El Girona és imparable a Montilivi

Els de Míchel superen l’Osasuna amb els gols de Portu i Savinho

El Girona ha abaixat el ritme en aquesta segona volta, però a Montilivi continua sent un equip imparable. Els de Míchel han superat aquesta nit l’Osasuna (2-0) gràcies a les dianes de Portu, a la primera part, i Savinho, en els minuts finals, i encadenen deu partits sense perdre a casa, des d’aquell 0-3 contra el Madrid. Amb la victòria els blanc-i-vermells fan un altre pas important cap a la Champions League de la temporada que ve, i és que es col·loca a dotze punts del cinquè, l’Athletic, que demà visita Las Palmas.

El Girona, més enllà d’algunes imprecisions inicials, ha començat el partit més endollat i ha estat capaç de trobar espais entre línies, sobretot amb un Miguel molt més actiu que en els últims partits i amb un Tsygankov que, tot i partir de la banda dreta, apareixia a la mitjapunta. Tot i això, i que Dovbyk ha marcat un gol anul·lat per un clar fora de joc (9’), els gironins han tingut un ensurt important en una acció a pilota aturada que Budimir no ha finalitzat per ben poc a l’àrea petita (11’). En la primera ocasió clara, però, el Girona ha colpejat de debó. Després d’una possessió llarguíssima Eric Garcia ha trobat Tsygankov entre línies i aquest ha filtrat la passada a l’espai per Portu que, dins l’àrea i amb un xut creuat, no ha perdonat i ha marcat l’1-0 (13’). Tres minuts després el Girona ha tingut una altra bona ocasió en una gran jugada d’Eric Garcia, però la defensa ha acabat tapant el xut del central de Martorell. A partir de llavors, però, el Girona ha abaixat molt el ritme i la mitja hora que restava de primera part ha estat molt avorrida, ja que els de Míchek sí que s’han mantingut segurs al darrere i l’Osasuna, excepte un xut de Moncayola des de la frontal que s’ha escapat per poc (38’), no ha generat perill.

En la segona part el Girona ha sortit molt més animat i ha estat un equip molt recognoscible, tancant el conjunt navarrès al seu camp i generant molta sensació de perill. Dovbyk les ha tingut en el 48’ i el 53’, abans que Blind tingués la més clara quan, després d’un control exquisit i un retall dins l’àrea, ha xutat amb la dreta i Herrando l’ha desviat a córner (59’). En el 62’ hi ha hagut una acció polèmica perquè el col·legiat Busquets Ferrer no ha xiulat un possible penal sobre Savinho i poc després Dovbyk ha tornat a tenir dues ocasions. No tancar el partit generava incertesa, però els gironins ho han acabat fent. No ho ha pogut resoldre Stuani, que ha fallat en l’un contra un (82’), però sí Savinho. Al brasiler primer li han anul·lat un gol per una falta prèvia de Stuani (85’), però en la següent acció ha aprofitat l’assistència amb l’esperó d’Aleix Garcia dins l’àrea per definir amb l’exterior de l’esquerra i marcar el 2-0 definitiu. En l’afegit, Yan Couto ha tingut el 3-0, però Sergio Herrera ha desviat el seu xut a córner (91’).