Girona

La selecció truca a la porta

Seleccions Yan Couto i Savio Moreira, convocats amb la selecció absoluta de Brasil per jugar els amistosos contra Anglaterra i Espanya –23 i 26 de març–, un fet inèdit a la història del Girona

El Girona tindrà doble representació a la selecció absoluta del Brasil, un fet inèdit fins a dia d’avui al club gironí, que no només ha entrat en una nova dimensió pel que fa a classificació i resultats, sinó que també amb els jugadors de la primera plantilla. Yan Couto i Savio Moreira són a la llista de 26 homes del seleccionador Dorival Júnior per jugar dos amistosos contra Anglaterra i Espanya que es jugaran el 23 i el 26 de març a Wembley i al Santiago Bernabéu, respectivament.

La canarinha s’endurà una de les sensacions de la temporada, Savinho, per primera vegada. Serà el debut del jove jugador, que fins ara estava en dinàmica amb la sub-20 del país i que ja havia disputat un mundial durant el 2023. L’extrem, de tan sols dinou anys, és qui completa més driblatges de la Liga, a més a més de tenir un bon repertori de set gols i set assistències. Això fa que s’hagi posicionat com un futbolista total arreu del món. El Manchester City ha iniciat les negociacions amb el Troyes francès per fitxar Savinho aquest estiu. Segons es va avançar a Anglaterra, l’operació està molt avançada i el Girona podria veure’s beneficiat amb una nova cessió la pròxima temporada. D’altra banda, Couto tampoc no es queda curt en el rendiment que està tenint aquest curs sota les ordres de Míchel. El lateral dret de Coritiba ja acumula set assistències i dos gols entre copa i lliga. Uns números molt bons que també el van portar a debutar amb l’absoluta de Brasil el passat mes d’octubre, quan va jugar 73 minuts contra Uruguai i 48 contra Veneçuela en la fase de classificació per al Mundial de l’Amèrica del Sud.

Una nova dimensió

És una evidència que el Girona ha entrat en una nova dimensió. Per primera vegada tindrà dos futbolistes del primer equip a la selecció absoluta de Brasil, històricament la més potent del món. Això també comporta un desgast per al Girona, que, malgrat l’aturada per seleccions de la lliga, ja sap que Couto i Savio no descansaran. Els enfrontaments es jugaran el dissabte 23 de març a Wembley i el 26 al Bernabéu. Després del cap de setmana de la jornada contra el Getafe al Coliseum, el 16 de març, i abans de rebre el Betis a Montilivi, el 31 de març.

Així, doncs, els dos futbolistes de l’equip blanc-i-vermell compartiran vestidor amb estrelles mundials com Ederson, Danilo, Marquinhos, Casemiro, Paquetá, Martinelli, Raphinha, Rodrygo i Vinicius, entre d’altres. Una nova posada en escena per a uns jugadors per als quals el seu aterratge a Girona els ha anat com un anell al dit. El simple fet de debutar amb Brasil els revalorarà encara més en el mercat europeu. Un valor molt important del projecte gironí que no para de créixer en tots els sentits.

UN JOVE DEBUTANT

Savio apareix per primer cop a la llista absoluta de Brasil per jugar dos amistosos

NOVA DIMENSIÓ

El Girona veu com el Brasil convoca per primer cop dos jugadors del primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)