Girona

Guanyar i gaudir del descans

El Girona visita el Getafe (18.30 h) amb l’objectiu de canviar la dinàmica a domicili després de tres derrotes consecutives

Una victòria gironina posaria pressió als rivals directes en la lluita per la Champions i donaria més tranquil·litat a un equip que només jugarà un partit més en gairebé un mes

El Girona visita aquesta tarda el Coliseum Alfonso Pérez per enfrontar-se al Getafe (18.30 h, DAZN). Un camp sovint complicat i del qual els gironins no tenen bon record de la temporada passada –3-2 després d’una primera part per oblidar (3-0)–, però que ha de servir per canviar la dinàmica a domicili. Després de tres derrotes consecutives en la lliga als camps del Madrid, l’Athletic i el Mallorca, contra qui també es va perdre en la copa abans d’aquesta ratxa, és l’hora de canviar el rumb. Les victòries a Montilivi han permès mantenir el coixí de nou punts respecte a la cinquena posició que ocupa l’Athletic, però tornar a sumar lluny de casa és indispensable per segellar la classificació per a la Champions League de la temporada que ve com més aviat millor.

Guanyar avui no ha de ser una obligació, però seria importantíssim per a les properes setmanes. I és que des d’avui fins al 14 d’abril, en què els gironins tornaran a Madrid per jugar contra l’Atlético, només jugaran un partit, contra el Betis, el 31 de març. L’aturada per seleccions de la setmana que ve i per la final de la copa el primer cap de setmana d’abril espaia el calendari i passar aquests dies amb el bon gust d’una victòria seria la millor notícia. A més, en cas de guanyar, el Girona posarà pressió a l’Athletic, que rep aquesta nit l’Alavés (21 h), i a l’Atlético i el Barça, que demà s’enfronten al Metropolitano (21 h).

Si el Girona vol sumar els tres punts al Coliseum, el que és segur és que haurà de sortir vencedor del xoc d’estils que proposaran els madrilenys. El partit pot tenir un guió similar al que es va viure fa quinze dies al camp del Mallorca i els gironins han de tenir la lliçó ben apresa. Tenir la pilota pot no ser suficient per superar un Getafe al qual s’haurà de fer mal amb verticalitat, però minimitzant els errors, ja que els madrilenys concedeixen més gols que en temporades anteriors, però també han demostrat que són molt més letals quan tenen espais per sortir al contraatac. Això sí, una bona notícia per al Girona és que Borja Mayoral, l’home gol del conjunt madrileny amb quinze dianes, no podrà jugar el partit d’avui ni el que queda de curs després de passar per la sala d’operacions per molèsties al menisc.

Fer-se els forts

Per baixes, però, les que té el Girona, i és que els blanc-i-vermells trobaran a faltar tres homes de l’onze de gala com David López, Yangel Herrera i Tsygankov. Això obligarà el tècnic de Vallecas a incloure algunes novetats en l’onze i el més probable és que la banda dreta sigui completament nova respecte a la del partit contra l’Osasuna. Amb Eric Garcia fent de central al costat de Blind, Arnau podria ocupar el lateral i Yan Couto l’extrem, amb Portu a la mitja punta al davant d’Aleix Garcia i Iván Martín. Jhon Solís, però, té possibilitats d’entrar a l’onze en un partit que es preveu molt físic i això podria anar en detriment d’Arnau, o fins i tot podria entrar Juanpe a l’onze.

Ara bé, jugui qui jugui, no hi pot haver excuses i el Girona ha de ser valent per intentar fer mal a un Getafe que no es troba en el seu millor moment. Després d’una primera volta en què van somiar amb posicions europees, els madrilenys han abaixat el ritme en les últimes jornades i només han obtingut una victòria en els últims set partits i dues en els últims onze. Totes dues, això sí, a casa. Que avui no sigui el dia que es despertin.

ABSÈNCIES

El Girona té força baixes, però el Getafe també i no tindrà Mayoral, el seu home gol

DE MAL BORRÀS

El Getafe només ha guanyat un dels últims set partits i dos dels últims onze

Una sola victòria al Coliseum

El Girona i el Getafe van tardar molt a veure’s les cares. De fet, a banda d’una eliminatòria de copa el curs 2013/14, en la lliga no van coincidir fins a la temporada 2016/17 a segona divisió A, en què tots dos van acabar pujant a primera. En el partit al Coliseum els de Pablo Machín van aconseguir la victòria (0-2) amb els gols de Longo i Alcaraz. És l’única vegada en les cinc visites que els gironins han sumat els tres punts al Coliseum, on han perdut tres partits i n’han empatat un. A primera divisió els gironins hi van empatar el curs 2017/18 i en els dos següents precedents van perdre (2-0 el 2018/19 i 3-2 el 2022/23).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)