Girona

Nou finals a la vista

El Girona tindrà l’avantatge de jugar cinc dels nou partits que resten a Montilivi

L’Atlético i el Barça, els grans obstacles abans d’un calendari que, sobre el paper, serà més favorable en les últimes quatre jornades

Comença una setmana importantíssima per al Girona. Els vuit internacionals blanc-i-vermells encara han de disputar el segon partit d’aquesta aturada de seleccions, però a partir de dimecres, quan està previst que el grup ja pugui treballar al complet, l’únic objectiu de tots serà el partit de diumenge contra el Betis (16.15 h). El conjunt andalús serà el rival a batre en una jornada particular, enmig de dos caps de setmana sense lliga per les seleccions i la disputa de la final de la copa. Aturades a banda, el partit de diumenge donarà el tret de sortida a les últimes nou jornades, l’últim quart de lliga.

Arriba el moment en què el calendari pren més importància que mai. Cada victòria serà un tresor per al Girona, que ha d’administrar de la millor manera possible els sis punts d’avantatge respecte a l’Athletic, quart classificat i amb qui té la diferència de gols particular perduda, i els set sobre l’Atlético, cinquè i contra qui encara ha de jugar al Metropolitano. Tot plegat per un únic objectiu: certificar una classificació per a la Champions que, després de la derrota a Getafe, no es veu tan encarrilada com estava tot i continuar-ho tenint tot de cara.

De més a menys

El vestidor gironí manté el discurs d’anar partit a partit, però és inevitable mirar tot el recorregut que li falta fer al Girona per sumar els deu o dotze punts que, si no passa res estrany, li assegurarien acabar entre els quatre primers. En aquest camí hi ha un factor favorable, i és que el Girona haurà de jugar cinc partits al fortí de Montilivi i quatre a fora.

El primer dels nou obstacles que li resten al Girona és el Betis, i en acabat els gironins tindran una prova de foc al Metropolitano contra l’Atlético, rival directe. Després de rebre el Cadis i visitar Las Palmas, els gironins rebran el Barça, en el plat fort que queda per jugar a Montilivi i el segon i últim partit que queda per jugar contra un dels cinc primers classificats. Per acabar la lliga el Girona visitarà l’Alavés, rebrà el Vila-real, es desplaçarà a València i acabarà a casa contra el Granada.

Vist el rendiment dels gironins, no sembla el calendari més exigent de tots, però com sempre estarà condicionat per les necessitats dels rivals. Sobre el paper, els cinc primers partits, amb Atlético i Barça pel mig, un Betis que es juga anar a Europa i el Cadis que lluita per la permanència, semblen de més exigència que els quatre últims, en què els gironins podrien tenir l’avantatge de trobar-se que l’Alavés podria estar salvat, el València i el Vilareal amb molt poques possibilitats de classificar-se per a Europa i el Granada descendit. Aquest últim factor es donarà gairebé segur i serà una gran bala a la recambra per al Girona, i més jugant a casa, en cas d’arribar en l’última jornada amb coses en joc.

Lògicament el que va passar en la primera volta no serveix per a res, però sí que pot donar una injecció de confiança al Girona. Els de Míchel van sumar 25 dels 27 punts possibles en els partits contra els nou rivals que li queden per enfrontar-s’hi. Vuit victòries i només un empat, al camp del Betis (1-1), va ser el balanç d’un Girona que si s’acosta a aquestes xifres no només assegurarà la Champions, sinó que podria lluitar pel títol. Futbol-ficció, ja que cada punt costarà molt d’aconseguir.

Més exigent per als rivals

Tant o més important que el calendari que li queda al Girona és el que els queda als seus rivals directes. En aquest sentit els cinc primers classificats tenen un element en comú, i és que tots tindran dos enfrontaments entre si.

El Girona, però, té un avantatge respecte als rivals. Excepte el Madrid, a qui si no hi ha una gran sorpresa els gironins no podran somiar atrapar-lo, tots hauran de jugar cinc partits a fora i només quatre a casa. És el factor que juga més a favor del Girona, especialment en el cas de l’Athletic i l’Atlético, els rivals a tenir més en compte. Sobretot perquè els bascos jugaran quatre dels últims sis partits a fora i l’Atlético ha tingut molts mals números a domicili durant tot el curs. A més, el que també jugarà a favor del Girona és el duel Atlético-Athletic de la jornada 33, que podria deixar molt tocat un dels dos equips. Per acabar, tots dos tindran l’última jornada a fora, cosa que també beneficiaria el Girona en cas de necessitat.

HAN DE REMAR MÉS

El Barça, l’Athletic i l’Atlético hauran de jugar cinc partits a fora i quatre a casa

FACTOR COMÚ

Cadascun dels cinc primers tindrà dos enfrontaments entre si

DIFÍCIL D’IGUALAR

El Betis (1-1), l’únic rival que li queda al Girona dels que no va guanyar en la primera volta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)