Girona

Stuani: “Guanyar al Bernabéu pot marcar un abans i un després”

El davanter del Girona Cristhian Stuani analitza el partit de dissabte al camp del Madrid (18.30h)

El Girona visita aquest dissabte el Santiago Bernabéu (18.30h) en un duel que decidirà qui acabarà líder la 24a jornada de primera divisió, si el Madrid, que en farà prou amb un empat, o els gironins, que necessiten la victòria. Un objectiu complicat, però que no seria la primera vegada que aconsegueixen els blanc-i-vermells. Un dels que sap què és guanyar al camp del Madrid és Cristhian Stuani, autor de cinc dianes contra el conjunt blanc, que aquest migdia ha analitzat el partit en roda de premsa.

L’estat de la plantilla

“Tenim molta il·lusió. És una setmana diferent perquè sabem com és d’important i el que ens juguem. Hi ha molt bon ambient i la mentalitat de l’equip és positiva, pensant com és de vital aquest partit pels nostres objectius. Volem tenir la mentalitat competitiva que hem tingut durant tota la lliga. Intentar treure-li al Madrid el lideratge al seu camp és més que una motivació.”

Els gols al Bernabéu

“He tingut la sort d’haver marcat gols al camp del Madrid i és una cosa molt bonica de la que en tinc un gran record, però vull tornar-ho a fer i que l’equip pugui sumar punts. Poder marcar contra un adversari així em dona satisfacció, però sempre que sigui perquè l’equip puntuï que és el més important.”

Reconeixement a Montevideo

“Em va fer molta il·lusió veure el gest que van tenir amb mi per fer aquesta pintura tan especial. És una satisfacció immensa, veure que els èxits aconseguits amb el Girona traspassen fronteres. És molt maco veure aquestes coses i que em reconeguin la feina feta aquests anys.”

Opcions de títol

“Aquest partit pot marcar un abans i un després. Arribem en una situació immillorable per lluitar per la lliga, que per nosaltres és un somni estar en aquestes posicions. Ho estem vivint i li donem la importància que es mereix, amb la responsabilitat de tot l’equip. És un moment ideal per intentar guanyar el partit i després podríem parlar que podem lluitar per la primera posició. Nosaltres continuem pensant que cada partit és important i no volem mirar més enllà. A partir d’aquí podem continuar somiant de tot això. És important ser realistes i saber que el partit serà molt difícil. Tindrem les nostres opcions però serà un partit molt complicat.”

Sancions a Míchel i Blind i l’arbitratge

“Ho hem sabut ara. És una pena perquè tenir l’entrenador és molt important i la baixa de Blind també és considerable, però amb els jugadors disponibles tindrem eines suficients per competir bé el partit. No aniré més enllà perquè els jugadors no podem entrar perquè sabem al que ens exposem. Prefereixo pensar que tot anirà bé i que ens arbitraran un gran partit, que serà disputat però que faran bé la seva feina. Es mereixen el respecte, tothom té errors i nosaltres ens volem centrar en la nostra feina sense pensar que podem viure situacions estranyes. Estem enfocats en poder fer el millor partit de l’any. Pensant així estarem més a prop de guanyar que si busquem excuses.”

L’experiència d’haver guanyat al Bernabéu

“Els missatges a la plantilla dels que vam tenir l’experiència de guanyar al Bernabéu són tots positius, sempre pensant en que no hi ha res impossible i que tenim una oportunitat única. Estem centrats en fer el millor partit de l’any. Estem preparant-nos per això i per arribar amb totes les forces per disputar un partit que pot ser històric. Jugar un partit d’aquesta magnitud té tots els condicionants perquè l’equip segueixi fent un bon futbol.”

La recepta per guanyar

“Considero que no tenim la pressió de guanyar tots els partits. L’equip ho sap, però tenim molta il·lusió. Ens ho prenem com un partit especial que pot significar per a tots pensar que és possible el somni de lluitar per la lliga. El partit de dissabte pot ser un abans i un després. Si aconseguim un resultat positiu seria un salt impressionant en tots els nivells. Serà difícil i haurem de fer un gran partit per a que el Madrid no estigui còmode i vegin la dificultat. Hem demostrat durant l’any que podem plantar a cara a qualsevol equip i aquesta és la nostra basa. Sabem què hem de fer i tots els que estiguem disponibles donarem tot el que tenim per poder guanyar.”

98 gols a primera

“Somio amb guanyar. Si marco jo o marca un altre és igual, vull guanyar. Òbviament que seria molt bonic tornar a marcar al Bernabéu, però em centro exclusivament en ajudar l’equip a guanyar. A partir d’aquí tot el que pugui venir serà benvingut.

Dovbyk

“No sóc el metge i no sé si arribarà o no. Farà tot el possible per arribar, això segur. Tan de bo pugui arribar en bones condicions per tenir totes les armes a disposició i ser més forts. Per nosaltres tenir baixes és important, perquè són jugadors importants, i com més siguem millor. Esperem que els que estan en dubte puguin arribar i competir amb tot.”

El rol a la plantilla

“Ho visc amb naturalitat. A vegades el meu rol és diferent o secundari en alguns partits, ajudant quan l’entrenador ho creu necessari i sovint en les segones parts. Intento ajudar sempre i al camp els minuts que tinc m’els prenc com els més importants. Això em permet continuar ajudant a l’equip i sigui titular o no crec que li aporto coses a l’equip i això em dona força. He de continuar en la línia d’aprofitar cada moment que tinc i intentar marcar gols, que també poden ajudar a sumar punts.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)