Girona

El Girona veu perillar Santi Bueno i pensa en Eric García

Mercat. El Wolverhampton negocia amb el club blanc-i-vermell pel fitxatge del central uruguaià, que té una clàusula de 25 milions d’euros. la cessió d’Eric Garcia, que ho veu amb bons ulls, però Xavi no ho vol

Els últims dies del mercat seran d’allò més intensos a Montilivi. És cert és que ja ho han estat en les últimes temporades, quan els gironins han aprofitat les últimes hores per acabar de perfilar la plantilla amb les últimes incorporacions. Aquest estiu, però, la principal i preocupant novetat és que, arran del gran rendiment dels gironins la temporada passada i en aquestes primeres jornades, no deixen d’aparèixer equips que volen pescar algun dels futbolistes blanc-i-vermells. L’últim nom que hi havia sobre la taula era el de Stuani, amb una proposta de l’Abha Club de l’Aràbia Saudita. Sembla que el capità s’acabarà quedant a Montilivi, però les sorpreses arriben una rere l’altra. I és que qui després de les últimes hores té molts números per fer les maletes és Santi Bueno. El central, de 24 anys, té una oferta sobre la taula del Wolverhampton Wanderers de la Premier, que ha aparegut en les últimes hores amb força amb la voluntat clara d’endur-se l’uruguaià.

De moment, el conjunt anglès ha iniciat les negociacions amb el Girona, però encara han d’avançar molt les posicions abans d’arribar a bon port. La clàusula de rescissió de Santi Bueno és de 25 milions d’euros, i els gironins no el deixaran marxar si no és per un traspàs que s’acosti, i molt, a aquesta xifra, ja que tenen clar que l’uruguaià és, segurament, la peça més important de l’eix defensiu dins la plantilla, per joventut i per rendiment, a més d’adaptar-se a la perfecció a les necessitats del tècnic Míchel Sánchez. El Wolves, com la majoria dels equips de la Premier, té capacitat econòmica de sobres per afrontar aquest fitxatge. Això sí, com que només queden tres dies perquè el mercat abaixi la persiana, el Girona necessita que el futur de Santi Bueno es resolgui de la manera més ràpida possible, ja que la direcció esportiva que encapçala Quique Cárcel haurà de reaccionar a correcuita per buscar un relleu a l’uruguaià. El fet és que sí, la injecció econòmica que rebria el Girona seria importantíssima per poder reinvertir en la plantilla, però el problema serà que el marge de temps serà mínim.

En mans de Xavi

El cert és que el Girona ja té clar quina seria la seva primera opció per agafar el relleu de Santi Bueno a l’eix de la defensa aquesta temporada. Ja fa dies que van començar els rumors de l’interès dels gironins pel central del Barça Eric Garcia, però la primera intenció era perquè ocupés també la posició de pivot. Lògicament, la possible marxa del central uruguaià fa créixer exponencialment l’interès del Girona pel central blaugrana, ja que seria un relleu de garanties a l’eix de la defensa, guanyant un central més ràpid que els que hi ha ara a la plantilla i amb bona sortida de pilota.

La cessió d’Eric Garcia seria una molt bona solució per al Girona i els gironins tenen a favor que el mateix jugador veu de molt bon ull aquesta operació –també té l’interès del Betis, però preferiria la proximitat de Montilivi–, ja que veu molt complicat gaudir de minuts al Barça, com ja li va succeir el curs passat. De fet, així mateix ho ha comunicat el defensa de Martorell al cos tècnic, deixant clares les seves intencions de sortir cedit per tenir els minuts que necessita per la seva progressió. El gran obstacle per al Girona és que Xavi Hernández no vol la seva sortida perquè el considera un jugador important per al fons d’armari de la plantilla. A la vegada, el Barça tampoc necessita que surti, ja que no suposaria un gran estalvi per al fair play, tenint en compte que va arribar lliure i que el Barça hauria de continuar pagant una part del seu salari. Tot dependrà, doncs, de fins a quin punt pugui arribar a forçar el propi Eric Garcia.

Compàs d’espera amb João Cancelo i Clement Lenglet

c.g

João Cancelo serà el proper fitxatge del Barça, però per a que es produeixi el club ha de rebre els diners procedents de LIBERO Football Finance AG, la darrera palanca activada, per tal que pugui ser inscrit a LaLiga. Aquest està sent el principal obstacle perquè el jugador del Manchester City sigui oficialitzat com a blaugrana. També en compàs d’espera està la situació del Clément Lenglet, un jugador que sortirà del club segur. No compta per a Xavi, té un alt sou i, a més, té ofertes sobre de la taula per triar. Amb contracte amb l’equip blaugrana encara fins al 30 de juny del 2026, l’escenari ideal per al club culer seria que marxés traspassat, formula, amb la qual a més, podria generar fair play. El temps però, amb només tres dies de mercat per endavant, apressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)