Girona

Una sequera preocupant

Dovbyk no ha vist porteria en cap dels últims vuit partits que ha jugat amb el Girona entre la lliga i la copa

Acostumat a una efectivitat gairebé perfecta, en els darrers enfrontaments l’ucraïnès està errant les ocasions

El Girona ha perdut pistonada respecte a aquell equip que va sorprendre i enamorar tots els aficionats durant tota la primera volta. Als de Míchel no se’ls nota tan frescos ni amb la lluentor habitual en atac, en part pel sotrac de rendiment que estan passant diversos jugadors. Si bé és una responsabilitat de tot l’equip, tots els dits assenyalen la sequera que afecta Artem Dovbyk, que s’ha convertit en un jugador terrenal i, en els últims partits, erràtic quan disposa d’ocasions de gol, un fet poc habitual en els seus vint primers partits a primera, en què va fer catorze dianes, incloses un hat-trick exprés al Sevilla. Des de llavors, fa ja dos mesos, l’ucraïnès no ha vist porteria en els vuit partits en què ha participat –set de lliga i el de quarts de copa a Son Moix contra el Mallorca–, una sèrie que fa mal, sobretot al mateix Dovbyk, però que també ha estat un dels motius de la frenada del Girona.

Neguit i angoixa

Per molt que de portes enfora no es vulgui reconèixer un problema amb Dovbyk, la realitat és que la sequera de l’ucraïnès preocupa i coincideix amb la de Stuani, que encadena els mateixos partits sense veure porteria, tot i que el charrúa ha jugat molt menys. “Dovbyk no té cap problema. L’equip és qui falla i fa les ocasions, igual que tots fallem en defensa i ens fan gol. Sempre viatgem junts en aquest sentit”, deia el tècnic de l’equip, Míchel Sánchez, després de confirmar-se la derrota al Coliseum contra el Getafe i després que Dovbyk fallés tres ocasions clares de gol que podien haver permès al Girona, com a mínim, esgarrapar un punt de la seva visita a terres madrilenyes. La gesticulació del futbolista de Txerkassi demostra que la seva particular travessia pel desert l’afecta, ja que se’l veu massa amb el cap ajupit, o bé mirant el cel, lamentant-se més d’una vegada, o també gesticulant amb les braços, desesperat per la seva mala fortuna en els metres finals. És evident que no deixar-ho d’intentar i gaudir d’aquestes aproximacions de cara a porteria és una bona notícia i el començament d’una millora necessària per a totes les parts, però en la mala dinàmica de l’atacant també queda afectada la incidència en altres aspectes del joc.

En la pressió, Dovbyk continua sent un puntal, el primer o el segon jugador que salta a molestar la sortida de la pilota amb aquella solidaritat incansable del davanter, una feina tan fosca com desagraïda. Això sí, pel que fa a les assistències, l’ucraïnès també ha quedat estancat en les cinc que va donar en les primers dinou jornades de lliga, en una clara mostra que també ha perdut protagonisme en el joc col·lectiu.

Element indispensable

Evidentment el davanter del Girona no ha oblidat jugar a futbol i, tot i la mala ratxa, continua sent un recurs preuat i vital en els esquemes de Míchel, que sap que la millora de l’equip quant a regularitat en els bons resultats passa per recuperar el millor Dovbyk i, també, els diferents engranatges que li fan arribar pilotes a la zona d’influència. L’ariet continua sent un dels màxims golejadors de la categoria, i per poc que millori els números serà un dels candidats ferms a endur-se el Pichichi del campionat, que seria un premi a la gran temporada de l’ucraïnès, però també a la trajectòria d’un Girona que s’ha convertit en la revelació de la temporada en el futbol espanyol i que vol ser de Champions League.

FA TEMPS

Dovbyk no fa gol des de fa 2 mesos, quan va firmar un ‘hat-trick’ contra el Sevilla (5-1)

GESTICULACIÓ

Cada vegada que falla una ocasió l’ucraïnès posa el crit al cel i ajup el cap desesperat

INCIDÈNCIA

L’ariet també ha quedat clavat en cinc assistències i li costa participar en el joc col·lectiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)