Girona

Amb els dits creuats

El Girona descansa mirant de reüll els seus internacionals confiant no haver de lamentar cap lesió per al tram final

L’extrem, baixa a Getafe i dubte per a avui, i Dovbyk es juguen amb Ucraïna la presència a l’Eurocopa

El Girona té uns dies de tranquil·litat. L’aturada de seleccions permet als de Míchel abaixar la tensió i assimilar la mala dinàmica a domicili, amb quatre derrotes consecutives en la lliga, que ha complicat lleugerament les possibilitats dels gironins de classificar-se per a la Champions reduint el coixí respecte a l’Athletic, quart, i l’Atlético, cinquè, fins als sis i els set punts, respectivament. És el moment per fer net mentalment i fer pinya –l’equip està fent uns dies de convivència conjunta– abans d’afrontar el repte de les últimes nou jornades de lliga amb totes les forces. A més, també és moment per fer net amb algunes lesions com les de David López, Yangel Herrera i Borja García i arribar amb més armes al partit contra el Betis del 31 de març.

Ara bé, no tota la plantilla podrà agafar forces en aquesta aturada. I és que el Girona aporta sis jugadors del primer equip als seus combinats internacionals. És el cas d’Artem Dovbyk i Viktor Tsygankov, que estan amb Ucraïna; de Yan Couto i Savinho, que han anat amb el Brasil; de Daley Blind, amb els Països Baixos, i de Pablo Torre, que va ser cridat a última hora per la selecció espanyola sub 21. A més, dos futbolistes amb fitxa del filial però amb dinàmica del primer equip com Antal Yaakobishvili i Jastin Garcia també estan concentrats amb Hongria sub 21 i Portugal sub 20, respectivament. Podrien haver estat alguns més, però la lesió de Yangel Herrera ha apartat el veneçolà de la selecció i Aleix Garcia, amb la selecció espanyola, i Arnau Martínez, amb l’espanyola sub 21, no han entrat a la llista, a diferència de l’última aturada al novembre.

Que tornin sans

El fet que hi hagi tants futbolistes repartits pel món amb les seves seleccions, especialment en el cas dels del primer equip, fa que la tranquil·litat d’aquests dies per als gironins no sigui absoluta. El Girona pot fer poca cosa més que creuar els dits i confiar que no passi res, com en tots els compromisos internacionals, perquè tenint en compte que arriba la recta final del curs el gran, i pràcticament únic, objectiu és que no s’hagi de lamentar cap lesió.

En aquest sentit, la situació que més preocupa és la de Tsygankov. L’extrem ucraïnès té un esquinç de grau 1 al lligament lateral intern del genoll que es va fer en el partit a Montilivi contra l’Osasuna i ja es va perdre el partit de dissabte passat a Getafe. Des d’aquell dia, però, l’ucraïnès està concentrat amb la seva selecció i encara no està descartat per jugar el partit d’avui contra Bòsnia i Hercegovina (20.45 h) juntament amb Dovbyk. El hàndicap és que Ucraïna s’hi juga moltíssim, ja que el partit serà la semifinal de la repesca per jugar l’Eurocopa d’aquest estiu. En cas de superar l’eliminatòria, a partit únic, els ucraïnesos jugarien la final de la repesca dimarts que ve contra el guanyador de l’Israel-Islàndia, mentre que en cas de perdre jugaria un amistós contra l’amfitrió. Ucraïna és favorita i no es vol perdre la cita europea, així que és probable que l’extrem del Girona forci la màquina si està mínimament en condicions de jugar.

Per a Dovbyk la lectura és diferent, i és que l’ariet ucraïnès ben segur que acumularà molts minuts que suposaran un desgast abans del final de curs, però tindrà una oportunitat més per trencar la sequera golejadora que ha tingut en els últims partits amb el Girona.

El partit d’Ucraïna no serà l’únic d’avui amb representació gironina. La selecció espanyola sub 21, amb Pablo Torre, rep avui Eslovàquia en un partit amistós a Jerez que servirà per preparar el duel de dimarts contra Bèlgica, més transcendent perquè serà de la fase de grups de la classificació per a l’Eurocopa de la categoria. A més, Antal jugarà amb Hongria sub 21 contra Moldàvia i Jastin podria debutar amb Portugal sub 20 contra la República Txeca (14 h tots dos).

Amb tota la il·lusió

Els ucraïnesos són els qui més s’hi jugaran en aquesta aturada, i és que la gran majoria de seleccions només disputaran partits amistosos. És el cas del Brasil, on un dels focus d’atenció estarà posat sobre Savinho, que podria debutar amb l’absoluta dissabte a Anglaterra (20 h) o dimarts que ve al Santiago Bernabéu davant de la selecció espanyola en el partit contra el racisme en el futbol. També podrà tenir minuts Yan Couto, que ja va debutar amb l’absoluta en l’aturada del mes d’octubre passat, però que va quedar fora de la convocatòria al novembre.

També pot ser una aturada especial per al neerlandès Daley Blind, que si juga els amistosos de demà contra Escòcia (20.45 h) i dimarts contra Alemanya igualarà Giovanni van Bronckhorst amb 106 com el cinquè futbolista dels Països Baixos amb més internacionalitats.

PODIEN SER MÉS

Dovbyk i Tsygankov
UCRAÏNA
Repesca per a l’Eurocopa
Bòsnia i H.-Ucraïna avui, 20.45 h
Repesca per a l’Eurocopa...
Israel/Islàndia-Ucraïna 26/3
... o amistós
Israel/Islàndia-Ucraïna 26/3
Yan Couto i Savinho
BRASIL
Amistós
Anglaterra-Brasil dissabte, 20 h
Amistós
Espanya-Brasil 26/3, 21.30 h
Daley Blind
PAÏSOS BAIXOS
Amistós
Països Baixos-Escòcia demà, 20.45 h
Amistós
Alemanya-Països Baixos 26/3, 20.45 h
Pablo Torre
ESPANYA SUB 21
Amistós
Espanya-Eslovàquia avui, 19 h
Classificació Eurocopa sub 21
Espanya-Bèlgica 26/3, 19 h
Antal Yaakobishvili
HONGRIA SUB 21
Amistós
Hongria-Moldàvia avui, 14 h
Classificació Eurocopa sub 21
Kazakhstan-Hongria 26/3, 15 h
Jastin Garcia
PORTUGAL SUB 20
Lliga Elit sub 20
Portugal-República Txeca avui, 14 h
Amistós
Portugal-Dinamarca 26/3, 14 h

EL SALT DEFINITIU

Yangel, per lesió, Aleix Garcia i Arnau cauen de les llistes respecte al novembre
Savinho tindrà l’oportunitat de debutar amb el Brasil a Wembley o al Bernabéu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)