Girona

La via més ràpida i difícil

El Girona aspira a fer un pas de gegant cap a la Champions al camp de l’Atlético, immers en la disputa dels quarts de final de la competició europea (14h)

El conjunt de Míchel pot distanciar un rival directe, però hauran de trencar la mala ratxa a fora al camp d’un dels millors locals de la lliga

S’han acabat les esperes. El Girona torna a la lliga després d’haver jugat només un partit en l’últim mes i a partir d’ara això ja no s’aturarà. Setmana sí setmana també, fins i tot amb una jornada intersetmanal entremig, els gironins tindran l’oportunitat de sumar tres punts per acostar-se, fins a posar-hi els dos peus, a la Champions League de la temporada que ve. La primera cita és avui, i no podria ser més atractiva. El Girona visita l’Atlético al Cívitas Metropolitano (14 h, DAZN), on fa tot just tres dies els de Simeone disputaven l’anada dels quarts de final de la Champions contra el Borussia Dortmund (2-1). És, precisament això, un factor que pot jugar a favor dels gironins, ja que l’Atlético pot tenir altres coses al cap pensant que dimarts jugarà la tornada a Alemanya.

L’escenari no pot ser més ideal. El Girona té una magnífica oportunitat per demostrar-se a si mateix, una vegada més, que està preparat per jugar la Champions la temporada que ve, i és que no hi ha millor prova possible que jugar al camp d’un dels vuit millors equips d’Europa aquesta temporada. A més, els gironins hi van sense gaire cosa a perdre i molt a guanyar. L’avantatge de nou punts respecte a la cinquena posició és prou còmode per permetre’s una ensopegada en el partit més difícil sobre el paper que li queda al Girona, amb el permís del Barça, que ha de visitar Montilivi. Guanyar, en canvi, serviria per deixar l’Atlético a 10 punts quan només en quedarien 21 en joc, obrint un forat que seria pràcticament definitiu independentment del que faci demà l’Athletic, cinquè amb dos punts menys que els de Simeone.

Exigència màxima

La teoria és preciosa i el Girona pot sortir avui del Metropolitano amb la felicitat absoluta de tenir la Champions encarrilada, però la pràctica és una altra cosa. Els de Míchel encadenen quatre derrotes lluny de Montilivi en la lliga i cinc comptant-hi la copa, i trencar avui aquesta ratxa serà un assumpte de màxima dificultat. Sobretot perquè si una cosa té l’Atlético aquest curs és la fiabilitat a casa, que l’ha dut a ser el millor local de la lliga durant gairebé tot el curs. La derrota contra el Barça (0-3) en l’últim partit al Metropolitano els va fer cedir aquest honor al Madrid, però costa d’imaginar els de Simeone, que a banda de la derrota contra el Barça només han cedit un empat contra el Getafe en tota la lliga, ensopegant en dos partits consecutius a casa. I no cal dir perdre dos partits consecutius.

De difícil ho serà, és clar, i encara més tenint en compte que el Girona no ha guanyat mai al Metropolitano, però que els gironins hi posaran tota la seva convicció també està garantit. I si no es pot guanyar, l’empat seria un mal molt menor per al Girona, ja que mantindria la distància de set punts respecte als colchoneros i, a més, tindria la diferència de gols particular guanyada després del 4-3 a Montilivi, un factor que cada vegada pot ser més rellevant.

L’únic entrebanc que tindrà el Girona és que no podrà afrontar el partit amb totes les garanties arran de les baixes d’Iván Martín i Tsygankov, però la millor notícia és que Savinho tornarà a liderar l’atac i el desequilibri dels gironins després de complir sanció contra el Betis. Amb la defensa de gala amb Eric de lateral, Yan Couto té tots els números per ocupar l’extrem dret i Portu, per tornar a la posició de mitjapunta.

DISTRACCIÓ?

El gran dubte serà veure fins a quin punt l’Atlético pensa en el partit de Dortmund

UN PUNT VIRTUAL

Després del 4-3 a Montilivi avui es pot decidir la diferència de gols particular

Un punt per assegurar Europa

O.R.

Ahir al Girona se li va escapar una altra oportunitat per assegurar matemàticament la classificació per a Europa la temporada que ve, i és que si el Betis no hagués aconseguit la victòria a casa contra el Celta els gironins ja tindrien assegurada la setena posició i, per tant, la classificació per a la Conference League, ja que l’única manera que el setè no jugui a Europa és que l’Athletic, campió de copa, acabi vuitè, cosa que faria que el Girona fos com a mínim sisè. Avui, però, els gironins tindran una altra oportunitat per segellar el seu bitllet, i és que en faran prou amb un punt per aconseguir-ho. Si els de Míchel perden, encara quedarà una tercera opció per aconseguir-ho en aquesta jornada, i és que si dilluns el València no guanya al camp de l’Osasuna els gironins també en farien prou, ja que la setmana que ve hi ha un València-Betis que faria impossible que tots dos l’avancessin.

Tsygankov, baixa; Toni Villa, alta

J.S.

Míchel ho va deixar entreveure dijous i ahir es va confirmar L’equip va viatjar cap a Madrid amb dues baixes importants, perquè, a banda d’Iván Martín, sancionat, Tsygankov va quedar fora de la llista per unes molèsties al soli que arrossega des del partit contra el Betis. L’altra cara de la moneda la protagonitza Toni Villa. L’extrem murcià, que ja fa unes setmanes que s’entrena amb normalitat, torna a la convocatòria gairebé un any després de la greu lesió al genoll que es va fer a Valladolid el 22 d’abril del 2023, tot i que no serà fàcil que tingui minuts per agafar ritme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)