Girona

202 i els que vindran

Tsygankov s’apunta el gol 200 de la història del Girona a primera divisió en la victòria balsàmica contra el Rayo Vallecano, que adorna Savinho amb un doblet

Amb les tres dianes de dilluns, els gironins són a només una del total de 58 que van fer en la lliga el curs passat

Després de sumar només un punt de nou de possibles, el Girona necessitava dilluns la victòria contra el Rayo Vallecano i no va fallar (3-0). Montilivi es va erigir en el fortí que ha de ser d’aquí al final de temporada per assegurar-se la classificació per a la Champions League i els de Míchel van recuperar el somriure. Amb les tres dianes dels blanc-i-vermells, una de Tsygankov i dues de Savinho, els gironins també van recuperar, tot i desaprofitar ocasions molt clares durant els 90 minuts, aquella facilitat golejadora que ha caracteritzat l’equip des que va començar la temporada i que li permet ser, una jornada més, l’equip més golejador de primera divisió.

Dels tres gols de la victòria contra el Rayo Vallecano, un quedarà gravat per sempre més a la història del club a primera divisió. I és que els 8.923 valents que van assistir al matx sota la intensa pluja van poder celebrar el gol número 200 del Girona a primera divisió. El va fer Tsygankov a l’inici de la segona part, abans que Savinho arrodonís la festa amb els gols número 201 i 202 en la màxima categoria. L’ucraïnès agafa el relleu de Rodrigo Riquelme, que el curs passat va marcar el gol número 100 del Girona en la màxima categoria en la derrota al camp de l’Almeria (3-2). Altres gols gravats a la història són el primer i el cinquantè, obra de Stuani en el debut contra l’Atlético i en l’última jornada d’aquella temporada a Las Palmas, respectivament, i el gol número 150 a primera, que va marcar Yangel Herrera al camp del Sevilla aquesta temporada.

Gols a dojo

Arribar als 200 gols a primera divisió en la quarta temporada en la categoria són paraules majors, i és que només deu equips de la història de primera divisió acrediten una mitjana de 50 gols o més per temporada. Són el Madrid, el Barça, l’Atlético, el València, l’Athletic, el Sevilla, la Real Sociedad, el Vila-real, el Girona i l’Atlético Tetuán (en va fer 51 en l’única temporada a l’elit). Excepte el club d’origen marroquí, un grup de colossos de primera divisió en el qual s’ha colat el Girona, i que també són els únics equips amb una diferència de gols positiva en la màxima categoria.

És la clara mostra de l’excel·lent ritme golejador del Girona a l’elit des del seu debut. El curs 2017/18 el Girona va acabar la lliga amb 50 gols, mentre que en la temporada del descens només en va marcar 37. El curs passat, amb 58, el Girona va tornar a elevar el nivell, i aquesta temporada ja n’ha fet 57, a només un d’igualar el millor registre en una temporada tot i quedar dotze jornades per disputar. El sostre no el coneix ningú.

Llistes llarguíssimes

Per arribar a aquests 202 gols a primera divisió el Girona ha comptat amb una àmplia nòmina de golejadors que s’enfila fins als 34, a més de quatre gols en pròpia porteria. Stuani, com no podia ser d’una altra manera, és i serà per molt de temps el màxim golejador de l’equip a l’elit, amb un total, fins ara, de 55 dianes. El segueix Portu, fent valer les tres temporades que ha jugat a primera amb el Girona, en què ha fet 23 gols, mentre que qui tanca el podi és Dovbyk, gràcies als catorze gols que ha fet aquest curs. Taty Castellanos, amb els tretze del curs passat, és l’únic altre futbolista que ha superat la xifra dels deu gols a primera amb el Girona.

A més de la varietat golejadora del conjunt blanc-i-vermell, aconseguida sobretot gràcies a aquestes dues últimes temporades, en què l’aportació anotadora està molt dividida, el que destaca dels 202 gols del Girona a primera divisió és que els blanc-i-vermells han vist porteria contra els 28 equips als quals s’han enfrontat. El que més crida l’atenció és que el Madrid sigui la víctima preferida dels gironins a primera divisió, amb un total de tretze gols, i això que aquesta temporada els de Míchel no van marcar ni a Montilivi (0-3) ni al Bernabéu (4-0). Els gironins també han marcat tretze gols al Rayo Vallecano, en sis partits, i a l’Almeria, tot i haver-hi jugat només quatre partits. El Sevilla, amb dotze, i l’Athletic, el Celta i el Getafe, amb onze, són altres clubs contra els quals els gironins han tingut motius de celebració.

AL RITME DE POCS

Només deu equips sumen més de 50 gols per curs en la història de primera divisió

I QUE DURI

El Madrid és la víctima preferida, amb 13 gols, els mateixos marcats al Rayo i a l’Almeria

EL CAPITÀ HO LIDERA

Stuani (55), Portu (23) i Dovbyk (14) ocupen el podi de golejadors a 1a amb el Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)