El Girona torna a ballar sota la pluja (3-0)

El Girona torna a somriure després d’aconseguir la victòria contra el Rayo Vallecano sota la intensa pluja que ha caigut a Montilivi (3-0). Els gironins, després d’una primera part molt avorrida, han sumat els tres punts gràcies a un gol de Tsygankov i un doblet de Savinho, que ha sentenciat el partit en el temps afegit. Amb la victòria els de Míchel trenquen la ratxa de tres jornades sense fer-ho, recuperen la segona posició i tornen a tenir un coixí de deu punts respecte el cinquè, l’Athletic.

En la primera part ha passat ben poca cosa. Els primers minuts han estat més animats, amb una ocasió clara de Savinho, però en posició de fora de joc, i amb un xut del visitant Unai López (8’) desviat per poc. A partir de llavors el Girona ha tingut el control absolut de la possessió, però ha tingut poquíssimes idees. Amb una circulació molt lenta i sense trobar ningú entre línies, els gironins han estat incapaços de trencar l’ordre defensiu del Rayo Vallecano excepte en una ocasió, ja en el minut 39’, quan Eric Garcia ha trobat Yan Couto en profunditat i el brasiler ha fet la passada enrere per Yangel Herrera, que ha xutat al primer toc i ha topat amb el cos d’Aridane.

La segona part ha tingut un color diferent des de l’inici. En el minut 47’ Dovbyk ha perdonat una ocasió claríssima intentant controlar l’esfèrica a la frontal de la petita quan estava sol per rematar i en el 51’ qui ha perdonat ha estat Tsygankov amb un xut al ninot després d’un contraatac de Savinho. Un minut després, però, l’extrem ucraïnès no ha perdonat, i aprofitant una passada enrere de Miguel, que havia estat ben habilitat en llarg per David López, ha marcat l’1-0 amb un xut creuat (52’). El Girona estava molt còmode sobre la gespa i Dovbyk ha tornat a tenir una gran ocasió, però ha rematat per sobre el travesser (57’). Portu, d’esperó en un córner (62), ’ha tingut l’última de les ocasions del Girona d’un inici excel·lent de segona part, en què l’únic que ha faltat ha estat sentenciar el partit. I és que no fer-ho ha generat uns minuts de més patiment, ja que el Rayo Vallecano ha fet un pas endavant i Álvaro García ha tingut una bona ocasió per empatar, però ha xutat tou a les mans de Gazzaniga (72’). El guió del partit ha tornat a canviar en el 79’, quan el figuerenc Pep Chavarria ha estat expulsat després de veure dues grogues en dos minuts, la segona d’elles força rigorosa (75’). Amb superioritat numèrica el Girona ha tornat a ser el dominador absolut i ha generat ocasions per matar el partit. Stuani ha tingut la més clara en el 79’, però Dimitrievski ha evitat el gol després de la rematada de cap de l’uruguaià. De nou els nervis s’han apoderat dels gironins, però en el minut 91’ ha arribat la tranquil·litat amb el 2-0 definitiu de Savinho, que després d’una passada de Pablo Torre s’ha internat a l’àrea i ha superat Dimitrievski pel pal curt. En el 94’ Solís ha pogut fer el tercer, però ha fallat davant del porter quan tenia Stuani al costat per marcar a porteria buida, i finalment qui l’ha fet ha estat Savinho, de nou, que ha deixat assegut a Espino i ha superat Dimitrievski pel pal llarg.