El calvari del Girona a fora continua

El Girona ha perdut al camp del Getafe (1-0) i allarga la mala ratxa a domicili, que s’amplia fins a les quatre derrotes consecutives en la lliga i les cinc comptant la copa. Els de Míchel, amb moltes baixes a les que s’hi ha sumat Miguel després de l’escalfament, han estat lluny de fer el seu millor partit, però tot i així han fet mèrits per endur-se ni que fos un punt del Coliseum. Un gol de Yellu a la primera part, però, ha estat decisiu per derrotar un Girona de menys a més que si aquesta nit guanya l’Athletic i demà l’Atlético puntua es quedarà només amb sis punts de coixí per la Champions.

Tothom esperava un partit de picar pedra i així ha estat. En els primers minuts els gironins han estat lleugerament més còmodes sobre la gespa, però no ha passat pràcticament res perquè la possessió dels de Míchel ha estat estèril davant la rocosa defensa del Getafe. Tot podria haver estat diferent si en el minut 11 Munuera Montero hagués fet cas a la recomenació del VAR hi hagués expulsat a Alderete. El central ha agafat per la samarreta a Portu quan es quedava sol a camp contrari, però l’únic dubte era si el porter Soria arribava abans a l’esfèrica que el murcià. Decisió grisa. El pitjor per al Girona, però, ha estat que en la primera ocasió clara el Getafe ha trobat el gol. Milla ha superat línies en conducció i Ilaix ha assistit a Yellu que, amb un xut creuat, ha superat Gazzaniga (33’). A partir del gol el Girona ha hagut d’anar a remolc en un escenari gens còmode. Abans del descans, però, Dovbyk ha desaprofitat una gran oportunitat per empatar amb un xut massa creuat (43’).

Després de la represa el Girona estava obligat a posar una marxa més, però li ha costat. En el primer quart d’hora només Pablo Torre, amb un remat de cap massa alt, ha intimidat la porteria de Sortia (53’). La resposta ha estat un remat de cap d’Ilaix desviat per poc (61’). A partir de llavors el Girona sí que ha estat superior durant uns minuts. Els gironins han trobat més espais entre línies i Savinho ha començat a fer molt mal per la banda esquerra. El Girona ha tancat el Getafe a la seva àrea, però tampoc ha acabat de trobar la rematada clara i Dovbyk ha demostrat que no està en el seu millor moment perquè, tot i no ser ocasions molt clares, el gol se li ha negat en tres ocasions. Una, tot i ser fora de joc, a l’àrea petita quan només l’havia d’empènyer. El domini del Girona ha estat clar fins que el Getafe ha trobat la manera de fer mal aprofitant els espais que deixaven els de Míchel al centre del camp i al darrere. Eric Garcia ha hagut de tapar un bon remat de Mata (73’), però l’ex del Girona encara n’ha tingut una més clara en l’un contra un, on Gazzaniga li ha endevinat les intencions amb una gran aturada (79’). Els gironins, mentre el Getafe perdia tot el temps que podia i més, no han deixat de buscar el gol i una vegada més l’ha tingut a prop Dovbyk, però després d’una gran centrada de Savinho ha rematat malament entre el cap i l’espatlla dins de l’àrea petita i Soria ha pogut refusar (85’). Després, però, excepte un remat de cap de Stuani en un córner en el 99’, poques més opcions d’empatar han tingut els de Míchel, que han acabat desesperats.