Girona

Per reposar i accelerar

El conjunt de Míchel afronta un calendari amb un partit en gairebé un mes, del 16 de març al 13 d’abril

La finestra per seleccions s’endú nou jugadors, però en la pròxima aturada per la copa Míchel podrà comptar amb tot l’equip

Per als amants del futbol de clubs, seran uns dies complicats. La lliga s’atura fins la setmana que ve pels compromisos de les seleccions, un total de deu dies sense cap enfrontament de lliga. El retorn serà el divendres 29, en un duel entre el Cadis i el Granada, en la primera finestra FIFA. Si ens centrem en el Girona, tocarà esperar una mica més ja que el conjunt dirigit per Míchel Sánchez no reapareixerà fins al diumenge 31 –per Setmana Santa–, en què rebrà el Betis a Montilivi. Ara bé, no serà l’única finestra ja que després del compromís contra els andalusos la lliga es tornarà a aturar el 6 d’abril, dissabte, per la final de la copa entre l’Athletic i el Mallorca, a La Cartuja de Sevilla.

En definitiva, del 16 de març al 13 d’abril, gairebé un mes, el Girona només tindrà un duel i serà a casa. Aquí s’obre una gran oportunitat per poder recuperar jugadors, recuperar sensacions i focalitzar-se més en el gran objectiu dels blanc-i-vermells, classificar-se per a la lliga de campions, quan queden nou partits (27 punts) per concloure la lliga regular. Tot un repte per a un equip que està disposat a fer història.

Per poder treballar

Aquesta primera aturada, la finestra de seleccions, el Girona no podrà comptar amb Viktor, Dovbyk, Jastin, Antal, Blind, Couto i Savinho, baixa pel Betis, i Iván, que debutarà amb Euskadi. La selecció sub 21 espanyola també va convocar a última hora Pablo Torre per substituir Nico González, lesionat. Míchel podrà comptar amb la resta de jugadors per començar a preparar una jornada 30 important per a les aspiracions de Champions. L’Athletic visita el Madrid al Santiago Bernabéu i l’Atlético de Madrid viatja a la Ceràmica per enfrontar-se a un Vila-real en una dinàmica molt positiva. El tècnic madrileny sap que aquestes setmanes poden ser importants per treballar i ressituar l’equip, que ha viscut la pitjor ratxa de resultats, sobretot lluny de Montilivi, on ha encadenat quatre derrotes.

Un cop s’acabi el matx contra el Betis al feu gironí, els catalans tornaran a tenir una setmana neta –la primera d’abril– per poder treballar amb calma i sense pressa per tenir un compromís competitiu el cap de setmana. A més, aquesta vegada amb tots els internacionals en la dinàmica d’entrenament ja que l’aturada és per la final de copa, programada per la Federació Espanyola de Futbol.

Les darreres aturades

Aquesta temporada hi ha hagut moltes aturades. Un total de cinc, tenint també en compte la d’aquesta setmana i la primera d’abril. La lliga es va aturar del 3 al 18 de setembre, del 7 al 22 d’octubre, de l’11 al 27 de novembre i les dues restants de març i abril. Si hi comptem l’aturada per Nadal, del 21 de desembre al 3 de gener, el Girona ha hagut de treballar moltes setmanes amb un grup amb baixes pels compromisos internacionals. El descans, en general aquest curs, no li ha anat malament ja que ha pogut recuperar figures i, a excepció de l’aturada del novembre, que va tornar i va empatar a casa contra l’Athletic (1-1), en les altres dues va aconseguir un triomf, al camp del Granada (2-4) i també a casa contra l’Almeria (5-2). Dues golejades i un empat, contra un rival directe, en tres enfrontaments. Ara, però, el repte és majúscul pel moment de competició que es viurà. Restant nou i vuit jornades, respectivament, les aturades arriben abans del partit del Betis a casa, un rival que lluita per entrar a posicions europees, i contra l’Atlético al Cívitas, tota una final per als matalassers per ser a Champions.

LA BÈSTIA NEGRA

El Betis (setè) serà el pròxim rival a Montilivi d’un Girona que no l’ha guanyat a l’elit

FORA DEL GRUP

Viktor, Antal, Iván, Dovbyk, Savinho, Couto, Blind, Antal i Torre són els internacionals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)