Girona

Talent emergent

Girona. Iker Almena i Enric Garcia són els dos darrers futbolistes del planter a debutar amb el primer equip

La classificació del Girona per als setzens de final de la copa ha deixat dues grans notícies per a l’acadèmia, i és que Iker Almena i Enric Garcia han estat els dos darrers futbolistes del planter a debutar en partit oficial amb el primer equip aquest curs, seguint els passos de Selvi Clua, que ja va tenir minuts en la primera eliminatòria a Lepe i també en la segona jornada de lliga contra el Getafe a Montilivi.

Almena va sortir d’inici, tal com havia avançat Míchel en la prèvia del partit. I a l’extrem de l’Hospitalet de Llobregat, que ja havia ofert bones sensacions durant la pretemporada, no li van tremolar les cames. De fet, el debutant en va tenir prou amb set minuts per assistir Pablo Torre en la jugada que va obrir la llauna a Los Arcos. Enganxat a la banda dreta, Almena va disputar 58 minuts i va generar tres ocasions de gol, més que cap altre jugador sobre el terreny de joc.

Aquesta temporada, malgrat un inici col·lectiu molt complicat a tercera FEF, Almena (nascut el 2004) ha iniciat tots els partits disputats pel filial (13) i ha anotat tres gols per a l’equip dirigit per Sergi Mora.

Un altre dels homes de confiança del tècnic del Girona B és Enric Garcia, que a Oriola va entrar al camp en el minut 88 per debutar amb només 17 anys. Nascut a Sant Celoni (2006) i de pares gironins (Santa Coloma de Farners), Garcia forma part del club des d’infantils. Es tracta d’un interior amb arribada i bon físic, fins al punt que el curs passat, amb Mora a la banqueta del juvenil A, va jugar puntualment de davanter per manca d’efectius en atac. Internacional sub 17 amb el combinat estatal, el migcampista té contracte fins al 2025 i, com Almena, ha jugat de titular els 13 partits amb el filial, i ha anotat dos gols.

Juan Arango, davanter del juvenil A i fill de l’exjugador del Mallorca, també va ser convocat per al partit a Oriola, però es va quedar sense minuts. L’atacant veneçolà ha disputat el mundial sub 17 i, amb l’equip viu a la copa, és un més de la llista de candidats a debutar amb Míchel. El madrileny té talent per triar i remenar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)