Girona

Cada cop més dur

El Girona va sumar 25 punts en els primers 10 partits de la lliga; en la segona volta n’ha fet 11 menys

L’equip ha passat d’atresorar 2,5 punts per matx a 1,5 en els deu primers duels de cada volta

Diuen que les comparacions són odioses, però en aquest cas són necessàries per veure el moment que ha passat el Girona en aquesta primera meitat de la segona volta. El conjunt de Míchel Sánchez va perdre tan sols nou punts en les primeres dinou jornades: una derrota contra el Madrid i tres empats, contra Real Sociedad, Athletic Club i Betis (1-1).

L’inici de competició, doncs, va ser espectacular per a un equip que tenia com a objectiu principal la permanència. De mica en mica, però, el tècnic madrileny va anar canviant el discurs, afegint exigència per arribar a admetre, un cop l’equip estava salvat, que l’objectiu era classificar-se per a la Champions. Un cop disputats els deu primers partits de la segona volta, és un bon moment per comparar els dos inicis de cada volta. Un exercici que ajuda a valorar encara més tota la feina que s’ha fet fins ara i que ha permès tenir un bon gruix de punts de marge. Això no obstant, el Girona no pot badar gaire perquè dels últims deu anys, és el curs en què la classificació per a la Lliga de Campions –quatre primeres posicions– va més cara.

Una nova realitat

Després de la derrota per la mínima al Coliseum contra el Getafe (1-0), el Girona va perdre la segona posició per un Barça que va golejar l’Atlético de Madrid a domicili (0-3). En els primers deu enfrontaments de la segona volta, entre les jornades 20 i 29, el Girona ha sumat 14 punts de 30 possibles. Menys d’1,5 punts per enfrontament, molt diferent del que va aconseguir en els primers deu duels del curs, en què sumava 2,5 punts per partit. La dinàmica a domicili en els darrers quatre enfrontaments –Madrid, Athletic, Mallorca i Getafe– és de quatre derrotes. En altres paraules, els gironins han perdut tres punts més (12) en aquests últims quatre viatges que no pas en tota la primera volta.

En l’aspecte golejador, també és interessant veure com al Girona li costa més materialitzar ja que ha marcat tretze gols en els deu duels de la segona volta. A més a més, en cinc d’aquests duels no n’ha anotat cap, tot i que dos han estat un empat a zero: Almeria a fora i Real Sociedad a casa. A l’altre caseller, el Girona ha encaixat 10 gols, sobretot concentrats en els partits de San Mamés (3) i Santiago Bernabéu (4). Per fer la comparació, en el primer tram de lliga, de la jornada 1 a la 10, l’equip dirigit per Míchel va tenir un registre golejador espectacular: 24 gols en els deu duels. Una mitjana de gairebé dos gols i mig per jornada. Uns registres que guiaven el Girona a liderar la primera divisió per primer cop en la seva història. Ho aconseguia després de guanyar el Vila-real a La Ceràmica en la jornada 7. Pel que fa als gols en contra, els gironins en van encaixar 13, tres més que en l’inici de la segona volta. Un fet que es pot explicar per la relaxació en les golejades contra Mallorca (5-3), Granada (2-4) o també pels tres gols encaixats a Montilivi contra el Madrid.

Anada i tornada

El Girona ja ha completat els duels contra deu rivals de la lliga. De moment. les tres bèsties negres dels catalans han estat l’Athletic, contra qui només han sumat un punt de sis, i el Madrid, l’únic conjunt que ha guanyat l’anada i la tornada contra el Girona, i a més l’únic rival de tota la lliga a qui els de Míchel no han pogut anotar cap gol. Aquesta temporada, però, el Girona té un balanç molt positiu amb bona part dels equips. Sevilla, Celta, Rayo i Osasuna han estat les principals víctimes del Girona, ja que ha sumat tots els punts possibles contra els quatre conjunts, 24 de 24. L’Almeria, el cuer de la classificació, tampoc ha estat capaç de sumar els tres punts contra el gironins: 4 de 6 favorable als de Montilivi.

Pel que fa a la resta de rivals, Mallorca i Getafe, el Girona ha estat capaç de sumar 3 dels 6 punts en joc. El més curiós del cas és que tots els dos partits perduts han estat en la segona volta, de manera consecutiva i lluny de Montilivi per un gol a zero. És cert que l’equip de Míchel té encara un marge de set punts respecte al cinquè, l’Atlético de Madrid, a qui els gironins visitaran en la pròxima sortida. Un tram final que es presenta ben emocionant.

MENYS DIANES

En el primer tram de 10 partits, el Girona va marcar 24 gols; en la 2a volta han estat 13

PÈRDUA DE PUNTS

Mallorca, Getafe, Athletic i Almeria han fet un millor resultat en la 2a volta ‘vs’ Girona

PRIMERA VOLTA ‘VS’ SEGONA

R.Sociedad-GIRONA (j. 1) 1-1
GIRONA-Getafe (j. 2) 3-0
Sevilla-GIRONA (j. 3) 1-2
GIRONA-Las Palmas(j. 4) 1-0
Granada-GIRONA (j. 5) 2-4
GIRONA-Mallorca (j. 6) 5-3
Vila-real-GIRONA(j. 7) 1-2
GIRONA-Madrid (j. 8) 0-3
Cádiz-Girona (j. 9) 0-1
GIRONA-Almería(j. 10) 5-2
25 punts de 30 possibles. 24 gols a favor i 13 en contra
Almeria-GIRONA (j. 20) 0-0
GIRONA-Sevilla (j. 21) 5-1
Celta-GIRONA (j. 22) 0-1
GIRONA-R.Sociedad(j. 23) 0-0
Madrid-GIRONA (j. 24) 4-0
Athletic-GIRONA (j. 25) 3-2
GIRONA-Rayo(j. 26) 3-0
Mallorca-GIRONA (j. 27) 1-0
GIRONA-Osasuna (j. 28) 2-0
Getafe-GIRONA(j. 29) 1-0
14punts de 30 possibles. 13 gols a favor i 10 en contra

EL DOBLE PARTIT

GIRONA-Almeria (j. 10) 5-2
Almeria-GIRONA (j. 20) 0-0
4 punts de 6 possibles
Sevilla-GIRONA (j. 3) 1-2
GIRONA-Sevilla (j. 21) 5-1
6 punts de 6 possibles
GIRONA-Celta (j. 11) 1-0
Celta-GIRONA (j. 22) 0-1
6 punts de 6 possibles
R.Sociedad-GIRONA (j. 1) 1-1
GIRONA-R.Sociedad (j. 23) 0-0
2 punts de 6 possibles
GIRONA-Madrid (j. 8) 0-3
Madrid-GIRONA (j. 24) 4-0
0 punts de 6 possibles
GIRONA-Athletic (j. 14) 1-1
Athletic-GIRONA (j.25) 3-2
1 punt de 6 possibles
Rayo-GIRONA (j. 13) 1-2
GIRONA-Rayo (j.26) 3-0
6 punts de 6 possibles
GIRONA-Mallorca (j. 6) 5-3
GIRONA-Mallorca (j.27) 1-0
3 punts de 6 possibles
Osasuna-GIRONA (j. 12) 2-4
GIRONA-Osasuna(j.28) 2-0
6 punts de 6 possibles
GIRONA-Getafe (j. 14) 3-0
Getafe-GIRONA (j. 29) 1-0
3 punts de 6 possibles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)