Girona

Reconeixement total

Míchel tanca el mes de novembre havent rebut el premi al millor entrenador del mes, el segon guardó del curs després de guanyar la votació del mes de setembre i ser finalista a l’agost i a l’octubre

Després de pràcticament dues temporades i mitja dirigint el Girona, ningú descobrirà ara la importància que té Míchel Sánchez per al conjunt blanc-i-vermell. No tots els moments han estat fàcils, sobretot en l’inici de la seva primera i segona temporada, en què l’equip flirtejava amb la zona de descens, primer a 2a divisió A i després, a primera, però el de Vallecas sempre ha aconseguit capgirar la dinàmica i acabar la temporada amb una nota excel·lent. Pel que fa a aquesta temporada, sobren les paraules, i és que amb el Girona compartint el lideratge amb el Madrid el seu impacte és inqüestionable. En total, a la banqueta dels de Montilivi, Míchel ja suma 105 partits dirigits, que el converteixen en el segon entrenador amb més partits en la història del club en el futbol professional, només darrere dels 189 de Pablo Machín, a qui, si tot va bé i ningú se l’endú del Girona, acabarà superant.

El de Vallecas sempre ha dit que el millor reconeixement que pot tenir a la feina que ha fet al Girona és la confiança cega que li ha demostrat el club des del primer dia, fins i tot quan anaven mal dades. I és que del que no hi ha dubte és que Míchel es creu el projecte del conjunt gironí i, el que és encara més important, hi està còmode perquè sent que li va com l’anell al dit. Amb això, i lògicament gràcies als bons resultats i al fet de complir els objectius sobre el camp, s’ha guanyat l’estima de l’afició gironina. Ara, però, gràcies a l’espectacular inici de lliga dels blanc-i-vermells, el reconeixement també li ve de fora.

Doblement premiat

LaLiga ha fet oficial aquesta setmana que Míchel Sánchez ha estat escollit millor entrenador de primera divisió del mes de novembre, després d’haver aconseguit les victòries, amb remuntada inclosa, als camps de l’Osasuna (2-4) i el Rayo Vallecano (1-2), i d’empatar a Montilivi contra l’Athletic (1-1). El de Vallecas s’ha imposat en la votació a Ernesto Valverde i García Pimienta, que eren els altres dos candidats després dels bons resultats de l’Athletic i Las Palmas. No és la primera vegada que Míchel Sánchez rep aquesta distinció aquesta temporada, perquè ja va ser escollit millor entrenador del mes de setembre, quan els gironins van sumar 12 punts dels 15 possibles amb l’única taca de la derrota contra el Madrid a Montilivi (0-3), el primer i, de moment, únic partit que els blanc-i-vermells han perdut aquesta temporada. A més, a l’agost, quan va ser premiat Carlo Ancelotti, i a l’octubre, quan ho va ser Diego Pablo Simeone, Míchel també va formar part de la llista de tres finalistes. Ara el repte és el mes de desembre, en què els gironins tindran un calendari força complicat. Demà rebran la visita del València a Montilivi, l’altre diumenge visitaran el camp del Barça i el tancaran rebent l’Alavés i visitant el camp del Betis.

Com sempre, els premis individuals no deixen de ser un reflex dels bons resultats col·lectius, però no hi ha dubte que donen valor a la feina del tècnic, que va camí de ser un ferm candidat a ser nomenat millor entrenador de l’any si manté mínimament aquest ritme. A aquests reconeixements de LaLiga s’hi sumen els que segurament fan encara més il·lusió a Míchel Sánchez, que són els de la resta de tècnics de primera divisió, que s’han fet un fart d’elogiar-lo a ell i al joc dels gironins des que va començar la temporada.

Amb aquests reconeixements Míchel Sánchez també posa el colofó al seu objectiu de consolidar-se com a entrenador de primera divisió, i és que no es pot oblidar que abans d’aquesta temporada i mitja amb el Girona a primera divisió les experiències anteriors del de Vallecas en l’elit no havien estat gens fructíferes, sent destituït abans d’hora del Rayo Vallecano i l’Osca quan el seu equip estava en zona de descens –van acabar perdent la categoria tots dos.

NOMÉS ELS GRANS

Ancelotti, a l’agost, i Simeone, a l’octubre, han estat els altres tècnics premiats

VENINT DE BAIX

Míchel se situa entre els grans de primera després dels fracassos al Rayo i a l’Osca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)