però sense ser brillant. De fet, a diferència d’altres casos de jugadors prometedors en què s’avancen passes, en l’etapa juvenil Jastin ha tingut fitxa amb el juvenil C, el juvenil B i el juvenil A. Això sí, sempre ha acabat jugant a cavall amb l’equip superior. De fet, la temporada passada va disputar dotze partits a divisió d’honor –tots de titular i un gol– i onze amb el Girona B –quatre titularitats– a tercera divisió FEF.

Durant tot aquest temps Jastin ha viscut a Les Hortes, la residència del Girona, des d’on s’ha polit un futbolista que apuntava bones maneres. “És un clar exemple del que és ser un jugador del Girona i confiar en el projecte del club. La seva primera temporada al cadet A va ser un any molt complicat per a ell perquè venia d’una estructura menys professionalitzada. Va arribar amb pocs hàbits esportius, però en els primers entrenaments per la seva qualitat ens obria els ulls a tots”, explica Sergi Mora, que el va dirigir al cadet A i el curs passat al juvenil i que té clar que el que s’està veient d’ell és gràcies al procés viscut a Les Hortes. “És un jugador que fa que s’hagi de valorar el treball que fa l’Acadèmia del Girona. A la residència se li van cuidar molt els hàbits de l’alimentació i se li ha treballat molt el tema mental per tal que aquest talent que té pogués sortir a la llum amb les millors condicions possibles. Al final, aquell nen que va arribar al Girona amb hàbits desordenats s’ha anat fent un home i s’ha anat fent futbolista. Això fa que es vegi que el Girona és un bon lloc per créixer.”

TOTS ELS PASSOS

Jastin ha jugat al cadet A, al juvenil C, al juvenil B, al juvenil A i al filial en quatre anys

DE L’ACADÈMIA

Va arribar al Girona en edat cadet el 2019 i té contracte amb el club fins al 2025

SENSE AMO

El lleidatà i Pablo Torre semblen els dos candidats més clars per a l’extrem esquerre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)