Girona

Una ofrena amb obligació

El Girona acomiada el 2023 a Montilivi contra l’Alavés (21 h, Gol) després d’aconseguir una golejada al camp del Barça que encara retruny en el món del futbol

Els de Míchel han de guanyar per continuar líders i, de retruc, aprofitar les ensopegades del tercer, el Barça, i el quart classificat, l’Atlético, que podrien deixar a 9 i 10 punts

En un estat de dolçor permanent des que va començar la temporada, i poc més d’una setmana després de golejar el Barça al seu propi estadi (2-4), el Girona torna a Montilivi per oferir el triomf a la seva afició en el que serà l’últim matx com a local d’un 2023 per emmarcar –en quedarà un, el dijous al Benito Villamarín contra el Betis (19 h)–. El rival dels gironins serà un Alavés que, com es pressuposava, lluita per evitar unes places de descens que amb els resultats dels adversaris directes se li acosten perillosament. Sota la direcció de Luis García Plaza, el tècnic que els va pujar a primera amb un gol de Villalibre des del punt de penal en el temps afegit de la tornada de la final del play-off d’ascens al camp del Llevant, els vitorians intenten ser un equip prou sòlid per neguitejar els seus rivals –tants gols en contra com el Girona (20), però només 14 a favor, el seu principal taló d’Aquil·les.

L’equip dirigit per Míchel Sánchez vol tancar un 2023 davant de la seva gent i brindar per un 2024 que intentaran que sigui històric. A tothom li està permès somiar, i el Girona fa setmanes (o mesos) que a còpia d’arguments futbolístics se li està posant cara de candidat a alguna cosa més que jugar competició europea. I això són paraules majors. Al davant, l’Alavés intentarà arruïnar la festa gironina i el binomi que vol mantenir viu l’equip amb la seva gent –tres victòries i un empat des de la derrota contra el Madrid, l’única de la temporada (0-3)–. Per tenir opcions de fer-ho, els vitorians hauran d’augmentar les seves prestacions a domicili, on encara no s’han estrenat després de vuit partits i on només han aconseguit 3 punts d’aquests 24 possibles –el Sevilla, el Cadis, el Granada i l’Almeria són els altres equips sense triomf fora de casa a punt d’acabar la primera volta de la lliga.

De cara al matx, Luis García tindrà les baixes de Giuliano Simeone, que es va trencar el peroné durant la pretemporada, i dos dels centrals que més minuts acumulaven fins fa pocs dies, com Sedlar, amb un trencament dels lligaments encreuats, i Abqar, sancionat per acumulació de targetes grogues. Això farà reconvertir el central esquerre Rubén Duarte, que havia perdut pistonada al lateral davant del jove Javi López. Entre els altres joves que sostenen l’equip i que són perillosos hi ha Blanco, a la medul·lar, i Samu, fitxat per l’Atlético del Granada després de la primera jornada i ara cedit a l’Alavés. La potència del davanter per buscar l’espai i les desmarcades lliga amb la qualitat dels futbolistes de la zona de tres quarts.

Per part gironina, un dels principals dubtes serà la presència de Tsygankov en l’equip inicial per culpa d’unes molèsties a la cama i si Míchel repeteix l’onze que va sortir al Lluís Companys contra el Barça o bé hi fa alguna tímida modificació desplaçant Eric Garcia al lateral dret per endarrerir David López a l’eix –sense pilota ja hi va acabar jugant– i al mig del camp aposta per Iván Martín i Aleix Garcia i dona el premi al bon rendiment dels darrers partits i entrenaments a Pablo Torre a la mitja punta –els damnificats serien Couto i, en segona instància, Arnau–. Poc avesat a grans revolucions, la versatilitat del dibuix de l’equip amb pilota o sense fa que la disposició inicial tingui una importància relativa en els esquemes del tècnic de Vallecas, que no podrà comptar amb un jugador en forma com Stuani, autor de quatre gols en els últims tres partits.

PER EXPLOTAR

L’Alavés només ha guanyat quatre partits, tots com a local; a fora, 3 punts de 24

EN AUGMENT

El Girona ja suma vuit partits sense perdre, amb un balanç de 22 punts de 24 possibles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)