Girona

El proper rival del Girona

Ningú els esperava

El Mallorca, botxí dels gironins i setzè en la lliga, jugarà la final de la copa 21 anys després d’aixecar el títol amb Samuel Eto’o com a gran estrella

El curs 2017/18 el Mallorca havia tocat fons jugant a 2a B en una temporada que va començar a Peralada

Indiscutiblement la gran sorpresa en el futbol espanyol la temporada 2023/24 serà el gran rendiment que està oferint en la lliga el Girona, que és a un pas de classificar-se per a la Champions la temporada que ve. No serà l’única, però, i és que dimarts el Mallorca també va fer saltar la banca eliminant la Real Sociedad a Anoeta en la semifinal de copa. Els de Javier Aguirre, després del 0-0 a Son Moix, van empatar 1-1 a Anoeta i en la tanda de penals van segellar la classificació per a la final, que es jugarà a La Cartuja el 6 d’abril que ve, i en conseqüència, per a la supercopa de la temporada que ve a l’Aràbia Saudita. Una fita increïble per a un equip que no entrava en cap travessa per arribar tan lluny en aquesta competició, malgrat que la copa sempre és més propensa a deixar sorpreses. De fet, els gironins haurien pogut ser també els protagonistes d’aquesta història, però va ser precisament el Mallorca qui els va barrar el pas amb el 3-2 llaurat en la primera part dels quarts de final disputats a Son Moix. Les alegries, així, queden més repartides, tot i ser per desgràcia d’alguns.

No hi ha cap dubte que el Mallorca necessitava un somriure enmig d’aquesta temporada, ja que els de Javier Aguirre, després del gran paper del curs passat –novens amb 50 punts, just per sobre del Girona– i de reforçar-se l’estiu passat, en què van traspassar Kang In Lee, amb jugadors com Darder o Larin, estan patint molt més de l’esperat en la lluita per la permanència. De moment tenen sis punts de coixí respecte al Cadis, però són setzens i el precipici es veu de molt a prop. I és clar, la copa també té un paper de distracció en aquest sentit, cosa que voldrà aprofitar precisament el Girona aquest diumenge, ja que visita Son Moix amb la intenció de fer pagar el desgast que va deixar el partit de dimarts als balears.

Per al Mallorca no serà una setmana normal, només faltaria. Els balears han culminat amb un èxit, que es pot fer encara més gran amb el títol, un procés de reconstrucció que ha durat set anys. El club va tocar fons jugant a segona divisió B la temporada 2017/18. Curiosament, la de l’estrena del Girona a primera i, per arrodonir-ho, iniciant la temporada jugant a Peralada, quan els xampanyers eren el filial del Girona. Des de llavors el Mallorca va iniciar una trajectòria ascendent que, si certifica la permanència, l’haurà dut de nou a consolidar-se a primera i, a més, a gaudir d’aquest èxit en la copa. I amb dos jugadors (Abdón i Raíllo) que han fet el camí sencer.

Alçar el títol és el pròxim objectiu dels balears. Serà la seva quarta final de la història i només l’han guanyat una vegada. En les dues primeres van perdre contra l’Atlético, en la pròrroga (1990/91), i contra el Barça, en la tanda de penals (1997/98). En la tercera, la temporada 2002/03 i amb Samuel Eto’o com a gran estrella de l’equip i marcant un doblet en la final, el Mallorca, entrenat per Gregorio Manzano, no va fallar contra el Recreativo de Huelva (3-0). Han passat 21 anys i ara la il·lusió de la copa torna a inundar Palma. Diumenge Son Moix serà una festa, però el Girona la voldrà aigualir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)