Girona

L’estiu, blanc-i-vermell

Amb la classificació d’Ucraïna per a l’Eurocopa, una dotzena de jugadors del Girona tenen possibilitats de competir amb la selecció quan acabi el curs

La copa Amèrica i els Jocs Olímpics completen el calendari estival

El Girona, mentre prepara el partit de dissabte a Montilivi contra el Betis (16.15 h), ha tenyit de blanc-i-vermell aquesta aturada de partits internacionals. Fins a vuit jugadors han estat convocats amb les seves seleccions i tots, amb més o menys minuts, hi han tingut participació. Dovbyk i Tsygankov amb Ucraïna, Blind amb els Països Baixos, Yan Couto i Savinho amb el Brasil, Pablo Torre amb la selecció espanyola sub 21, Antal amb la selecció sub 21 d’Hongria i Jastin amb Portugal sub 20. De tots ells destaca el debut de Savinho amb l’absoluta de la canarinha, però sense cap mena de dubte els dos noms propis d’aquesta aturada han estat els de Dovbyk i Tsygankov.

Ucraïna jugarà l’Eurocopa que es disputarà aquest estiu a Alemanya i bona part de la responsabilitat la tenen els dos jugadors del Girona, ja que Dovbyk va marcar dijous passat l’1-2 que culminava la remuntada contra Bòsnia i Hercegovina en la semifinal de la repesca i Tsygankov, baixa dijous passat per lesió, va marcar dimarts l’1-1 que iniciava la remuntada contra Islàndia en la final (2-1) per aconseguir el bitllet per al torneig continental.

Un cop els ucraïnesos s’han assegurat la seva presència en l’Eurocopa, tots els jugadors del Girona ja tenen dibuixat quin pot ser el seu calendari de l’estiu, un cop acabin la temporada com a blanc-i-vermells. I en aquest sentit, els gironins poden tenir més protagonisme que mai, ja que entre l’Eurocopa, que es disputarà a Alemanya del 14 de juny al 14 de juliol, la copa Amèrica, que es disputarà als Estats Units del 20 de juny al 14 de juliol, i els Jocs Olímpics, que es disputaran a París del 26 de juliol a l’11 d’agost, hi ha una dotzena de jugadors vinculats al Girona que poden tenir un estiu molt mogut. Això sí, entre ells hi ha els casos de Yan Couto, Savinho, Pablo Torre i Eric Garcia, que estan cedits a Montilivi i de moment al 30 de juny deixaran de ser jugadors blanc-i-vermells, i també hi ha Alexander Callens, que pertany al Girona però està cedit a l’AEK d’Atenes aquesta temporada.

Debut històric

Fins ara, tot i haver arribat a tenir mundialistes dins la plantilla, no hi ha hagut mai cap jugador del Girona que hagi participat en l’Eurocopa, i si no passa res estrany aquest estiu a Alemanya hi haurà un mínim de tres representants blanc-i-vermells que són indiscutibles a la seva selecció. És el cas dels ja esmentats Dovbyk i Tsygankov, que han hagut de suar de valent per complir l’objectiu després d’una fase de grups de classificació amb Anglaterra i Itàlia, a la qual gairebé envien a la repesca. Els dos ucraïnesos són, possiblement, els dos actius més importants del club i podran aprofitar la cita per revalorar-se encara més. Cal recordar que el Girona, precisament, està treballant en una millora del seu contracte per, entre altres coses, augmentar la seva clàusula de rescissió.

El tercer en discòrdia que té un lloc pràcticament assegurat en l’Eurocopa és Daley Blind. El neerlandès s’ha convertit en aquesta aturada en el cinquè futbolista de la història amb més partits amb el combinat dels Països Baixos i continua sent un dels titulars de la selecció neerlandesa.

La nòmina de futbolistes del Girona en l’Eurocopa es podria ampliar si Aleix Garcia, que ja va ser convocat per Luis de la Fuente al mes de novembre, o Eric Garcia, que tornaria a ser jugador del Barça a mitja competició, acaben entrant en la llista de convocats de la selecció espanyola a diferència del que ha passat en aquesta aturada.

Casos molt diferents

L’altra competició internacional que arrencarà un cop acabi la temporada i que pot tenir presència gironina és la copa Amèrica. Aquí, Yangel Herrera té un lloc assegurat amb la selecció de Veneçuela si les lesions el respecten, així com Alexander Callens amb el Perú. El central, que no compta per Míchel, tindrà una bona oportunitat per fer-se veure al més alt nivell després d’una cessió poc fructífera a Grècia.

Els altres dos futbolistes del Girona que poden disputar la copa Amèrica són Yan Couto i Savinho. Cedits pel Manchester City i el Troyes, respectivament, han debutat aquesta temporada amb la selecció absoluta del Brasil i tenen moltes possibilitats d’entrar en la llista definitiva. El gran dubte, però, és si el City Football Group buscarà, i trobarà, la manera perquè després de la copa Amèrica els dos brasilers tornin a jugar amb el Girona.

Una llista condicionada

Per acabar, on hi pot haver jugadors del Girona competint aquest estiu amb les seves seleccions és als Jocs Olímpics de París. En aquest cas tots els ous estan al mateix cistell, i és que només és probable que hi hagi algun blanc-i-vermell a la selecció espanyola. És el cas més particular de tots, ja que les seleccions són sub 23 (més tres jugadors més veterans), però sobretot perquè la final serà pocs dies abans de l’inici de la lliga. En aquest sentit, però, el club sempre tindrà un as a la màniga, i és que no està considerada una data FIFA i el Girona hauria d’acceptar cedir els jugadors.

Els que tenen possibilitat d’entrar en la llista de la selecció espanyola per edat són Miguel Gutiérrez, Arnau Martínez i els futbolistes cedits pel Barça Eric Garcia i Pablo Torre, que en el moment del torneig ja haurien de tornar a ser futbolistes blaugrana.

A L’EUROCOPA

Blind, Tsygankov i Dovbyk hi tenen lloc i Aleix Garcia i Eric Garcia hi podrien entrar

A LA COPA AMÈRICA

Yangel hi serà si no està lesionat, com Callens, i Savinho i Couto tenen possibilitats

ALS JOCS OLÍMPICS

Miguel, Arnau, Eric Garcia i Pablo Torre són sub 23 i podrien anar amb l’espanyola

UNA CARTA PER AL CLUB

El Girona no està obligat a cedir futbolistes per a la disputa dels Jocs Olímpics
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)