Girona

Un dinamisme letal

Tsygankov i Savinho han brillat durant tot el curs a la banda dreta i esquerra, respectivament, però contra el Rayo van ser decisius un cop l’ucraïnès va passar al centre i el brasiler, a la dreta

A 29 de febrer del 2024 i després de 26 jornades de lliga, no serà ara el moment de descobrir Viktor Tsygankov i Savinho. El Girona, i en el cas del brasiler el Troyes i el City Football Group, és plenament conscient que té dos tresors d’un valor incalculable a les bandes i, per això, està intentant lligar curt l’ucraïnès amb una renovació i fent els possibles perquè Savinho pugui continuar la temporada que ve a Montilivi, encara que sigui cedit pel Manchester City, si és el club skyblue qui acaba tancant el seu fitxatge, com tot sembla indicar. El seu gran rendiment aquesta temporada és una de les millors explicacions possibles per entendre la classificació del Girona a aquestes alçades de la lliga i dilluns a Montilivi ho van tornar a demostrar. Tsygankov va ser l’autor de l’1-0 que obria la llauna en l’inici de la segona part, després d’una primera amb molt poques ocasions, mentre que Savinho va ser l’encarregat en el temps afegit de sentenciar el partit amb el 2-0 i el 3-0 definitiu. El seu primer doblet amb la samarreta blanc-i-vermella.

Un dia més a l’oficina per a l’ucraïnès i el brasiler; i un dia molt important tenint en compte que el Girona necessitava sortir del petit sotrac en què havia entrat després de sumar només un punt dels últims nou possibles per tornar a distanciar l’Athletic, el cinquè classificat, a deu punts. També era important la seva aparició en l’aspecte golejador, tenint en compte que Dovbyk va viure segurament un dels pitjors dies que se li recorden amb el Girona dins de l’àrea, desaprofitant dues ocasions molt clares en què no sol perdonar. La petita sequera, amb cinc partits sense marcar, segur que no el va ajudar.

Rols diferents

Amb el seu gol Tsygankov es va enfilar fins als sis gols en la lliga aquesta temporada, mentre que amb el doblet Savinho ja en suma set. Unes xifres més que meritòries per a dos extrems, i encara més si són d’un mateix equip. Per això no hauria de ser cap sorpresa veure’ls decidir un partit amb les seves dianes, però en el matx contra el Rayo Vallecano tots dos van ser capaços de desequilibrar el partit quan jugaven fora de les seves posicions habituals. Tsygankov, abonat gairebé sempre a l’extrem dret, es va canviar la posició amb Portu per ocupar la mitja punta durant la primera part, i va ser des del centre quan va generar més accions de perill i va acabar trobant el gol. Savinho, abonat a l’extrem esquerre, va ser decisiu quan, després dels canvis, va passar a la banda dreta per jugar els minuts finals, en què va marcar els dos gols amb accions marca de la casa, conduint l’esfèrica cap a l’interior de l’àrea i definint amb qualitat.

No és la primera vegada que Tsygankov i Savinho ocupen aquests rols, però no deixa de ser una excel·lent notícia que quan els ocupen en treguin rendiment. I és que possiblement cap dels dos passa pel seu millor moment de la temporada –tot i el gol de Tsygankov a San Mamés–, i de fet contra el Rayo van estar força apagats quan van estar en les seves posicions naturals, així que treure’n suc amb el canvi de posició pot variar la dinàmica que tenien els últims partits.

Míchel la va encertar amb aquests canvis de posició, i ara el dubte és si en les pròximes jornades es pot convertir en una pràctica habitual amb l’objectiu de sorprendre els rivals. Poder tenir aquest dinamisme amb els canvis de posició i aprofitar la polivalència dels jugadors pot fer aquest Girona encara més letal. En aquest sentit, la presència de Portu en l’onze inicial augmenta les possibilitats, ja que el canvi de posicions de la mitja punta a l’extrem dret entre Tsygankov i el murcià és el més natural de tots. Amb Iván Martín i amb Pablo Torre, tot i que tots dos han jugat d’extrem en ocasions, o amb qualsevol altre migcampista, és obvi que les opcions de mobilitat entre posicions són menors.

Caldrà veure què passa en els pròxims partits, però si d’una cosa no hi ha dubte és que Tsygankov i Savinho ho veuen de bon ull. Sobretot el brasiler, que des que va arribar a Montilivi va deixar clar que on se sent més còmode és a la banda dreta i, tot i haver vorejat l’excel·lència a la banda esquerra, ha marcat quatre dels set gols que suma en la lliga partint des de la dreta. Són les dues dianes contra el Rayo i les que va marcar contra l’Atlético –titular a la dreta amb Valery a l’esquerra– i contra l’Almeria.

S’OBRE EL VENTALL

Ha estat poc habitual, però en pròxims partits podrien canviar els rols d’inici

EL FACTOR PORTU

L’intercanvi de posicions entre Tsygankov i el murcià és el més natural de tots

TOTHOM AVISAT

Savinho sempre ha dit que li agrada la dreta i des d’allà ha marcat 4 gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)