Girona

Es pot fer més grossa

El Girona torna a la feina pensant en els dos partits consecutius a casa contra l’Almeria i el Celta, equips de la zona baixa, que podrien enlairar més els de Míchel

Després de tres dies de descans, el Girona tornarà avui a la feina amb la primera sessió d’entrenament de la setmana a La Vinya. Míchel haurà de treballar encara sense els internacionals blanc-i-vermells, i és que Daley Blind és l’únic que, amb el partit d’ahir contra Grècia, ha tancat els seus compromisos amb la selecció, mentre que Arnau Martínez, Pablo Torre, Artem Dovbyk, Yangel Herrera i Yan Couto ho aniran fent al llarg de la setmana per incorporar-se gradualment a la disciplina gironina. A més, aquesta setmana hauria de servir perquè Míchel recuperi algun dels nou jugadors lesionats que van ser baixa en l’últim partit de lliga al camp del Cadis a banda de Portu, que va anar convocat amb moltes molèsties però que ja es pot entrenar amb normalitat.

La voluntat del Girona, després de marxar a l’aturada amb un triomf molt treballat i amb 22 punts de 27 possibles, és clarament aprofitar la inèrcia i continuar sumant de tres en tres. Fins ara, els de Míchel ja s’han convertit en l’equip de moda i en la gran revelació de la temporada, però encara la poden fer més grossa. Sobretot, perquè els gironins afronten ara dos partits consecutius a Montilivi, on sobre el paper s’han de fer més forts. La derrota contra el Madrid (0-3) en l’últim partit a casa ja és aigua passada i els gironins volen tornar a donar una alegria a l’afició perquè no baixi del núvol.

Sobre el paper, l’oportunitat dels gironins és d’or, ja que els blanc-i-vermells rebran la visita de dos equips que teòricament havien de ser rivals directes del Girona en la lluita per la permanència i que es troben de moment a la zona de descens. Seran l’Almeria, aquest diumenge (16.15 h), i el Celta, el divendres 27 d’octubre a les 21 h, en un partit que coincidirà amb el pregó de l’inici de les Fires de Sant Narcís. Els andalusos, cuers en la lliga, fins ara només han aconseguit un punt en els quatre partits que han disputat a domicili, mentre que els gallecs, divuitens, han obtingut quatre punts en quatre partits gràcies a la victòria al camp de l’Almeria i un empat al camp de la Real Sociedad.

Paraules serioses

Els duels contra l’Almeria i el Celta seran, doncs, dos partits en què el Girona partirà clarament com a favorit tenint en compte les trajectòries d’uns i altres en aquest inici de temporada, però lògicament això ni de bon tros vol dir que siguin dos duels accessibles, ja que l’Almeria i el Celta afrontaran els partits amb urgències. En cas de guanyar els dos partits, això sí, els gironins culminarien un mes d’octubre perfecte amb tres victòries en tres partits, i totes contra equips cridats a lluitar per la permanència.

La teoria, però, sempre és molt difícil de dur a la pràctica, ja que el Girona és plenament conscient que obtenir els sis punts a Montilivi en els partits contra l’Almeria i el Celta serà d’allò més complicat. De fet, suposaria batre un altre registre històric, ja que fins ara els blanc-i-vermells mai han aconseguit sumar els sis punts en dos partits consecutius a casa a primera divisió. De fet, en quatre de les sis vegades que el Girona ha jugat dos partits seguits com a local, com a mínim n’ha perdut un. És el cas del curs passat, quan en les dues sèries de dos partits consecutius a casa els gironins van sumar tres punts amb un balanç d’una victòria –contra el Getafe i el València– i una derrota –contra el Barça i, precisament, el Celta.

Els pitjors registres del Girona a primera en dos partits consecutius a casa són, lògicament, del curs del descens, en què els gironins van tenir xifres nefastes com a locals. En aquella ocasió el Girona va sumar un punt en la primera sèrie i cap, amb derrota contra l’Espanyol i el Vila-real, en la segona. En canvi, en aquella primera etapa a l’elit els gironins també van signar els millors registres, amb dues sèries de quatre punts de sis possibles en dos partits consecutius a Montilivi. Un balanç d’un triomf i una derrota que, en qualsevol cas, seria més que benvingut actualment per continuar la dinàmica positiva dels de Míchel.

Repte dels grossos

Per comprovar la dificultat que té sumar sis punts consecutius com a local, només cal veure els precedents d’aquesta temporada, ja que ja hi ha dotze equips que, en un moment o altre de les nou jornades disputades fins ara, han jugat dos partits seguits a casa. Els únics equips que van ser capaços de fer el ple en aquestes sèries van ser el Madrid, el Barça i l’Atlético, els tres equips que, conjuntament amb el Girona, ocupen posicions de Champions League. Els segueixen el Rayo Vallecano i el Cadis, dos equips forts a casa, que van sumar quatre punts de sis possibles, amb una victòria i un empat. Destaquen, però, equips com la Real Sociedad, que només va poder sumar dos punts en les dues primeres jornades, contra el Girona i el Celta, i l’Osasuna, que només va ser capaç d’aconseguir un punt.

COMPLICAT

Curs 2023/24
Girona - Almeria ?
Girona - Almeria ?
? punts de 6 possibles
Curs 2022/23
Girona - Getafe 3-1
Girona - Celta 0-1
3 punts de 6 possibles
Girona - Barça 0-1
Girona - València 1-0
3 punts de 6 possibles
Curs 2018/19
Girona - Valladolid 0-0
Girona - Madrid 1-4
1 punt de 6 possibles
Girona - Espanyol 1-2
Girona - Vila-real 0-1
0 punts de 6 possibles
Curs 2017/18
Girona - Atlético 2-2
Girona - Màlaga 1-0
4 punts de 6 possibles
Girona - Eibar 1-4
Girona - València 0-1
4 punts de 6 possibles
6 punts
Madrid
vs. Getafe 2-1
vs. Real Sociedad 2-1
Barça
vs. Betis 5-0
vs. Celta 3-2
Atlético
vs. Cadis 3-2
vs. Real Sociedad 2-1
4 punts
Rayo Vallecano
vs. Alavés 2-0
vs. Vila-real 1-1
Cadis
vs. Almeria 1-1
vs. Vila-real 3-1
3 punts
València
vs. Las Palmas 1-0
vs. Osasuna 1-2
Sevilla
vs. Girona 3-2
vs. Las Palmas 1-0
Granada
vs. Rayo Vallecano 0-2
vs. Mallorca 3-2
2 punts
Real Sociedad
vs. Girona 1-1
vs. Celta 1-1
1 punt
Osasuna
vs. Sevilla 0-0
vs. Atlético 0-2
Alavés
vs. Osasuna 0-2
vs. Betis 1-1
0 punts
Almeria
vs. Rayo Vallecano 0-2
vs. Madrid 1-3
El Girona no ha pogut fer mai el sis de sis en dos partits seguits com a local a 1a

DE CHAMPIONS

Només l’Atlético, el Barça i el Madrid han guanyat dos duels consecutius a casa aquest curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)