Girona

Centenari en l’adolescència

Històric. Arnau Martínez arriba als cent partits amb la samarreta del Girona en el futbol professional amb només 20 anys, superant per tres anys el registre de Pere Pons i Valery

El partit de dissabte al camp del Sevilla va ser especial per diversos motius més enllà de la victòria aconseguida, perquè Stuani i Arnau van celebrar els seus centenaris particulars. L’uruguaià va complir cent partits en primera divisió amb el Girona, mentre que el de Premià de Dalt va disputar el seu partit número cent amb la samarreta blanc-i-vermella en el futbol professional. Una xifra que, els darrers temps, van assolint diversos futbolistes, però que en el cas d’Arnau mereix un capítol a part. I és que el defensa format en les categories inferiors del club arriba al centenari amb només 20 anys, 4 mesos i 1 dia, una autèntica barbaritat tenint en compte, a més, el nivell d’exigència al club des que va debutar amb el primer equip la temporada 2020/21, quan es va estrenar en la copa i va acabar tenint un rol importantíssim en el tram final de curs a 2a divisió A. Lògicament, amb aquesta edat es converteix en el futbolista més jove de la història del club a complir cent partits en el futbol professional, superant amb escreix a Pere Pons i Valery, que compartien registre amb 23 anys, 3 mesos i 9 dies.

On Arnau Martínez ha disputat més partits amb la samarreta del Girona és a 2a divisió A, en què suma un total de 48 partits, en què va marcar dos gols. És qüestió de temps, perquè, a primera divisió, Arnau ja ha jugat 36 partits, en què ha signat tres dianes. Per completar els cent partits defensant l’escut del Girona, s’hi sumen els vuit que ha disputat en la copa i els vuit que va disputar en els dos play-off d’ascens a primera divisió que va disputar, en què va marcar el recordat gol contra el Tenerife en el partit que va donar l’ascens a primera al conjunt de Montilivi.

El més destacat del centenari d’Arnau, consolidat des de fa temps com el lateral dret titular i com un dels jugadors més importants de l’equip pel que aporta tàcticament i en l’estratègia més enllà del joc, és que en 96 dels 100 partits disputats ho ha fet com a titular, mentre que només ha deixat de disputar 13 dels últims 109 partits que ha jugat el Girona en totes les competicions.

Registres de bogeria

Si el simple fet que amb poc més de 20 anys Arnau Martínez ja hagi disputat cent partits en el futbol professional amb el Girona ja és increïble, el maresmenc arrodoneix aquesta fita amb unes xifres per emmarcar. I és que en el global d’aquest centenari el defensa ha aconseguit un total de 47 victòries, 21 empats i 32 derrotes, és a dir, menys d’una cada tres partits. Destaca, sobretot, el percentatge de victòries que el Girona ha aconseguit amb Arnau sobre la gespa (47%): entre tots els futbolistes que han arribat a la xifra de cent partits en el futbol professional com a blanc-i-vermells –fins i tot de 2a divisió B en amunt–, només hi ha un jugador que tingui un percentatge de triomfs millor. És, curiosament, un company de vestidor d’Arnau. Concretament, Santi Bueno, que amb 57 victòries en 120 partits amb el Girona té un 47,5% de triomfs en els partits disputats.

Amb totes aquestes xifres no hi ha dubte que Arnau va camí de convertir-se en una de les llegendes més grans que han vestit mai la samarreta del Girona, però tot dependrà del temps que es pugui quedar a Montilivi. El seu rendiment en aquest centenari i la projecció que se li preveu per la seva joventut fan que, lògicament, el de Premià de Mar sigui un dels futbolistes gironins amb més equips interessats a fitxar-lo.

A 2a divisió A
48 PARTITS 2 gols
26 victòries
9 empats
13 derrotes
A 1a divisió
36 PARTITS 3 gols
12 victòries
10 empats
14 derrotes
Al PO d’ascens a 1a
8 PARTITS 1 gol
4 victòries
2 empats
2 derrotes
A la copa
8 PARTITS
5 victòries
3 derrotes
TOTAL
100 PARTITS 6 gols
47 victòries
21 empats
32 derrotes

SUPERATS

Pere Pons i Valery van complir els 100 partits a la LFP amb 23 anys, 3 mesos i 9 dies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)