Girona

Costa molt sortir del forat

Preferent femenina. El futbol femení de la demarcació viu un mal moment després de tres temporades sense representació en categories estatals

Històricament, el futbol femení de la demarcació gironina sempre ha estat molt ben representat en les categories estatals. L’Estartit, que va encadenar cinc temporades a primera divisió entre el 2007 i el 2012, a banda de molts anys a la segona categoria estatal, en va ser el màxim exponent. En els darrers anys el protagonisme ha estat per al Sant Pere Pescador, que va jugar a la segona divisió femenina el curs 2018/19 i a la 1a divisió estatal el curs 2019/20, i per al Girona, que després d’haver-se quedat a les portes de l’ascens a primera el 2013 i desfer-se mantenint només un equip a 1a catalana va tornar a la 1a divisió estatal el curs 2020/21 absorbint el Sant Pere Pescador. Des de llavors, però, la demarcació gironina no ha tingut més representació en categories estatals i aquesta temporada, igual que en la passada, els tres màxims representants de la demarcació són el Porqueres, el Girona i el Pontenc a Preferent, la màxima categoria territorial. Un esglaó per sota, a la primera territorial i sense possibilitat d’ascendir aquesta temporada, hi ha l’Olot, el Figueres i el Cassà.

L’absència d’un representant de la demarcació gironina en les categories estatals femenines és desoladora i fa anys que el Girona i el Porqueres, principalment, volen canviar aquesta situació. Mentre que el Pontenc lluita cada curs per la permanència, l’objectiu de les del Pla de l’Estany i les blanc-i-vermelles és cada temporada aconseguir l’ascens a la 3a federació, la quarta màxima categoria del futbol femení i l’última categoria estatal. Un ascens que es resisteix i que el curs passat se li va escapar per poc al Porqueres, ja que va quedar darrere l’AEM Lleida, que va ascendir.

Aquesta temporada, que el Porqueres o el Girona obtinguin l’ascens a 3a federació s’entreveu, una vegada més, molt complicat, encara que ocupin la segona i la tercera posició de la lliga, respectivament. I és que el pla de competició estableix que només el campió de lliga puja a 3a federació i el Llevant les Planes B, líder destacat amb dinou victòries i un empat en vint partits, avantatja de nou punts el Porqueres i de tretze el Girona quan resten tretze jornades per disputar-se –seran dotze partits perquè en una jornada hauran de descansar.

L’esperança que mantenen viva el Porqueres i el Girona i que, a més, afegeix un incentiu en una lluita per la segona posició que de moment ocupen les del Pla de l’Estany amb quatre punts de marge és que en cas de renúncies a competir a 3a divisió federació la segona posició podria valdre un ascens –el curs passat va passar a l’AEM Lleida. En aquest sentit, però, es té en compte el coeficient i es miren les primeres categories territorials de tot l’estat, cosa que no beneficia les gironines per l’alta competitivitat a Catalunya.

Guanyant visibilitat

En espera d’aconseguir un ascens a categoria estatal el Girona treballa per visibilitzar el seu primer equip femení i dimarts va anunciar que el partit contra el Martinenc del diumenge 7 d’abril (12 h) es jugaria a Montilivi. Aquest matx s’ha convertit en una tradició anual quan s’acosta el Dia de la Dona, però aquesta temporada s’ha hagut de retardar per incompatibilitat horària amb el Girona-Osasuna de dissabte i perquè les gironines ja no tornen a jugar a casa fins al partit a Montilivi.

UNA ESPERANÇA

El Porqueres i el Girona lluiten per una segona posició que podria donar l’ascens a 3a FEF en cas de renúncies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)