Girona

La llicència d’obra per a la ciutat esportiva: imminent

A punt. La comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilablareix es reunirà en els pròxims dies per donar el permís d’obra una vegada comprovat que tots els informes presentats són favorables

Tot i que en la presentació que es va fer a Montilivi al febrer es va planificar sobre el calendari que les obres de la primera fase de la City Football Academy Girona començarien el setembre del 2023, la dilatació en alguns assumptes burocràtics i les al·legacions de les entitats contràries a la construcció de la infraestructura han fet que encara cap camió o excavadora hagi entrat als terrenys de la Massana de Vilablareix per moure un pam de sorra. Però l’espera acabarà en breu, ja que, després de comprovar que tots els informes presentats són favorables, la comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilablareix atorgarà al Girona la llicència d’obres per tal que el club pugui començar la construcció de la fase 1 de la nova casa, de moment, del primer equip.

En aquesta primera fase, que podria començar a finals d’aquest mateix octubre, s’hi farà el centre d’entrenament del primer equip amb dos camps de futbol de gespa natural i les edificacions necessàries per al dia a dia dels de Míchel, com ara despatxos per als tècnics, vestidors i un gimnàs, una estructura similar a la que tenen ara a La Vinya, on estaran fins a finals de gener o potser tot el febrer. La segona fase de la ciutat esportiva estava prevista de cara al setembre del 2024 i durarà fins a un any, un fet que obligarà a esperar als equips de la base, que gaudiran de cinc camps més connectats entre si i alguna edificació més, fins a la campanya 2025/26, quan està previst que tota l’operació estigui a ple rendiment.

En la presentació de la City Football Academy, els màxims responsables del Girona van anunciar que la inversió seria d’un total de 25 milions d’euros per a una infraestructura de referència en el futbol, un somni del club i els seus inversors, que des del 2015 buscaven la millor manera i la millor ubicació per fer més que un pas endavant a tots els nivells.

L’inici de les obres està ben a prop i ja aquest curs es veurà l’actual equip de moda del futbol estatal entrenar a la seva pròpia casa, tot i que sense totes les comoditats.

EL PRÒXIM PAS

Amb el permís d’obra acceptat, el club iniciarà la construcció de la fase 1 de la CE

Denuncien irregularitats en la tramitació

La plataforma Salvem Vilablareix Rural, juntament amb Unió de Pagesos i l’Associació Naturalistes de Girona, van emetre un comunicat conjunt en el qual denuncien irregularitats en la tramitació de la ciutat esportiva del Girona. Les entitats avisen que es va aprovar provisionalment l’expedient sense una exposició pública d’un informe demanat a les al·legacions sobre les afectacions agràries a la zona i d’un estudi d’alternatives que justifiqués la necessitat d’ubicar la infraestructura al pla de la Massana.

Les entitats no han pogut veure ni estudiar en cap moment els informes que van reclamar en les al·legacions, ho han denunciat al Síndic de Greuges i a la CTUG i demanen a l’Ajuntament “un nou un nou període d’exposició pública per tal que la ciutadania pugui conèixer l’abast real del projecte i pugui exercir el seu dret de participació en qüestions que afectin el futur del municipi i la seva zona agrícola d’alt valor productiu i natural”. Si no ho fes, els contraris a la ciutat esportiva del Girona diuen que el consistori podria incomplir “el reglament de la llei d’urbanisme i la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern”, exposaven en el comunicat conjunt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)