Girona

Un pas per enlairar-se de nou

“La manera com entén el futbol Míchel és com jo m’he entrenat sempre”, diu Eric Garcia, conscient que afronta una temporada al Girona amb l’objectiu de reivindicar-se per tornar al Barça amb l’ambició de ser titular

Tot i que es va estar escalfant durant el tram final de la primera part i una estona en la segona, Eric Garcia no va tenir diumenge passat contra Las Palmas l’oportunitat de debutar amb la samarreta del Girona a Montilivi. Feia poc més de 24 hores que el central de Martorell havia arribat al club i amb només un entrenament a les ordres de Míchel, el tècnic de Vallecas va decidir retardar el seu debut, sobretot pensant també en canvis ofensius per buscar una victòria que finalment va arribar amb el gol de Portu, un altre dels fitxatges d’última hora dels gironins. En les pròximes jornades, però, Eric Garcia tindrà l’oportunitat d’estrenar-se, sobretot pensant en els tres partits en vuit dies que el Girona haurà d’afrontar a final de mes amb els duels contra el Mallorca i el Madrid, a casa, i la visita al camp del Vila-real entremig.

De moment, el central de Martorell ha pogut completar la primera setmana d’entrenaments amb els seus nous companys, excepte els internacionals, i dimecres tornarà a la feina amb la resta de la plantilla. Són els primers dies d’Eric Garcia a la que serà casa seva per una temporada, on el gran objectiu del defensa cedit pel Barça és recuperar el seu millor nivell per poder tornar la temporada que ve al conjunt blaugrana amb l’ambició de competir per la titularitat amb Kounde, Araujo, Christensen i Iñigo Martínez, que aquest curs li minvaven encara més les possibilitats de tenir minuts.

Eric Garcia arriba a Montilivi després de viure un any complicat a can Barça. I és que, si bé en el seu primer curs com a blaugrana, la temporada 2021/22, va disputar 32 partits com a titular en el total de competicions, la temporada passada només va jugar d’inici en 18 ocasions. A més, gairebé sempre en partits de poca transcendència. En les primeres tres jornades d’aquest curs la situació no havia millorat, i va jugar només 55 minuts sortint des de la banqueta tot i la lesió de Ronald Araujo.

El Girona com a impuls

Amb només 22 anys Eric Garcia tenia claríssim que volia gaudir dels minuts que difícilment podia tenir al Barça, i per això va collar tant com va poder per poder arribar a Montilivi, el seu destí predilecte per tornar a sentir-se important en un equip. “Estic molt il·lusionat. Crec que pot ser una temporada molt bona per a mi. Intentaré ajudar al màxim un equip que, com ja es va veure la temporada passada, va fer una gran temporada i un bon futbol. Al final, vinc a jugar”, va comentar ahir el central en una entrevista concedida als mitjans del club, en què va elogiar les passes endavant que està fent el Girona, i encara més després d’haver arrencat la lliga amb deu punts de dotze possibles. “És un club que està creixent molt i ja es va veure l’altre dia que la gent està molt il·lusionada amb aquest inici de temporada que s’està fent. Crec que és un club que encara creixerà molt més i estem aquí per intentar ajudar perquè així sigui”, va afirmar.

Lògicament, un dels factors que han conduït Eric Garcia a arribar al Girona ha estat la proximitat amb casa seva. “Estic al costat i tinc família per Girona i per Santa Pau, a Olot, de manera que gairebé em sento com a casa”, diu el central. Evidentment, però, els motius de més pes són uns altres, i és que, pensant sempre en l’objectiu de recuperar el seu millor nivell, el Girona es pot convertir en l’equip perfecte per aconseguir-ho, sobretot tenint en compte la voluntat dels gironins, liderada per Míchel, de ser un equip ofensiu i protagonista amb la pilota.

“Quan vaig parlar amb Míchel ho vaig tenir molt clar. Em va parlar de com em veia i com creia que podia ajudar l’equip. La manera com entén el futbol és com jo m’he entrenat als clubs on he estat fins ara, al Manchester City i al Barça, i per això crec que era una bona oportunitat”, comenta Eric Garcia. I té clar que es pot adaptar molt ràpid a l’equip: “Una de les coses més importants a l’hora de triar on anar va ser aquesta, perquè és un estil de joc que estic molt acostumat a fer i crec que puc aportar moltes coses. Crec que tinc unes característiques que em poden permetre ajudar l’equip tant amb pilota com sense.”

Sobre els objectius col·lectius, Eric Garcia té clar que “la lliga s’acaba fent molt llarga”, però que l’objectiu ha de ser “sortir a guanyar cada partit per –des de la humilitat i el treball– aspirar a estar al més amunt possible.”

EL PROTAGONISTA

Crec que pot ser una temporada molt bona per a mi. Puc ajudar tant en atac com en defensa, per les meves característiques

UN ANY DIFÍCIL

Quan vaig parlar amb Míchel ho vaig tenir molt clar. És l’estil de joc al qual estic acostumat
Eric Garcia
central del girona
Eric Garcia va passar de ser titular en 32 partits a ser-ho en només 18 el curs passat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)